«۴۰ سال تئاتر مقاومت» در قالب اسناد دیجیتال روایت میشود/میزبانی تئاتر مـولـوی از آثار نمایشی جشنواره تئاتر فجر
- سرانجام تئاتر کشور پس از نزدیک به یکسال تعطیلی در آستانه برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر بازگشایی شد، اتفاقی که در دو ماه پایانی سال شاید تفاوتی برای اهالی هنر نمایش نداشته باشد اما می توان به آینده این بازگشایی در سال آتی امیدوار بود.
بازگشایی تئاتر در تابستان هم نتوانست بار سنگین شکست تولیدات تئاتری را جبران کند و این هنر همزمان با امیدواری تازه اهالی تئاتر بار دیگر به دلیل شیوع بیماری کرونا در موج سوم تعطیل شد، اتفاقی که بار دیگر مخاطبان را به تماشای آنلاین تئاتر سوق داد.
معرفی نمایشهای بخش محیطی و فضای باز جشنواره عروسکی
یازده نمایش در بخش محیطی و فضای باز هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک اجرا میشوند.
هیات انتخاب این بخش متشکل از ایرج محمدی، علی پاکدست و مریم سعادت، اسامی یازده نمایش راه یافته به بخش محیطی و فضای باز هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک را اعلام کردند.
نمایشهای راه یافته به این بخش به شرح زیر هستند:
«آدمهای با فرهنگ» نویسنده و کارگردان: رضا فقیهی از تهران
«آلوده نکنیم» نویسندگان و کارگردانان: فرامرز و مهربان غلامیان از شاهین شهر
«دروغ وروره جادو»، نویسنده: سعیده سورانی،کارگردان: میثم طاهری از نجف آباد
«شکارچی» نویسنده و کارگردان: لیلا بیگوند از تهران
«غولساز » نویسنده و کارگردان: مصطفی کولیوندی از دهلران
«کنسرت عروسکی یادهای جاویدان» نویسنده: علی یونسی، کارگردان: سارا بهرامی از سنندج
«مبارک و کتاب جادویی» نویسنده و کارگردان: احسان سامانی منش از تهران
«نی مه» نویسنده و کارگردان: علی سنامیری از جزیره خارک
«هم آوایی» نویسندگان: سمیه گلباز و داود بختیاری، کارگردان: سمیه گلباز از تهران
«فرود سیاوش» نویسنده: علی پاکدست، کارگردان: سعید ذبیحی از کرمانشاه
«دریا زمین ماهیهاست»، نویسنده: شراره طیار ،کارگردان: فاطمه بحرینی از خارک.
مدیریت بخش نمایشهای محیطی و فضای باز این جشنواره بر عهده سامان خلیلیان است.
هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک با یاد زنده یاد گلزار محمدی، دبیر فقید این جشنواره و دبیری اجرایی مهدی حاجیان دهم تا هفدهم اسفند سال جاری برگزار میشود.
«۴۰ سال تئاتر مقاومت» در قالب اسناد دیجیتال روایت میشود
نمایشگاه اسناد «۴۰سال تئاتر مقاومت» همزمان با برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر در قالب دیجیتال در فضای مجازی ارائه میشود.
نمایشگاه مجازی «اسناد ۴۰ سال تئاتر مقاومت» عنوان رویداد ویژهای در سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر است که به گردآوری دادههای بصری از جمله مجموعهی اجراهای مقاومت(صحنهای، محیطی و انواع تئاترهای بیرونی، خیابانی، تئاتر در نهادهای نظامی و پادگانها، تئاتر در جبهه، تئاتر در پناهگاه و در مدارس، تلهتئاترها)، نمایشنامهها، کتابهای مرجع، جشنوارهها، رویدادها، همایشها و سمینارهای پژوهشی، شهدای هنرمند تئاتر و پایاننامههای مقاومت پرداخته است.
«اسناد۴۰سال تئاتر مقاومت» در این نمایشگاه رویدادهای مربوط به جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و مسائل متعاقب آن تعریف شده است. مدیریت این نمایشگاه را حسین ملکی برعهده دارد.
این نمایشگاه در روزهای ۱۴ تا ۲۰ بهمن با ارائه بخشهای مختلف به صورت روزانه در سایت جشنواره تئاتر فجر به نشانی www.fitf.ir و سایت ایران تئاتر به نشانی www.theater.ir، صفحه اینستاگرام جشنواره با شناسه کاربری @۳۹thfadjrtheaterfestival و گروه چندرسانهای روزنامه ایران در دسترس علاقه مندان خواهد بود.
سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافر آستانه ۱۱ تا ۲۰ بهمن برگزار می شود.
اجرای نمایش «خلیل» در پردیس تئاتر تهران به پایان رسید
اجرای پایانی نمایش «خلیل» به کارگردانی میلاد جباری مولانا، با حضور حجت الاسلام امرودی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، سردار سید رضا موسوی اعظمی فرمانده تیپ یکم امیر المومنین (ع)، صدراییان مدیرکل روابط عمومی سازمان، حسین عالم بخش رییس پردیس تئاتر تهران، محسن عمادی معاون و پرسنل و خانواده کادر تیپ یکم امیر المومنین یگان ویژه ناجا، خانواده معظم شهدای ناجا بخصوص خانواده شهید خلیل شیرازی برگزار شد.
در ابتدا نمایش «خلیل» برای حاضران در سالن اجرا شد. سپس حسین عالم بخش ضمن خوش آمد گویی به مهمانان از اجرای نمایش «خلیل» به عنوان کاری مشترک و یک نمونه موفق از ارتباط دوجانبه پردیس تئاتر تهران و یگان ویژه ناجا یاد کرد و آنرا گامی در جهت زنده نگهداشتن یاد شهدا دانست.
وی در قسمت دیگری از سخنانش به ارائه توضیحاتی درباره فعالیت های پردیس تئاتر تهران پرداخت و بر ادامه این قبیل فعالیت ها تاکید کرد.
در ادامه محسن عمادی معاون اجتماعی یگان ویژه ناجا نیز ضمن ابراز خشنودی از اجرای با شکوه این نمایش، برخی از فعالیت های فرهنگی یگان ویژه ناجا را نام برد.
در پایان با حضور رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و رئیس پردیس تئاتر تهران از تعدادی از خانواده معظم شهدای ناجا و همچنین خانواده شهید خلیل شیرازی تجلیل به عمل آمد.
«کالبد شکافی یک ذهن» در پردیس تئاتر شهرزاد
نمایش «کالبدشکافی یک ذهن» کاری از گروه «بازی با ذهن (تنها)»، به تهیه کنندگی صادق امیری، امید افشاری و شاهین پوشین قرار است از ساعت ۱۹ دوشنبه سیزدهم بهمن در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه برود.
بازیگران اصلی این نمایش به ترتیب ورود: امید افشاری، راحله امیری ، زهره شریفی، راحله ملکی و با صدای خسرو شهراز در نقش فرمانده هستند.
در این نمایش دستیار اول کارگردان: راحله امیری، دستیار دوم کارگردان: شهناز نوری آذر دریانی، مشاور هنری و عکاس: صادق امیری و بازی سازان: پردیس فرامرزی، درنا اخوت، شقایق لطیفی، فاطمه کاظمی، مائده کاظمی، مبینا حسن زاده، هدی برات زاده، هستی صادقی، نیلوفر غیرتمند، محمد سجاد اشراقی، میلاد پر موزه، رامین فیاض نژاد، امیرحسین شایانفر، امیر محمد امینی و بازیگران خردسال: النا شجاعی مهر، نازنین باطانی هستند.
در خلاصه داستان این نمایش آمده است: سربازی با روحیه ای لطیف و با تفکری عمیق و فیلسوفانه طی یک عملیات که در جنگ جهانی دوم در یک دهکده اتفاق افتاده روبرو می شود پس از مواجه شدن با دشمن و حملات آنها دچار آسیب دیدگی شدید موجی می شود، ترس و آسیب دیدگی او فاجعه سنگینی به همراه دارد که همین امر ذهنی آشفته و وجدان نا آرامی را برای او به ارمغان می آورد، در دادگاه وجودش خود را به قضاوت مردمان دهکده می گذارد و شنیدن ناگفته هایی که فقط زمان قدرت گفتنش را دارد ... .
سایر عوامل نمایش «کالبدشکافی یک ذهن» عبارتند از: دستیار فرم و منشی صحنه: راحله ملکی، مدیر صحنه و برنامه ریز: شهناز نوری آذر دریانی، طراح گریم: نوشین کرابی، طراحی پوستر: صادق امیری، روابط عمومی: سید مهدی موسوی تبار، موسیقی: سردار وکیلی، امیر حسین شایانفر، کورش امینی طهران، مسئول صدا: فرشاد قره داغی کلوچه و با تشکر از احمد مطوری.
پوستر نمایش «کالبدشکافی یک ذهن» در سی و نهمین جشنواره تاتر فجر به عنوان یکی از نامزدهای این رشته انتخاب شده است.
میزبانی مرکز تئاتر مـولـوی از آثار نمایشی جشنواره تئاتر فجر
هفت اثر نمایشی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر در بخش نمایش های صحنه ای از ۱۱ تا ۱۹ بهمن در سالن اصلی این مجموعه به صحنه می روند.
نمایش های «الف، کاف، شین» به نویسندگی و کارگردانی روزبه حسینی از تهران، «بیداری به وقت خون» به نویسندگی و کارگردانی احسان جانمی از اصفهان، «پینوکیو» به نویسندگی و کارگردانی اوشان محمودی از تهران، «پنهان خانه پنج در» به نویسندگی حسین کیانی و کارگردانی آرش فلاحت پیشه از تهران، «باب بارا» به نویسندگی و کارگردانی نیما ایمان زاده از سنندج، «روییدن» به نویسندگی و کارگردانی شعیب مکتب زاده از سنندج، «ریبوت» به نویسندگی و به کارگردانی امیرحسین آژیر ارشد از مشهد در طول برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر فجر در تالار مولوی اجرا می شوند.
بر طبق جدول سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر نمایش های مرکز تئاتر مولوی به دلیل شرایط اپیدمی کرونا با ظرفیت ۵۰ درصدی و در یک نوبت، ساعت ۱۵ به صحنه می روند.