صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جلسه تبیین مفاد میثاق نامه فی ما بین علمای اهل سنت خراسان شمالی و دستگاه قضایی برگزار شد

۱۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۱:۵۸
کد خبر: ۶۹۷۸۰۸
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس کل دادگستری استان خراسان شمالی با اشاره به نهادینه شدن فرهنگ صلح و سازش در استان به ویژه در مناطق اهل تسنن، از حصول سازش بیش از ۹۰ درصدی اختلافات در برخی از جوامع روستایی اهل تسنن بعنوان مهمترین شاخص مؤثر در نمودار کسب این موفقیت برشمرد.

جلسه تبیین مفاد میثاق نامه فی ما بین علمای اهل سنت خراسان شمالی و دستگاه قضایی این استان با رعایت شیوه نامه‌ها بهداشتی در سالن اجتماعات دادگستری کل استان خراسان شمالی برگزار شد.

در این جلسه که حجت الإسلام والمسلمین رضا نوری، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهرستان بجنورد، حجت الإسلام والمسلمین جعفری، رئیس کل دادگستری استان و جمعی از مقامات قضایی و علمای شیعه و سنی استان حضور داشتند، میثاق نامه فی مابین دستگاه قضایی و علمای اهل تسنن استان پس از تبیین و بحث و تبادل نظر و بررسی مفاد و مقررات مندرج در پیش نویس پیشنهادی در نهایت به تأیید و امضاء طرفین رسید.

حجت الإسلام والمسلمین نوری، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهرستان بجنورد در این جلسه گفت: شناسایی و احصاء مسائل و مشکلات خاص منطقه از جمله جرائم و آسیب‌های اجتماعی و تمرکز حول محور بررسی علل و عوامل وقوع این نوع آسیب‌ها و تلاش در جهت رفع آن‌ها از سوی دستگاه قضایی استان در خور تحسین است.

وی افزود: دستگاه قضایی استان خراسان شمالی در اجرای طرح‌ها و برنامه‌ها و سازوکار‌های پیشگیرانه تا کنون موفق عمل کرده و طبعا اجرای مقررات پیش بینی شده در میثاق نامه نیز که موضوع مورد بحث در این نشست مشترک بود می‌تواند گام مؤثری در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی باشد.

رئیس کل دادگستری استان خراسان شمالی نیز در ادامه این نشست مشترک پیشگیری از وقوع جرائم و آسیب‌های اجتماعی را بعنوان محور اصلی مورد بحث در این میثاق نامه عنوان و تصریح کرد: این میثاق نامه محصول چندین جلسه و در نتیجه گفتگو‌های فی مابین و پس از اعمال برخی تغییرات و اصلاحات حاصل شده که با توجه به نکات و بایسته‌های مندرج در آن از بسیاری جهات جامع و مانع و همچنین در حوزه راهبردی راهگشا و سازنده به نظر می‌رسد.

حجت الإسلام والمسلمین جعفری با اشاره به نهادینه شدن فرهنگ صلح و سازش در استان به ویژه در مناطق اهل تسنن، نقش علما را در گسترش فرهنگ مصالحه موفقیت آمیز ارزیابی کرد و از حصول سازش بیش از ۹۰ درصدی اختلافات در برخی از جوامع روستایی اهل تسنن بعنوان مهمترین شاخص مؤثر در نمودار کسب این موفقیت برشمرد.

وی همچنین همراهی و همگامی علمای اهل تسنن در راستای اجرای طرح‌های پیشگیرانه و بازدارنده از بروز جرائم و آسیب‌های اجتماعی را ستودنی توصیف کرد.

رئیس کل دادگستری استان خراسان شمالی با بیان اینکه علمای اهل تسنن همانگونه که تا کنون در مسیر ارشاد، راهنمایی و هدایت و ارائه تذکرات لازم به جوانان و نوجوانان منطقه در خصوص مخاطرات ناشی از تهدید آسیب‌های اجتماعی به خوبی عمل کرده اند، بیان کرد: این گونه هدایت‌ها که عمدتا در قالب اجرای مفاد میثاق نامه و بر اساس مبانی فقهی و حقوقی تنظیم شده تا کنون موفق بوده و توانسته از بروز بخش اعظمی از آسیب‌های اجتماعی پیشگیری کند.

جعفری همچنین توسعه دایره شمول و دامنه و گستره مفاد میثاق نامه و مقررات متضمن آن حول محور برخی دیگر از آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی را بعنوان مهمترین سازوکار جدید در راستای بهبود و ارتقاء میزان تأثیر ساز و کار‌های پیشگیرانه در مناسبات اجتماعی توصیف کرد.

مقام عالی قضایی استان خراسان شمالی افزود:این میثاق نامه بر اساس موازین شرعی و قانونی به ویژه قواعد فقه حنفی تحریر و تنظیم شده و قطعا می‌تواند در پیشگیری از وقوع جرائم و آسیب‌های اجتماعی، بهداشت حقوقی و سلامت اخلاقی جامعه نقش قابل ملاحظه و تعیین کننده داشته باشد.

جعفری خاطرنشان کرد: برای تحقق اهداف دستگاه قضایی علمای اهل تسنن از همان ابتدا پای کار بودند و به بهترین وجه دستگاه قضایی را در اجرای برنامه‌های پیشگیرانه یاری کردند و ما امیدواریم این روند و این نوع مناسبات و تعاملات مفید و سازنده بیش از پیش تقویت شود.

در پایان این نشست میثاق نامه پیشنهادی در ۳۶ ماده به تصویب، تأیید و امضاء طرفین رسید.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *