صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

درحال حاضر مردم توانی برای خرید یا اجاره خانه ندارند

۱۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۶:۱۶:۰۱
کد خبر: ۶۹۸۷۶۶
ابوالفضل قناعتی گفت: تصور می‌کنم بهتر باشد مسوولان شهری به آن جا‌هایی که ارتباط مستقیمی با هزینه‌های مردم دارد ورود پیدا نکنند. مثلا اگر عوارض ساختمانی افزایش پیدا کند اثرش را مردم خواهند دید. چون این مردم هستند که در موضوع خرید یا اجاره کردن خانه دچار مشکل می‌شوند و فشار این بالارفتن قیمت‌ها به بدنه جامعه وارد می‌شود.
ابوالفضل قناعتی عضو پیشین شورای اسلامی شهر تهران درباره سهم عوارض ساختمانی و عوارض طرح ترافیک در ایجاد درآمد‌های شهری به میزان گفت: بخشی از درآمد‌های شهر تهران از طریق همین نوع عوارض تامین می‌شود. اما تغییر نرخ این عوارض باید با توجه به شرایط عمومی شهر و کشور صورت بگیرد. درحال حاضر مردم واقعا در سختی و فشار هستند و ضرورت دارد اعضای شورای شهر بررسی کنند که در چه حوزه‌های دیگری می‌توان درآمد پایدار شهر را ارتقا داد.
 
وی ادامه داد: تصور می‌کنم بهتر باشد مسوولان شهری به آن جا‌هایی که ارتباط مستقیمی با هزینه‌های مردم دارد ورود پیدا نکنند. مثلا اگر عوارض ساختمانی افزایش پیدا کند اثرش را مردم خواهند دید. چون این مردم هستند که در موضوع خرید یا اجاره کردن خانه دچار مشکل می‌شوند و فشار این بالارفتن قیمت‌ها به بدنه جامعه وارد می‌شود. عوارض طرح ترافیک هم باز همین شرایط را برای جامعه و مردم پدید می‌آورد.
 
قناعتی اظهار داشت: من تصور می‌کنم مسوولان شهری باید به دنبال منابعی برای درآمدزایی باشند که ارتباط مستقیمی با جیب یا سفره مردم نداشته باشد. درباره موضوعی مانند زباله‌های خشک و‌ تر البته من مدعی نیستم که امروز هیچ درآمدی حاصل نشده، اما اگر دقت و تمرکز بیشتری روی چنین موضوعی اتفاق بیفتد می‌توان بخشی از هزینه‌های عمومی شهر را از طریق همین زباله که طلای سیاه محسوب می‌شود تامین کرد. درحال حاضر این بخش‌های خصوصی هستند که از زباله‌های خشک درآمدزایی می‌کنند و توانسته اند از آن انتفاع ببرند. با توجه به اینکه الان نزدیک به هشت هزار تن زباله به صورت روزانه در تهران جمع آوری می‌شود اگر شهرداری به این مساله مستقیما ورود کند و این منابع را استحصال کند می‌تواند یک منع درآمدی مطلوبی را در این حوزه ایجاد کند.
 
وی خاطرنشان کرد: باید به یاد داشته باشیم در چنین موضوعاتی بحث‌های کاری شهرداری خیلی زیاد است و اگر دقت بیشتری صورت بگیرد می‌توانند بخش مهمی از مشکلات مالی را از این طریق حل کنند. متاسفانه مسوولان شهری ما، چون به دنبال دست پیدا کردن به منابع درآمدی ساده تری هستند و، چون تصور می‌کنند اخذ عوارض ساختمانی راحت‌تر است دنبال شیوه‌های درآمدزایی سخت‌تر نمی‌روند. توجیهی هم که وجود دارد این است که از هرکسی که مبادرت به ساختمان سازی می‌کند می‌توان عوارض گرفت و دیگر توجهی هم نمی‌شود که چنین اقدامی چه پیامد‌ها و عواقبی برای مردم خواهد داشت.
 
بیشتر بخوانید:

قناعتی با طرح این پرسش که چرا باید مسوولان شهری برای ایجاد درآمد سراغ روش‌هایی بروند که مردم را تحت فشار قرار دهد گفت: درآمدزایی از طریق زباله‌های خشک یک مورد بود که من به آن اشاره کردم. در خیلی از موضوعات دیگر هم می‌توان به درآمدزایی فکر کرد. مثلا همین اماکن، غرفه‌ها و فضا‌هایی که خود شهرداری اجاره می‌دهد یا امکانات دیگری که در اختیار مدیریت شهری قرار دارد اگر با دقت بیشتری مورد توجه قرار بگیرد می‌تواند به منابع قابل اعتنایی برای ایجاد درآمد‌های پایدار در حوزه شهری تبدیل شود.
 
وی افزود: من نمی‌خواهم بگویم مسوولان این نوع عوارض را اخذ نکنند، اما عوارض را به صورت سالیانه و با توجه به شرایط اقتصادی جامعه و مردم تعیین کنند. نباید فشار این نوع عوارض را به مردم تحمیل کرد. درحال حاضر مردم نه توانی برای خرید خانه دارند و نه توان پرداخت اجاره را دارند. اما باز مسوولان شهرداری و شورای شهر دست به اقدامی زده اند که فشار بر مردم افزایش پیدا کند. چنین وضعیتی به گونه‌ای است که هر لحظه باید آماده باشیم که مسوولان شهری به ما بگویند این شهر را تخلیه کنید و از اینجا بروید.

قناعتی درباره اینکه معمولا نزدیک شدن به زمان انتخابات مسوولان را به گرفتن تصمیماتی ترغیب می‌کند که به نارضایتی عمومی دامن نزند گفت: من البته نمی‌توانم بگویم نیت اعضای شورای شهر از افزایش نرخ این عوارض چه بوده است. اما معمولا هر تصمیمی که در کشور گرفته می‌شود باید مسوولان شرایط زمانی و مکانی را مد نظر داشته باشند. اگر با این ملاحظات از روی غرض ورزی چنین تصمیمی گرفته شده واقعا چنین چیزی غیرقابل انتظار است.
 
وی افزود: معمولا در ماه‌های بهمن و اسفند که فصل بودجه است و تصور می‌کنم مانند شرایطی که دولت دارد در همین بهمن ماه بودجه شهر باید به صحن شورا بیاید و تصویب شود. این بودجه هم شامل منابع هزینه‌ای می‌شود و هم منابع درآمدی. اما نمی‌توان گفت اینکه امسال این موضوع با موسم انتخابات تقارن پیدا کرده پس صددرصد اعضای شورای شهر با هدف انتخابات چنین تصمیم‌هایی را پیش می‌برند. چون روش جاری شورای شهر همین است. اما می‌توانند در همین بودجه طوری برنامه ریزی کنند که به مردم فشار نیاید. چون وقتی مردم شرایط مناسبی داشته باشند در هر حالتی دنبال پشتیبانی از نظام و انقلاب خواهند بود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *