صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فضای رقابت یکسان بین چاپخانه‌های تهران و استان‎های دیگر ایجاد شود

۱۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۳:۳۴
کد خبر: ۶۹۷۴۰۴
عضو هیات مدیره اتحادیه چاپخانه‌داران قم از اهمیت دریافت سیمرغ چاپ برای چاپخانه‌داران و توجه مشتریان برای سفارش کار خبر داد.

- طبق اعلام ستاد خبری بیستمین جشنواره ملی چاپ، شهاب‌الدین عربستانی؛ عضو هیات مدیره اتحادیه چاپخانه‌داران قم با بیان اینکه جشنواره چاپ به ارتقای کیفی و کمی صنعت چاپ کمک می‌کند، عنوان کرد: این جشنواره در طول سالیان مختلف کیفیت خروجی محصولات چاپی را ارتقا داده است و موجب هم‌افزایی میان همکاران و تعامل آن‌ها با یکدیگر می‌شود و به‌نظرم در شرایط فعلی برگزاری آن می‌تواند موجب دلگرمی صنف شود.

عربستانی با اشاره به دیگر مزایای برگزاری جشنواره چاپ گفت: از سوی دیگر این جشنواره محلی برای تقدیر از پیشکسوتان و افرادی است که سال‌های سال موی خود را پای دستگاه چاپ سپید کرده‌اند و عمری را در صنعت چاپ سپری کرده‌اند و یکی از اقدامات خوب و مثبت این جشنواره محسوب می‌شود.

به گفته وی، جوان‌تر‌هایی که اکنون مشغول کار در این صنعت هستند باید بدانند در گذشته افرادی به این حرفه مشغول بودند و عمر و جوانی خود را در این کار گذاشتند و تجربه کسب کردند و این افراد باید به صنف و جامعه معرفی شوند.

وی ایجاد مزیت رقابتی در میان چاپخانه‌داران را یکی دیگر از کارکرد‌های جشنواره چاپ دانست و ادامه داد: زمانی که مشتری به تندیسی که من از جشنواره دریافت کرده‌ام اهمیت می‌دهد و می‌گوید من بخاطر دریافت سیمرغ چاپ به چاپخانه شما آمده‌ام یعنی اینکه از بیرون هم به نتیجه جشنواره نگاه می‌کنند و خروجی کار چاپخانه‌ها برای آن‌ها مهم است.

عربستانی با بیان اینکه من فکر نمی‌کردم که این موضوع برای مشتریان اهمیت داشته باشد، گفت: زمانی که دیدم مشتریان روی این موضوع تاکید دارند و به عنوان یکی از فاکتور‌های انتخاب به آن توجه دارند متوجه شدم که آن‌ها به غیر از کیفیت، قیمت و سرعت به این موضوع هم اهمیت می‌دهند.

وی در بخش پایانی صحبت‌های خود با ارایه پیشنهادی برای جشنواره چاپ گفت: می‌خواهم به موضوعی اشاره کنم که همیشه در جشنواره‌های مختلف نادیده گرفته شده است. در حلقه کار‌های چاپی افراد مختلفی سهیم هستند، اما گروهی در این حلقه وجود دارند که با ماشین بین چاپخانه‌ها و صنایع تکمیلی مثل صحافی و بسته‌بندی و ناشر بار جابجا می‌کنند، اما این افراد هیچ وقت دیده نمی‌شوند.

وی یادآور شد: این افراد صنف زحمت‌کشی هستند که شاید همکاران ما به آن‌ها توجه کنند، اما هیچ وقت در مراسم‌ها و همایش‌ها روی سن دیده نمی‌شوند و همیشه دوست داشتم یک اتفاق خوبی هم برای این افراد رخ دهد و دیده شوند.

***فضای رقابت یکسان بین چاپخانه‌های تهران و استان‎های دیگر ایجاد شود

 حمید سلیمانی رییس اتحادیه چاپخانه‌داران استان گلستان یکی از مشکلات این حوزه را نبود شرایط رقابت میان شهر‌ها برای تولید محصولات چاپی با کیفیت دانست و گفت: یکی از دلایل این موضوع این است که دستورالعمل‌هایی که در ادارت استانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای دریافت مجوز چاپخانه اجرا می‎شود چندان سخت‎گیر نیستند.

وی افزود: زمانی که فردی بخواهد پروانه فعالیت چاپخانه‌ای را از یکی از استان‏ها دریافت کند ضروری است که از ماشین‏آلات به روز این صنعت در چاپخانه‏اش استفاده کند. همچنین این دستورالعمل باید استان‌ها را موظف کند که دستگاه‌ها و ماشین‌های خود را ارتقا بدهند، ولی متاسفانه چنین چیزی نیست و همین موضوع سبب شده است که استان‌های دیگر در رقابت با استان‌های پیشرو نتوانند کار خوب و حرفه‌ای ارایه کنند.

وی در ادامه صحبت‌های خود عنوان کرد: به دلیل اینکه بسیاری از همکاران ما در استان‌ها ماشین‌های به‌روز و مدرن ندارند موجب می‎شود نمی‌توانند رقابت زیادی در جشنواره چاپ داشته باشند و باید برای این موضوع راهکاری اندیشیده شود.

سلیمانی با بیان اینکه اغلب یک چاپخانه‌دار در شهرستان دستگاه چاپ ۱۵ سال قبل یک چاپخانه در تهران را نصب می‌کند، گفت: هر چاپخانه‏داری هر اندازه هم که حرفه‌ای و با مهارت باشد از آنجا که در یک رقابت نابرابر قرار دارد قادر به رقابت نیست. همچنین نباید از تسهیلات مالی و اعتباری نیز غافل شد.

وی یادآور شد: جشنواره صنعت چاپ یک اقدام و رویکرد بسیار خوبی است که موجب ایجاد رقابت در بین چاپخانه‌داران و فعالان این حوزه می‌شود و کیفیت محصولات چاپی نیز در این رقابت رشد و ارتقا پیدا می‌کنند.

سلیمانی در بخش پایانی صحبت‌های خود تاکید کرد: معتقدم باید یک فضای رقابت یکسان بین چاپخانه‌های تهران و شهر‌های دیگر ایجاد شود، زیرا حتی اگر بهترین اپراتور را هم داشته باشیم، اما ماشین خوب و مناسب نداشته باشیم نمی‌توانیم کار خیلی خوبی ارایه کنیم.

بیستمین جشنواره ملی چاپ در زمستان ۱۳۹۹ برگزار می‌شود و متقاضیان حضور در بخش مسابقات چاپی می‎توانند برای شرایط حضور در رقابت و ثبت‎نام در بخش مسابقات به پایگاه جشنواره ملی چاپ به آدرس https://nppf.farhang.gov.ir/ مراجعه کنند.

 انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *