صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آیا طالبان حمله به نیرو‌های خارجی را از سر خواهد گرفت؟

۱۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۶:۲۷
کد خبر: ۶۹۸۴۲۷
دسته بندی‌: سیاست ، دفاعی و مقاومت
تشدید اختلافات طالبان با آمریکا و اروپا و توقف روند گفتگو‌های صلح که بر اساس توافق طالبان و آمریکا در دوحه آغاز شده بود، در کنار عهدشکنی غرب در خصوص ضرب‌الاجل ماه می، فضای جدید و متفاوتی از قبل را میان طالبان و آمریکایی‌ها ایجاد کرده است که با توجه به اعلامیه طالبان می‌تواند به معنای از سر گیری حمله به نیرو‌های خارجی در افغانستان باشد.
-  بنا به اعلام نورنیوز، گروه طالبان دیروز دوشنبه با انتشار اعلامیه‌ای خطاب به آمریکا و اروپا، ضمن رد دست داشتن در کشتار غیرنظامیان، قتل‌های هدفمند و تخریب زیرساخت‌ها، هشدار داد؛ اگر به توافق دوحه عمل نشود، به جنگ ادامه می‌دهیم.

اعلامیه طالبان در پی آن منتشر شد که روز یکشنبه سفارت آمریکا و نمایندگی‌های سیاسی شماری از کشور‌های اتحادیه اروپا در افغانستان بیانیه مشترکی منتشر کرده و با انتساب قتل‌های هدفمند، آدم‌ربایی و تخریب ساختمان‌های عمومی به طالبان، این قبیل اقدامات را محکوم کردند.

در همین حال؛ روز یکشنبه خبرگزاری رویترز به نقل از چهار مقام ناتو خبر داد که نیرو‌های بین‌المللی قرار است بیشتر از زمان تعیین شده در توافق دوحه میان آمریکا و طالبان در افغانستان باقی بمانند.

طبق توافق دوحه، قرار بود نیرو‌های خارجی تا اول ماه می‌سال جاری میلادی افغانستان را در ازای تعهد طالبان به قطع رابطه با گروه القاعده و عدم حمله به نیرو‌های آمریکایی ترک کنند.

به نظر می‌رسد تشدید اختلافات طالبان با آمریکا و اروپا و توقف روند گفتگو‌های صلح که بر اساس توافق طالبان و آمریکا در دوحه آغاز شده بود، در کنار عهدشکنی غرب در خصوص ضرب‌الاجل ماه می، فضای جدید و متفاوتی از قبل را میان طالبان و آمریکایی‌ها ایجاد کرده است که با توجه به اعلامیه طالبان می‌تواند به معنای از سر گیری حمله به نیرو‌های خارجی در افغانستان باشد.

در حال حاضر هر یک از طرفین توقف روند مذاکرات صلح را به طرف مقابل نسبت می‌دهند و حاضر به انجام تعهدات خود مبتنی بر توافق اولیه نیستند، البته توافق شکننده دوحه چنانچه از ابتدا پیش‌بینی می‌شد با توجه به عدم رضایت دولت حاکم بر افغانستان، بیشتر جنبه تبلیغاتی برای ترامپ داشت، اما به نظر می‌رسد بایدن نیز همان رویکرد را در قبال این مسئله در پیش گرفته است.

نکته مهم اینکه؛ بیانیه مشترک آمریکا و اروپا علیه طالبان در حالی از دستاورد‌های ۱۹ ساله حضور نیرو‌های نظامی خارجی در افغانستان دم می‌زند که آن‌ها بر خلاف شعار‌ها و تعهدات خود مبنی بر استقرار صلح پایدار در این کشور طی این سال‌ها، طبق مستندات موجود هیچ دستاورد قابل ارائه‌ای در این خصوص نداشته و بیشتر به غارت این کشور پرداخته‌اند.
 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *