صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

به ضابطین اعتماد داریم؛ آن کسی که تصمیم نهایی و قضایی در رابطه با گزارش را می‌گیرد، دادستان و قاضی است

۱۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۳:۵۵
کد خبر: ۶۹۸۰۴۱
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس قوه قضاییه استقلال را بزرگترین نعمت نظام جمهوری اسلامی دانست و با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران امروز مستقل‌ترین نظام در این کره خاکی است، گفت: استقلال امروز ما هم برآمده از آزادی ملت است و هم حافظ این آزادی برای ملت خواهد بود.

- به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، آیت الله سیدابراهیم رئیسی امروز دوشنبه (۱۳ بهمن) در جلسه شورای عالی قوه قضاییه ضمن تبریک ولادت حضرت صدیقه طاهره (س) و فرارسیدن دهه فجر انقلاب اسلامی، اظهار کرد: ان شاالله خداوند متعال به برکت این ایام، برکات خود را بر ملت بزرگ ما و امت اسلامی نازل بفرماید.

رئیس قوه قضاییه رمز و شرط درک لیله القدر را معرفت نسبت به مقام حضرت فاطمه (س) دانست و با تاکید بر اینکه اگر این معرفت پیدا شود، گام‌های بعدی که محبت و دلدادگی و عمل به دستورات حضرت فاطمه (س) هستند نیز پدیدار خواهند شد، گفت: مقصود از معرفت نسبت به مقام حضرت فاطمه (س)، معرفت شناسنامه‌ای نیست بلکه مقصود همان معرفت وَلوی است که این معرفت و شناخت، انسان را دلداده فاطمه اطهر (س) می‌کند. این دلدادگی، عمل صالح را در پی دارد.

آیت الله رئیسی با بیان اینکه نظام و انقلاب ما جلوه فاطمه اطهر (س) است و نشان فاطمی دارد، گفت: حضرت امام خمینی (ره) همواره در سلوک و سخن خود این نکته را به ما می‌آموخت که «عالم محضر خداست».

«عالم محضر خداست» زیربنای اندیشه و تفکر امام خمینی (ره) است

رئیس قوه قضاییه با اشاره به انتشار ۵۰ جلد کتاب به قلم امام خمینی (ره) و زندگی پربار و دیدگاه‌های کلامی، حقوقی، فلسفی و فقهی و دارا بودن سیره‌های شخصی، سیاسی و عملی، ایشان گفت: اگر بخواهیم سنگ زیربنای اندیشه و تفکر امام (ره) را معرفی کنیم به همان جمله ایشان که فرمودند «عالم محضر خداست» می‌رسیم.

آیت الله رئیسی با بیان اینکه امام (ره) به همه ما آموخت که همواره خلوت و جلوت و پنهان و آشکار ما در محضر خداوند متعال است و تنها باید او را قدرت مطلقه بدانیم، «اتکا به خداوند متعال» و «اعتماد به نفس» را دو شرط اساسی برای موفقیت و پیروزی عنوان کرد.

رئیس قوه قضاییه پیام ایام الله دهه فجر را شکرگزاری نسبت به نعمت استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی دانست و عنوان کرد: شناخت نعمت، از خدا دانستن نعمت، به کار بستن آنچه مورد رضای خداوند است و همچنین شکر زبانی، قلبی و عملی، معنای واقعی شکرگزاری است.

نظام جمهوری اسلامی ایران امروز مستقل‌ترین نظام در این کره خاکی است.

آیت الله رئیسی استقلال را بزرگترین نعمت نظام جمهوری اسلامی دانست و با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران امروز مستقل‌ترین نظام در این کره خاکی است، گفت: استقلال امروز ما هم برآمده از آزادی ملت است و هم حافظ این آزادی برای ملت خواهد بود.

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر این که استقلال امروز ما جای شکرگزاری دارد، تصریح کرد: آن روز که ابرقدرت‌ها برای ملت ما تصمیم می‌گرفتند و یک نیروی وابسته به آمریکا می‌توانست در گوشه‌ای از کشور حکمرانی کند و در بخش‌های مهمی از حوزه‌های نظامی و اقتصادی کشور فعالیت داشته باشد به پایان رسیده است.

دشمنان نتوانستند اراده خود را بر ملت ما حاکم کنند

آیت الله رئیسی با اشاره به استمرار ۴۲ ساله جنگ اراده‌ها در کشور گفت: دشمنان همواره اراده کردند که آزادی‌مان را سلب و فرهنگ، نگاه و اندیشه خود را بر زندگی مان حاکم کنند و استقلال را از ما بگیرند، اما ملت ما اراده کرده که مستقل و آزاده بماند و خداوند بر زندگی اش حاکم باشد. در جنگ اراده ها، آن اراده‌ای که متکی بر نصرت الهی باشد پیروز میدان است و ما امیدواریم جلوه‌های انقلاب اسلامی را بیش از پیش در کشورمان و در عالم شاهد باشیم.

هاضمه جمهوری اسلامی فساد و تبعیض را نمی‌پذیرد

رئیس قوه قضاییه ریشه‌های مبارزه با فقر، فساد، تبعیض، ظلم و استکبار را در درون انقلاب اسلامی عنوان کرد و گفت: هاضمه جمهوری اسلامی فساد و تبعیض را نمی‌پذیرد و ضدظلم و ضداستکبار است و قوه قضاییه به عنوان مجری عدالت در کشور، خود را موظف می‌داند که مصمم و بدون توقف و بدون تبعیض، به مبارزه با فساد بپردازد.

ضابط باید گزارش خود را در راستای کشف جرم، تحقیق و پیگیری آماده و ارائه کند، اما آن کسی که تصمیم نهایی و قضایی برابر با قانون در رابطه با گزارش را می‌گیرد، دادستان و قاضی است.

آیت الله رئیسی در بخش دیگری از صحبت‌های خود، ضمن تشکر از ضابطین قضایی و دست اندرکاران حوزه‌های مختلف امنیتی و انتظامی در سراسر کشور که با قوه قضاییه مساعدت و همکاری دارند، گفت: ما به ضابطین خاص و عام در زمینه‌های کشف جرم، تحقیق، پیگیری و اجرای دستورات قضات و دادستان ها، هم اعتماد داریم و هم احترام می‌گذاریم و در عین حال توصیه و تاکید ما به همه همکاران این است که تصمیم گیری بر عهده دادستان و قاضی است.

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر این نکته که ضابط باید گزارش خود را در راستای کشف جرم، تحقیق و پیگیری آماده و ارائه کند، اما آن کسی که تصمیم نهایی و قضایی برابر با قانون در رابطه با گزارش را می‌گیرد، دادستان و قاضی است، گفت: باید با تعلیمات پیگیرانه و مسئولانه از سوی قضات و دادستان ها، به نحوی عمل شود که ضابطین در اجرای ماموریت هایشان موفق عمل کنند.

*راه اندازی سامانه‌ای برای ارسال لایحه به صورت الکترونیکی از سوی دستگاه‌های اجرایی

در ادامه این نشست زارع پور رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه از راه اندازی سامانه‌ای طی هفته آینده در راستای ارسال لایحه به صورت الکترونیکی از سوی دستگاه‌های اجرایی که شناسه ملی مستقل دارند و قبلا در سامانه ثنا ثبت نام کرده اند، خبر داد و گفت: راه اندازی این سامانه علاوه بر آنکه دسترسی به خدمات قضایی را تسهیل می‌کند، به کاهش مراجعات حضوری و افزایش سرعت رسیدگی به پرونده‌هایی که یک طرف آن‌ها دستگاه‌های دولتی است منجر می‌شود.

*گیلان؛ مقصد بیست و یکمین سفر استانی رئیس قوه قضاییه

گفتنی است در پایان این جلسه، «غلامحسین اسماعیلی» سخنگوی قوه قضاییه از انجام بیست و یکمین سفر استانی رئیس قوه قضاییه به استان گیلان در پایان هفته جاری خبر داد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *