صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جنگ یمن و بحران های سیاسی و اقتصادی در عربستان

۱۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۵:۰۱
کد خبر: ۶۹۸۷۵۹
خروج دونالد ترامپ از کاخ سفید سبب سردرگمی محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان شده است.
عربستان سعودی که در یک سال گذشته به دلایل کاهش بهای نفت، هزینه‌های بالای جنگ فرسایشی و بی حاصل یمن و شیوع بیماری «کرونا» با چالش‌های جدی اقتصادی مواجه شده، در عرصه سیاسی نیز چه از داخل و چه از خارج بحران‌های متعددی را تجربه می‌کند.
 
به گزارش «آبزرور، رویترز، بلومبرگ و گالف بیزنس»، «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان، ناکامی‌های متعدد سیاسی و اقتصادی داشته که پیامد‌های ناگواری برایش به دنبال داشته اند.
 
نخست، جنگ یمن که علاوه بر بلعیدن هزینه‌های هنگفت مالی، نظامی و جانی، سبب شده پرونده حقوق بشری عربستان در مجامع بین المللی سنگین‌تر شود.
 
دو، دستگیری منتقدان که در پی قتل «جمال خاشقجی»، روزنامه نگار منتقد سعودی بیش از هر زمانی عربستان را زیر ذره بین حقوق بشری قرار داد.
 
سه، ناکامی در به سرانجام رساندن کارزار محاصره قطر که در نهایت به عقب نشینی از درخواست‌ها و امضای توافق «العلا» انجامید.
 
چهار، جنگ نفتی بی حاصل با روسیه در میانه کاهش تقاضا و بهای نفت ناشی از شیوع بیماری کرونا
 
پنج، بروز اعتراض‌های سیاسی و اقتصادی بی سابقه در عرصه داخلی
 
این مصائب بن سلمان با ورود «جو بایدن» به کاخ سفید تشدید شد؛ چرا که عربستان مهم‌ترین حامی خود یعنی «دونالد ترامپ» را از دست داد.
 
بایدن تاکنون مواضعی را اتخاذ کرده و ادعا‌هایی مطرح کرده که زنگ خطر را برای عربستان به صدا در آورده اند؛ انتقاد از جنگ علیه یمن و...
ترس از آینده روابط با آمریکا تاکنون عربستان را عقب نشینی در چند مورد وادار کرده است که از جمله آنها صدور احکام سهل گیرانه برخلاف پیش بینی‌ها برای «لجین الهذلول» و یک پزشک دوتابعیتی عربستانی آمریکایی منتقد سیاست‌های بن سلمان و مصالحه با قطر با همه، اما اگرهایش است؛ همچنین نیم نگاه عربستان برای خروج از این فشار‌ها به لابی‌های اسلحه در آمریکاست.
 
اقتصاد عربستان نیز برخلاف برنامه‌های بلندپروازانه محمد بن سلمان اکنون در بن بستی قرار گرفته که با شکست پیش بینی‌ها در مورد تامین سرمایه مورد نیاز از فروش سهام «آرامکو»، کسری بودجه و بدهی عمومی را برایش به دنبال داشته است.
 
این کشور عمیق‌ترین رکود اقتصادی خود را در پی تلاش برای احیای رشد اقتصادی و تنوع بخشیدن به اقتصاد تجربه می‌کند.
 
صندوق سرمایه گذاری عمومی عربستان از سال ۲۰۱۸ تاکنون از بانک‌های بین المللی برای تامین اعتبار ۲ وام گرفته و در حال مذاکره برای اخذ وام سوم است.
 
عربستان همچنین هزینه‌های خود در سال ۲۰۲۱ را ۷.۳ درصد کاهش می‌دهد.
 
سیاست‌های اقتصادی ریاض در مجموع تاکنون کسری بودجه بیش از ۳۷ میلیارد دلاری و بدهی عمومی نزدیک به ۲۵۰ میلیارد دلاری را برای این کشور به ارمغان آورده است.
 
گروه «گلدمن ساکس» اعلام کرد عربستان تا سال ۲۰۲۴ قادر به پاک کردن کسری بودجه خود نخواهد بود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *