صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آیا مرگ در یک لحظه رخ می‌دهد؟

۱۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۰:۵۳
کد خبر: ۶۹۸۵۰۳
همه انسان‌ها روزی با مرگ روبرو می‌شوند و هنوز راهکاری برای متوقف کردن مرگ وجود ندارد. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مراقبت‌ها و حمایت‌های اطرافیان در دوران پایان زندگی می‌تواند در به تاخیر انداختن زمان مرگ تاثیرگذار باشد.

- دیجیاتو نوشت: محققان با بررسی وضعیت ۶۳۱ شخص در آستانه مرگ در بخش مراقبت‌های پزشکی، دریافتند که تلاش فرد برای زنده ماندن و حمایت عزیزان وی نقش معجزه آسایی در احیا مجدد وی دارد و حتی می‌تواند بعد از ایست قلبی به بازگشت وی به زندگی کمک کند.

همه انسان‌ها روزی با مرگ روبرو می‌شوند و هنوز راهکاری برای متوقف کردن مرگ وجود ندارد. سوالات مختلفی در مورد مرگ مطرح می‌شود، آیا مرگ مانند زدن کلید یک دفعه و در یک لحظه رخ می‌دهد؟ آیا می‌توان زمان مرگ را پیش بینی کرد؟ چطور می‌توان زمان مرگ را به تعویق انداخت؟

سوالات درباره این موضوع کم نیستند و هنوز پاسخ روشن و دقیقی برای برخی از این موضوعات وجود ندارد. شاید بار‌ها شنیده باشید که شخصی نفس‌های آخر را زده و تا پای مرگ رفته، ولی احیا شده و به زندگی برگشته است. دانشمندان در مطالعات اخیر به دنبال پاسخ این سوال هستند که چه زمانی می‌توان با قطعیت اعلام کرد فردی فوت کرده است؟ و سوال بعدی اینکه چقدر می‌توان به احیا فردی که در آستانه مرگ است امیدوار بود و چه عواملی در احیا شدن فرد تاثیرگذار است؟

معمولا وقتی فردی به دلایل مختلف اعم از بیماری یا کهولت در آستانه مرگ است، اطرافیان و خانواده روز‌های پرتنشی را سپری می‌کنند، اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مراقبت‌ها و حمایت‌های اطرافیان در دوران پایان زندگی می‌تواند در به تاخیر انداختن زمان مرگ تاثیرگذار باشد.

نتایج این مطالعه در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شده است. بررسی وضعیت صد‌ها نفر در آستانه مرگ و داده‌های پزشکی، نتایج این مطالعات را تایید می‌کنند.

همه ما به زندگی روزمره خود ادامه می‌دهیم و می‌دانیم که روزی زمان ما برای زندگی به پایان می‌رسد. مرگ موضوعی اجتناب ناپذیر است که هیچ کس نمی‌تواند از آن فرار کند. با این وجود، محققان علوم پزشکی برای احیا فرد در آستانه مرگ تلاش می‌کنند تا مرگ را تاخیر بیندازند و بار‌ها این اتفاق رخ داده است که فرد از نظر جسمی حتی دچار ایست کامل قلبی شده است، ولی مجددا به زندگی برگشته است.

نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد حمایت و پشتیبانی اعضای خانواده و عزیزان آن فرد و همچنین تلاش خود فرد برای زنده ماندن در این میان نقش معجزه آسایی دارد. بار‌ها دیده شده فردی در آستانه مرگ، منتظر خداحافظی با یکی از عزیزان خودش است و زمان مرگ او به همین دلیل به تعویق می‌افتد.

محققان با بررسی ۶۳۱ نفر در آستانه مرگ و در بخش مراقبت‌های ویژه متوجه شدند که موضوع تلاش خود فرد برای زنده ماندن و حمایت اطرافیان نقش موثری در کند شدن پروسه مرگ دارد. اما این حمایت‌ها تا چه اندازه می‌تواند مرگ را به تاخیر بیندازد؟ آیا این امکان وجود دارد فرد مجددا به زندگی بازگردد و بهبودی کامل پیدا کند؟

تحقیقات انجام شده در این مطالعات نشان می‌دهد که تلاش خود فرد برای زنده ماندن و اطرافیانش می‌تواند زمان مرگ را تا حدی به تاخیر بیندازد. از بین حاضران در این آزمایش تنها یک درصد (در کل ۵ نفر) کاملا احیا شده و به زندگی بازگشتند. حدود ۱۴ درصد این افراد نیز با وجود داشتن ضربان قلب و فعالیت قلبی در نهایت نتوانستند به زندگی بازگردند. محققان متوجه شدند از زمانی که قلب فرد از کار می‌افتد و عملا به عنوان فردی فوت شده در نظر گرفته می‌شود تا زمانی که واقعا به صورت کامل دچار مرگ شود، چهار دقیقه طول می‌کشد و در این فاصله زمانی می‌توان برای احیا مجدد فرد تلاش کرد.

معمولا کادر درمان این بازه زمانی را پنج دقیقه در نظر می‌گیرند. در این بازه زمانی هر کاری انجام می‌دهند تا شاید فرد به زندگی باز گردد. هنوز مشخص نیست در این بازه زمانی چه اتفاقی رخ می‌دهد و چه مکانیزمی باعث احیا شدن یا مرگ فرد می‌شود.


برچسب ها: دانستنی ها مرگ

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *