صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تشدید نگرانی‌ها از همه گیری ویروس «نیپاه» در شرق آسیا

۱۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۰:۰۱
کد خبر: ۶۹۸۱۱۶
ویروس «نیپاه» یکی از ویروس‌های خطرناکی است که از نظر سازمان بهداشت جهانی تهدیدی برای سلامت عمومی محسوب می‌شود. سرایت پذیری و عفونت ناشی از آن نگرانی‌ها در رابطه با آن را افزایش داده است.
_ فارس به نقل از گاردین نوشت: نرخ مرگ و میر این ویروس در چین در حدود ۷۵ درصد بوده و شرکت‌های بزرگ دارویی و سازمان بهداشت جهانی هشدار داده‌اند که جهان به هیچ وجه آماده مقابله با همه‌گیری چنین ویروس مسری و موذی نیست و نتایج شیوع آن در جهان فاجعه بار خواهد بود. در حال حاضر این بیماری در چین مهار شده است.
 
ویروس نیپاه ممکن است هر آن به صورت گسترده شیوع پیدا کند و مقاومت بالای آن در برابر درمان دارویی می‌تواند چالش مهمی برای کل بشریت ایجاد کند. نرخ مرگ و میر ویروس مذکور در دیگر نقاط جهان به جز چین از ۴۰ تا ۷۵ درصد در نوسان بوده است.
 

نحوه شیوع و علائم ویروس نیپاه

بر اساس بررسی‌های سازمان بهداشت جهانی، این ویروس که فعلاً شیوع اندکی در جهان داشته از طریق خفاش‌های میوه خوار منتشر می‌شود و فرد مبتلا به آن ابتلاء با علائمی مشابه با آنفولانزا مواجه می‌شود، ولی این ویروس باعث التهاب در مغز و آسیب دیدن آن نیز می‌شود.
 
این ویروس در سال ۲۰۱۸ در منطقه‌ای کوچک از جنوب هند شیوع پیدا کرد که منجر به مرگ ۱۷ نفر شد. در آن زمان برخی کشور‌ها مانند امارات متحده عربی و عربستان سعودی خرید میوه و سبزی یخ زده از هند را ممنوع کردند تا جلوی انتقال ویروس یادشده به کشور‌های خود را بگیرند.
 
بررسی‌ها نشان داد علت انتقال ویروس یادشده به انسان در آن زمان در کشور‌هایی مانند بنگلادش و هند، نوشیدن نوعی آب میوه به دست آمده از درخت نخل بوده است. احتمالاً این آب میوه آلوده به بزاق خفاش‌های میوه خوار بوده است.
 
با توجه به نابرابری‌های عمیق اجتماعی و مالی در جهان که باعث شده بسیاری از کشور‌ها تا آینده‌ای نامعلوم موفق به خرید و دریافت واکسن کرونا نشوند، انتظار می‌رود در صورت از کنترل خارج شدن روند ابتلاء به ویروس نیپاه در جهان عواقب ناشی از ابتلاء به این ویروس به مراتب گسترده‌تر و خطرناک‌تر باشد.
 
این ویروس علاوه بر حیوانات از طریق غذای آلوده یا به طور مستقیم از طریق افراد مبتلا به دیگر انسان‌ها منتقل می‌شود. ویروس نیپاه، باعث ایجاد طیف وسیعی از بیماری‌ها از عفونت بدون علامت تا بیماری‌های حاد تنفسی و انسفالیت (التهاب مغزی) کشنده می‌شود. این ویروس همچنین می‌تواند باعث ایجاد بیماری شدید در حیواناتی مانند خوک شود و در نتیجه ضرر‌های اقتصادی قابل توجهی برای کشاورزان و دامداران ایجاد کند.
 

هشدار‌های سازمان بهداشت جهانی در مورد نیپاه

ویروس نیپاه یکی از ۱۶ ویروسی است که از نظر سازمان بهداشت جهانی جز پرخطرترین تهدید‌های بهداشتی برای سلامت عمومی محسوب می‌شود.
 
در حال حاضر هیچ شرکت دارویی در جهان برنامه‌ای قطعی برای تولید دارو و واکسن به منظور مقابله با ویروس مذکور ندارد و لذا باید با رعایت بهداشت عمومی و پرهیز از مصرف انواع مواد غذایی مشکوک به آلودگی جلوی انتقال ویروس مذکور را به بدن گرفت.
 
هم اکنون چهار محصول مختلف برای مقابله با ویروس دیگری به نام chikungunya که از پشه به انسان‌ها منتقل می‌شود، توسط شرکت‌های دارویی و پزشکی در حال تولید است که عبارتند از یک واکسن، یک دارو، یک ابزار تشخیصی و یک اسپری فراری دهنده پشه‌ها. این ویروس هم قدرت سرایت پذیری بالایی دارد و در آمریکا، آفریقا و هند مشاهده شده است.
 
مساله دیگری که موجب نگرانی در مورد باکتری‌ها و ویروس‌هایی ماند نیپاه شده مقاومت آن‌ها در برابر انواع دارو‌ها و آنتی‌بیوتیک‌ها است. در عین حال ضرورت دارد به جای برخی آنتی‌بیوتیک ها‌ی هنوز مؤثر به سرعت محصولات جایگزین عرضه شود تا قبل از مقاوم شدن عوامل بیماری‌زا در برابر آن‌ها از فرصت موجود استفاده شود. اما عملکرد مؤسسات دارویی در این زمینه هم کند و غیررضایت بخش است.
 
پژوهشگران هشدار می‌دهند که با ادامه روند فعلی شاهد شیوع گسترده بیماری‌های واگیردار مقاوم در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها خواهیم بود، مگر آنکه شرکت‌های دارویی متعهد به جایگزینی دارو‌ها و آنتی‌بیوتیک‌های جدید شوند و به صادرات این محصولات به کشور‌های کمتر توسعه یافته و فقیر نیز علاقه نشان بدهند. در حال حاضر ۲۰ شرکت بزرگ دارویی در جهان تلاش‌هایی را برای تولید دارو‌های ضد ۸۲ بیماری خطرناک به منظور استفاده در کشور‌های کمتر توسعه یافته آغاز کرده‌اند. این دارو‌ها برای درمان انواع سرطان، ایدز، ویروس کرونا، مالاریا، سل و ... کاربرد خواهند داشت. اما روند تولید دارو‌های یادشده کند است.

برچسب ها: کرونا ویروس

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *