خورشت بادمجان گوده گیلان
- ایرنا نوشت: بادمجان گوده، یک غذای گیلانی است که از بادمجان، گردو و رب انار استفاده شده است.
مواد لازم برای تهیه بادمجان گوده:
بادمجان بزرگ ۲ عدد
گوجه فرنگی ۲ عدد
پیاز ۱ عدد
سیر ۵ حبه
گردو ۱.۵ پیمانه
جعفری تازه ساطوری ۶ قاشق غذاخوری
رب انار ۱/۴ پیمانه
تمر هندی ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه و دستور پخت بادمجان گوده:
۱. پوست بادمجانها را گرفته و روی آنها نمک بمالید، سپس چند ساعت در آب خنک قرار دهید تا آب قدری سیاه شده و تندی بادمجانها را بگیرد.
۲. آب بادمجان را عوض کرده و این عمل را تکرار کنید تا مواد سیاه رنگ، نفخ زا و سست کنندهی آن در آب داخل شده و با آب دور ریخته شوند.
۳. سپس با آب سرد آنها را شسته و با چاقو یک برش طولی روی آنها ایجاد کنید. عمق برش به اندازهای باشد که دو طرف بادمجانها از هم جدا نشود.
۴. در یک تابه کمی روغن ریخته و اطراف بادمجانها را در آن سرخ کنید تا طلایی شوند.
۵. سر گوجه فرنگیها را جدا کرده و با یک قاشق داخل آنها را خارج کنید.
۶. گوشت داخل گوجه فرنگیها را با استفاده از غذاساز یا مخلوط کن، پوره کنید، کمی نمک و فلفل به آن اضافه کرده و کنار بگذارید.
۷. تمر هندی را در نصف لیوان آب جوش ریخته، چند دقیقه صبر کنید تا نرم شود و سپس با قاشق هم بزنید تا در آب حل شود. سپس از صافی عبور دهید.
۸. پیاز را خیلی ریز خرد کرده و در تابه با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود.
۹. سیر له شده یا رنده شده را به پیاز اضافه کنید و با هم کمی تفت دهید.
۱۰. گردو را در غذاساز پودر کنید یا با چرخ گوشت چرخ کنید و به تابه اضافه کنید در حد چند ثانیه تفت دهید.
۱۱. سپس جعفری ساطوری شده را اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید تا آب آن کشیده شود.
۱۲. نمک، فلفل، رب انار و تمر هندی را اضافه کرده، با هم مخلوط کنید، اگر مخلوط سفت بود کمی آب جوش اضافه کنید تا کمی رقیق شود و سپس از روی حرارت بردارید. داخل بادمجانها و گوجهها را با مواد پر کنید و سر گوجهها را روی آنها قرار دهید.
۱۳. پوره گوجه فرنگی را در یک قابلمه ریخته و بادمجانها و گوجهها را روی آن بچینید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و در آن را ببندید. فرصت دهید تا بادمجانها و گوجهها کاملا پخته شوند.
۱۴. پس از حدود ۴۰-۳۵ دقیقه غذا حاضر است.