صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

استقبال فعالان حوزه زنان و خانواده از برگزاری نشست با رئیس قوه قضاییه

۱۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۶:۲۴
کد خبر: ۶۹۸۸۷۶
یک فعال حوزه زنان و خانواده گفت: خوشبختانه برای رفع مشکلات حوزه زنان حرکت‌های امیدبخشی از سوی قوه قضاییه صورت گرفته که این مایه خوشحالی است و نشان می‌دهد این همت در رییس قوه قضاییه وجود دارد تا مشکلات را برطرف کند.

- نشست تحول در نظام حقوقی و قضایی زنان و خانواده (تجلیل از مقام زن و مادر)، روز سه‌شنبه چهاردهم بهمن، با حضور آیت‌الله رئیسی رئیس قوه قضاییه، برگزار شد.

در حاشیه این نشست جمعی از فعالان حوزه زنان و خانواده به بیان نقطه نظرات خود پیرامون تحول در نظام حقوقی و قضایی زنان و خانواده پرداختند.

بررسی مشکلات زنان آسیب دیده و حاشیه نشین باید در دستور کار قوه قضاییه باشد

معصومه طاهری استاد حوزه و عضو کانون فرهنگی و حقوقی تکریم زن در خانواده با اشاره به برگزاری نشست تحول در نظام حقوقی و قضایی زنان و خانواده با حضور رییس قوه قضاییه اظهار کرد: برگزاری چنین نشست‌هایی اقدام ارزشمندی به شمار می‌رود و لازم است تا تداوم یابد به گونه‌ای که مشکلات حوزه زنان را نیز از منظر قضات، وکلا و سازمان‌های مردم نهاد بررسی کرد و راهکار‌هایی برای آن درنظر گرفت.

وی ادامه داد: خوشبختانه برای رفع مشکلات حوزه زنان حرکت‌های امید بخشی از سوی قوه قضاییه صورت گرفته که این مایه خوشحالی است و نشان می‌دهد این همت در رییس قوه قضاییه وجود دارد تا مشکلات را برطرف کند.

طاهری تاکید کرد: بررسی مشکلات زنان آسیب دیده و حاشیه نشین باید با اولویت در دستور کار قوه قضاییه قرار گیرد و امیدواریم مجموعه قوه قضاییه این پتانسیل را داشته باشند تا مشکلات را برطرف کنند.

این استاد حوزه افزود: این نشست‌ها باید به گونه‌ای برگزار شود تا خلا‌های قانونی مشخص شده و هرکجا شبهه قانونی وجود دارد رفع شبهه شود و هرکجا نیاز به قانونگذاری دارد اقداماتی در این زمینه انجام گیرد.

عضو کانون فرهنگی و حقوقی تکریم زن در خانواده تاکید کرد: زنان فرهنگساز جامعه هستند و اگر مشکلات زنان و خانواده رفع نشود مشکلاتی ایجاد خواهد شد. از سویی دیگر بحث تکریم زنان و خانواده نیز باید مورد توجه قرار گیرد و زنان در جامعه کرامت داشته باشند و این موضوع نیاز به همکاری سه قوه دارد.

دادیار دیوان عالی کشور: نشست فعالان حوزه زنان با رییس قوه قضاییه سابقه نداشته است

پوران ولویون اولین و تنها زن دادیار دیوان عالی کشور در حاشیه نشست تحول در نظام حقوقی و قضایی زنان و خانواده که همزمان با ایام میلاد با سعادت حضرت زهرا (س) و روز تجلیل از مقام مادر و زن با حضور رئیس قوه قضاییه برگزار شد، اظهار کرد: نقطه مثبت برگزاری نشست تحول در نظام حقوقی و قضایی زنان و خانواده، آن است که تعاملی بین حوزه و دانشگاه و فعالین حوزه زنان صورت گرفت و در مورد انتظارات و کمبود‌ها بحث و بررسی شد.

دادیار دیوان عالی کشور با اشاره به برگزاری نشست تحول در نظام حقوقی و قضایی زنان و خانواده با حضور رییس قوه قضاییه، گفت: نقطه مثبت برگزاری این نشست آن است که تعاملی بین حوزه و دانشگاه و فعالین حوزه زنان صورت گرفت و در مورد انتظارات و کمبود‌ها بحث و بررسی شد.

وی با بیان اینکه سند تحول قضایی می‌تواند بارقه امیدی برای رفع کمبود‌ها در حوزه قضایی باشد، خاطر نشان کرد: در این نشست کمبود‌هایی که ناظر بر عدم توجه به حوزه زنان در حوزه قضایی وجود دارد مورد اشاره قرار گرفت. همچنین موضوعات مربوط به مسائل اجتماعی و تبعات آسیب اجتماعی از جمله مواردی بود که اساتید حوزه و دانشگاه به آن پرداختند و به نقش قوه قضاییه برای کمک به این حوزه نیز اشاره شد.

ولویون ادامه داد: رئیس قوه قضاییه در این نشست از دیدگاه‌های صاحب‌نظران استقبال کردند و قول دادند که هم در سند تحول به این موارد توجه داشته باشند و هم آنکه برگزاری چنین جلساتی تداوم داشته باشد.

دادیار دیوان عالی کشور تاکید کرد: در گذشته سابقه برگزاری چنین نشست‌هایی که خارج از دستگاه قضا باشد و از همه اقشار مختلف زنان در آن شرکت کنند وجود نداشت که برگزاری نشست رییس قوه قضاییه با فعالین زنان نقطه مثبتی برای تعامل چهره به چهره و ارتباط مستقیم با رییس قوه قضاییه است و می‌تواند در سیاستگذاری در برنامه‌های کلان قوه قضاییه نقش بسزایی داشته باشد.

برگزاری نشست با رییس قوه قضاییه به رفع بهتر مشکلات در حوزه زنان کمک می‌کند

مینو اصلانی در گفت‌وگو با میزان با اشاره به برگزاری نشست تحول در نظام حقوقی و قضایی زنان و خانواده با حضور رییس قوه قضاییه گفت: نفس برگزاری این جلسات بسیار ارزشمند است چراکه جلسات قبلی نیز که برگزار شد نتایج بسیار خوبی با خود به همراه داشت.

وی ادامه داد: در نشست‌های قبلی بازخورد‌های مثبتی صورت گرفت و این بازخورد‌ها کاملا مشهود بود به گونه‌ای که آیت الله رییسی بخشنامه‌هایی را بر اساس مشکلات مطرح شده از سوی زنان در آن نشست صادر کردند که بسیار قابل قبول و لازم بود.

مسئول امور زنان مرکز مطالعات راهبردی تاکید کرد: بدون شک زمانی که یک گروه اندیشه ورز با ریاست قوه قضاییه به طور مستقیم مرتبط شوند مسایل و مشکلات کلانی که در حوزه قضایی زنان وجود دارد، مطرح می‌شود و این ارتباط رو در رو قطعا باعث رفع مشکلات زنان در حوزه قضایی خواهد شد و پشتوانه گرمی برای خانواده و زنان به شمار می‌رود.

برگزاری جلسات با فعالان حوزه زن و خانواده بسیار اثربخش است

لیلا اصانلو معاون مجتمع شهید بهشتی تهران در گفت‌وگو با میزان با اشاره به برگزاری نشست تحول در نظام حقوقی و قضایی زنان و خانواده با حضور رییس قوه قضاییه، گفت: به نظر من قوه قضاییه می‌تواند پیگیر رفع مسایلی در مجلس شورای اسلامی شود و تا تحقق کامل رفع مشکل، آن را دنبال کند.

وی ادامه داد: باید زنان با حفظ و حرمتشان و با حضور پررنگ در جامعه بتوانند مورد حمایت قرار گیرد.

اصانلو تاکید کرد: امروزه بحث حضانت فرزندان و بحث حمایت از زنانی که طرح دعوی در محاکم می‌کنند می‌تواند گزینه‌های خوبی برای پیگیری باشد چراکه برخی از مشکلات حوزه زنان در همین زمینه‌ها است.

معاون مجتمع شهید بهشتی تهران افزود: برگزاری این نشست‌ها بسیار خوب است چراکه رییس قوه قضاییه می‌تواند در جریان مشکلات مربوط به حوزه زنان قرار می‌گیرند و از نزدیک در جریان مشکلات مطرح شده قرار گیرد و آن را پیگیری کند که به نظر می‌رسد با توجه به سیاست‌های کلی ریاست قوه قضاییه، این جلسات بسیار اثربخش خواهد بود.

استاد دانشگاه امام صادق (ع): باید در سطح نخبگانی تبادل اندیشه‌ها در حوزه زنان بیشتر باشد

رقیه السادات مومن استاد دانشگاه امام صادق (ع) در گفت‌وگو با میزان با اشاره به برگزاری نشست تحول در نظام حقوقی و قضایی زنان و خانواده با حضور رییس قوه قضاییه گفت: برگزاری این نشست‌ها بسیار لازم و ضروری است و بایستی در سطح نخبگانی و خبرگانی این تبادل اندیشه‌ها بیشتر هم باشد.

وی ادامه داد: همه این افراد در عرصه‌های مختلف فعال و دغدغه‌مند هستند و باید این دغدغه‌ها را به سمع و نظر یگدیگر برسانند و از قابلیت و ظرفیت‌های نهاد‌ها و ارگان‌های مختلف استفاده کنند و با یک وحدت کلمه، همراهی و همکاری مضاعف اهداف و نتایجی که مدنظر جلسات است محقق شود.

استاد دانشگاه امام صادق (ع) تاکید کرد: تک تک بانوانی که در این مجامع و محافل دعوت می‌شوند خود به تنهایی توانمند و اثرگذار هستند، اما ضروری است به واسطه چنین جلساتی آشنایی و مباحث بیشتری بین این افراد صورت گیرد و با اشتراک گذاری اندیشه‌ها و توانمندی‌ها این تضارب آرا به نتیجه برسد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *