انتقاد یک جامعه شناس به بازگشایی مدارس/ سلامت روحی دانش آموزان در اولویت دوم است
- «رضوان حکیم زاده» معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، سه شنبه بیست و سوم دی ماه در حاشیه بازدید از «»، تاکید کرد «والدین باید توجه داشته باشند که تاثیر منفی دور بودن دانش آموزان از مدرسه، از نگرانی آنها از آسیبهای کرونا بسیار بیشتر است.»
محمد علی الستی در واکنش به این اظهارنظر به میزان گفت: قطعا در شرایط کنونی، حفظ سلامت و جان دانش آموزان از هر چیز دیگری با اهمیتتر است و این مسئله باید در اولویت تمام دستگاههای مریوطه باشد.
وی درباره اهمیت سلامت روان افزود: قطعا سلامت روحی و روانی دانش آموزان نیز بسیار اهمیت دارد، اما این مسئله در اولویت دوم است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: تصور کنید فردی تصادف کرده و پایش شکسته است. همچنین قفسه سینه این فرد نیز ضربه خورده و تنفس برای اون بسیار سخت است. در این شرایط پزشکان و پرستاران بیمارستان، ابتدا راه نفس فرد را باز کرده و از درست نفس کشیدنش اطمینان حاصل میکنند، سپس به درمان پای شکسته میپردازند؛ بنابراین حفظ سلامت جسمی کودکان، در اولویت اول قرار دارد.
الستی درباره چرایی این اظهار نظر مسئولان آموزش و پرورش گفت: بازگشایی مدارس، مانند لغو کنکور، مسئله مهمی است که متاسفانه در کشور ما برای تصمیم گیری درباره آنها، نقطه نظرهای متفاوتی وجود دارد.
این جامعه شناس ارتباطات بیان کرد: مدارس غیرانتفاعی که هزینههای میلیونی برای یک سال تحصیلی از خانوادهها دریافت میکنند، در سال جاری با مشکلات مالی بسیاری مواجه شده اند، بنابراین درخواست بازگشایی مدارس را دارند، در حالیکه که این امر در شرایط کنونی اصلا به صلاح نیست، همچنین یک وزارتخانه نمیتواند به تنهایی درباره تصمیم گیری کند و باید در ابتدا سلامت جسمی دانش آموزان مورد توجه قرار گیرد.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه سلامتی از هر چیزی دیگری بیشتر اهمیت دارد، گفت: سلامتی حتی از آموزش نیز بسیار مهمتر است و خانوادهها قبل از آموزش باید به فکر سلامتی فرزندان خود باشند. زیرا این مسئله اولویت دارد.
الستی درباره نقش خانوادهها بیان کرد: والدین باید در این شرایط قرنطینه ای، فرصت بیشتری برای کودکان خود بگذارند تنها از افسردگی و سایر آسیبهای روحی به آنها جلوگیری کنند.