صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

طرح شفافیت آرای نمایندگان مجدداً در دستور کار مجلس قرار گرفت

۱۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۰:۵۴
کد خبر: ۶۹۸۸۸۲
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
عضو مجمع نمایندگان مرکزی از تقاضای کتبی ۵۰ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از هیئت رئیسه برای به جریان انداختن مجدد طرح شفافیت آرای نمایندگان براساس مفاد ماده ۱۳۰ قانون آیین نامه داخلی مجلس خبر داده است.
- احسان عسگری در حساب توئیتری خود نوشت: امروز دکتر قالیباف را به علت تصویب نشدن یک طرح، این مقدار ناراحت ندیده بودم. شخص او تلاش برای تصویب این طرح به عمل آورد و امروز نیز در جلسۀ غیرعلنی صراحتاً از فواید تصویب طرح گفت. امیدواریم با انجام اصلاحات، زمینۀ بررسی مجدد طرح #شفافیت_آراء_نمایندگان فراهم شود.
 
محمدباقر قالیباف نیز امروز در حساب توئیتری خود نوشت: به طرح شفافیت رأی موافق دادم، ولی متأسفانه این طرح که به دو سوم آراء نیاز داشت با ۱۵۳ رأی (۶۵.۲ درصد) موافق و فقط با ۳رأی کمتر تصویب نشد. امیدوارم با ایجاد اصلاحات مد نظر نمایندگان و افزوده شدن به دامنۀ شفافیت، طرح مجدداً به صحن بیاید و در همین مجلس، قفل تصویب شفافیت آراء شکسته شود.
 
روح‌الله متفکرآزاد عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز گفته است امروز بعد از ماه‌ها تلاش بنده و دیگر طراحان طرح شفافیت آراء نمایندگان فقط سه رای برای تصویب کلیات آن کم آوردیم، آراء کسانی که به این طرح، رای مثبت داده‌اند در سایتی منتشر شود تا کسانی که حاضرند هزینه تصمیماتشان را بپردازند معلوم شود.طبیعتاً مردم بلدند انتخاب خود را بازنگری می کنند.
 
علی‌اکبر کریمی نماینده اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی و نماینده معین شهرستان‌های تفرش، آشتیان و فراهان نیز در حساب توئیتری خود گفته است براساس مفاد ماده ۱۳۰ قانون آیین نامه داخلی مجلس، طرحی که در مجلس مطرح و تصویب نشود تا مدت شش ماه نمی‌توان همان طرح را در صحن مطرح نمود مگر با تقاضای کتبی ۵۰ نفر از نمایندگان. تقاضای کتبی فوق تهیه و تقدیم هیئت رییسه مجلس شد تا طرح شفافیت مجددا مطرح و به رأی گذاشته شود.
 
سید نظام‌الدین موسوی عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی نیزگفته بیش از ۵۰ نماینده مجلس در نامه‌ای از هیئت رئیسه مجلس درخواست کرده ایم تا موضوع شفافیت آرا نمایندگان متناسب با آیین نامه مجلس، مجدداً در دستور کار قرار گیرد.
 
جمعی از وکلای مردم که موافق طرح شفافیت آرای نمایندگان مجلس شورای اسلامی بودند، امروز آراء خود را به این طرح به صورت داوطلبانه در فضای مجازی منتشر کردند.
 
در شصت‌وششمین جلسه علنی مجلس یازدهم، از مجموع ۲۸۴ نماینده (من‌های ۶ کرسی خالی)، ۲۳۴ نماینده حاضر بودند که از این تعداد ۲۲۸ نماینده در رأی‌گیری شرکت کردند یعنی ۶ نماینده علی‌رغم حضور در صحن علنی در رأی‌گیری شرکت نکردند. ۱۲ نماینده نیز علی‌رغم توضیحات مخالفان و موافقان رأی ممتنع دادند! نهایتاً طرح «شفافیت آرای نمایندگان» با ۱۵۳ رأی موافق (حدود ۶۵ درصد) و ۶۳ رأی مخالف (حدود ۲۶ درصد) تصویب نشد. این طرح از آنجایی که قانون «آئین‌نامه داخلی مجلس» را اصلاح می‌کرد نیاز به دوم سوم آراء بود و برای تصویب فقط به ۳ رأی دیگر نیاز داشت.
 
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *