صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آمادگی برای مقابله با آفت ملخ در سطح یک میلیون هکتار

۱۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۳:۴۲
کد خبر: ۶۹۸۹۲۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
رئیس سازمان حفظ نباتات از آمادگی این سازمان برای مبارزه با آفت ملخ صحرایی خبر داد و گفت: یک‌هزار و ۳۰۰ تُن سم برای مبارزه با آفت ملخ صحرایی تامین شده است و به لحاظ تنوع و میزان آن مشکلی وجود ندارد.
- بنا به اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، کیخسرو چنگلوایی گفت: از ابتدای امسال با توجه به پیش بینی حمله ملخ‌ها ۱۶میلیون هکتار از عرصه‌ها توسط یک‌هزار و ۵۰۰ گروه مورد رصد و پایش قرار گرفت و به محض بروز نخستین نشانه‌های این آفت، کار مبارزه انجام شد.

وی بیان کرد: امسال تاکنون کار مبارزه در سطح ۲۴۰ هکتار انجام شده، اما پیش بینی می‌شود از اواخر بهمن امسال با هجوم چندین برابری این آفت نسبت به ۲ سال گذشته روبرو شویم.

چنگلوایی با بیان این که سازمان حفظ نباتات و روسای سازمان‌های جهاد کشاورزی رصد و پایش آفت را انجام داده‌اند، تصریح کرد: یک‌هزار و ۳۰۰ تُن سم برای مبارزه با آفت ملخ صحرایی نیاز است که با تمهیدات انجام شده کل این میزان سم تامین و در انبار‌ها نگهداری و به لحاظ تنوع و میزان آن مشکلی وجود ندارد.

وی با بیان این که آفت ملخ صحرایی به هر چیزی که منشا گیاهی دارد حمله می‌کند، تاکید کرد: جنگل‌ها، مراتع، تالاب‌ها و محصولات سبزی و صیفی به عنوان سرمایه به شمار می‌روند و همه تلاش دست اندرکاران این است که اجازه ندهیم آفت به آن‌ها آسیب وارد کند.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با بیان این که ملخ صحرایی مخرب‌ترین آفت محصولات کشاورزی در طول تاریخ است و در بعضی از کشور‌ها توانسته باعث ایجاد قحطی شود، گفت: این آفت پس از نیم قرن در سال ۱۳۹۷ در ۹ استان جنوبی که ۳۴ درصد از تولید محصولات کشاورزی کشور را برعهده دارند مورد حمله قرار داد.

وی ادامه داد: در سال ۹۷، کار مبارزه در سطح ۷۵۰ هزار هکتار و در سال ۹۸ در سطح ۴۱۵ هزار هکتار انجام شد و مانع شد این آفت به محصولات زراعی و باغی آسیب برساند؛ اگر این مدیریت به موقع انجام نمی‌شد تنها در محصول گندم این آفت می‌توانست روزانه ۱۲میلیارد تومان خسارت وارد کند.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در خصوص وضعیت سموم کشور نیز گفت: در حال حاضر ۷۵ درصد سموم تکنیکال از داخل و ۲۷ درصد نیز از خارج تامین می‌شود.

وی بیان داشت: با توجه به این که ملخ صحرایی جزو آفت‌های عمومی است، وظیفه مبارزه با آن برعهده دولت است.

 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *