تداوم روند صعودی شاخص بورس چگونه ممکن است؟
- ایرنا نوشت: «هومن عمیدی» به روند معاملات بازار سهام اشاره کرد و افزود: در نخستین روزهای معاملاتی هفته گذشته شاهد بهبود وضعیت بازار و بازگشت رشد به معاملات این بازار بودیم، اما از روز سهشنبه با توجه به گمانهزنیهای صورت گرفته در زمینه ریاست معاون وزیر اقتصاد در سازمان بورس، روند بازار تغییر کرد و بار دیگر به مدار نزولی بازگشت که در نهایت خبر ریاست وی منتشر و منجر به تداوم روند نزولی این بازار شد.
وی با بیان اینکه با رشد شاخص کل و ورود آن به کانال یک میلیون و ٢٥٠ هزار واحد، این سطح مهم به عنوان مقاومتی جدی عمل کرد و دوباره شاهد منفی شدن شاخص کل و افت بازار بودیم، اظهار داشت: به نظر میرسد هنوز جریان نقدینگی خریدهای گسترده را در دستور کار قرار نداده است و بی توجهی متولیان و مسوولان بازار سرمایه به اعتماد عمومی و ضعف در روند اصلاحات باعث تداوم روند منفی بازار شده بود.
عمیدی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط مناسب شرکتهای بزرگ از نظر بنیادی باید رفتار هیجانی همراه با ترس سهامداران حقیقی در فروش سهام توسط مسوولان سازمان بورس مورد شناسایی قرار میگرفت و حرکت معکوس جهت ایجاد اعتماد در قوانین معاملاتی بازار سرمایه پیشبینی میشد که این امر تاکنون محقق نشده است.
این کارشناس بازار سرمایه به عوامل تاثیرگذار در تداوم روند صعودی معاملات بورس اشاره کرد و افزود: نامتقارن کردن دامنه نوسان، اصلاح روند بازارگردانی شرکتها، ایجاد تنبیه برای شرکتهای مختلف و تشویق برای شرکتهای شفاف و منظم در امر بازارگردانی، افزایش سطح اعتبار مشتریان، محدود کردن فروش سهام کلان توسط حقوقیها، ایجاد مشوقهای مالیاتی برای شرکتهای منظم در منتشر کردن اطلاعات مالی، اعطای مشوقهای مهم به شرکتهایی که چند بازارگردان را برای بازارگردانی سهام خود انتخاب کردهاند، توجه بیشتر به اوراق تبعی و استفاده از ابزارهای نوین مالی از راهکارهای مناسب جهت تداوم روند صعودی شاخص بورس خواهند بود.
وی با بیان اینکه با توجه به وجود شرایط خوب بنیادی در بازار، اما معاملات این بازار با تاخیر در مسیر صعودی قرار گرفت، افزود: وجود چنین فضایی باعث شد تا سهام شرکتهای کوچک که شرایط بنیادی مناسبی ندارند و از شناوری پایین برخوردارند، مورد توجه سوداگران و سفتهبازان قرار بگیرند و موجب سودی چشمگیر برای عدهای کم و زیانی هنگفت برای عدهای کثیر شوند.
عمیدی خاطرنشان کرد: وجود برخی از ناهماهنگیها در تصمیمگیریها با تشکیل کارگروههای تخصصی و کاربردی به راحتی قابل پیشگیری بود، زیرا تحقق چنین امری مانع از اتخاذ تصمیم و عرضههای هیجانی در بازار میشد.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: برخی از اقدامات از سوی مسوولان میتواند ضرر و زیان سهامداران را به حداقل رسانده و سبب کاهش ریسکهای غیر سیستماتیک بورس شود.
وی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم در سطح ملی با هدایت مناسب نقدینگی به بخشهای اجرایی اقتصاد و تولید همراه باشیم باید نگاه استفاده محور از بازار سرمایه را به نگاه کلان هدایت جریان نقدینگی به بازار سرمایه تغییر دهیم که این امر جز بازگرداندن اعتماد عمومی و اتخاذ تصمیمهای کلان و خرد مناسب اقتصادی میسر نخواهد شد.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.