صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اوج گیری نژاد پرستی در آمریکا و ایجاد جنبش های اعتراضی

۲۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۵:۰۱
کد خبر: ۶۹۶۷۰۳
جو بایدن در دوران مبارزات انتخاباتی و همچنین پس از حضور در کاخ سفید همواره نگرانی خود را درباره نژادپرستی و تبعیض نژادی در آمریکا ابراز داشته است.

- جو بایدن، رییس جمهور جدید آمریکا  به تازگی چهار فرمان اجرایی دیگر را در راستای تحقق وعده مبارزات انتخاباتی اش مبنی بر افزایش «عدالت نژادی» در آمریکا امضا کرد.

به گزارش گاردین، بایدن و دستیارانش این فرمان‌های اجرایی را گامی در مسیر امید خود برای التیام تنش‌های نژادی در سراسر آمریکا خواندند؛ بایدن در سخنرانی قبل از امضای دستورات اجرایی، به مرگ جورج فلوید سیاه پوست، به دست پلیس آمریکا اشاره کرد.

بایدن در این رابطه گفت «آنچه بسیاری از آمریکایی‌ها ندیدند یا به راحتی از دیدن آن امتناع کردند، دیگر قابل چشم پوشی نیست؛ آن ۸ دقیقه و ۴۶ ثانیه که جان جورج فلوید را گرفت، چشم میلیون‌ها آمریکایی و میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان باز کرد؛ این باعث آگاهی در میلیون‌ها آمریکایی شد و از نظر من نقطه عطفی در دیدگاه کشور به سمت عدالت نژادی بود.»

با توجه به ویروس کرونا و تلفات نامتناسب آن در جوامع اقلیت آمریکا به دلیل نابرابری اقتصادی و یک سیستم مراقبت‌های بهداشتی که فقرا را تهدید می‌کند، فوریت اجرای برنامه‌هایی در این زمینه را افزایش داده است اما تحقق عدالت نژادی به چه معناست؟ و هر رییس جمهور آمریکا تا چه حد قدرت انجام چنین کاری را دارد؟

عصبانیتی که در مینیاپولیس بروز کرد و باعث افزایش اعتراضات موسوم به «زندگی سیاه پوستان اهمیت دارد» شد، پس از آن بود که ویدیویی از یک افسر پلیس منتشر شد که در آن افسر مذکور گردن جورج فلوید را با زانو برای مدت ۹ دقیقه فشرد.

این ویدیو توجه را در سراسر آمریکا جلب کرد؛ نظرسنجی‌ها نشان داد که بیشتر آمریکایی‌ها از این قتل خشمگین شده و از اصلاحات پلیس حمایت می‌کنند، حتی اگر این امر با خشونت همراه باشد.

اما ژانل آستین، یک فعال آمریکایی آفریقایی تبار که در نزدیکی محل کشته شدن فلوید زندگی می‌کند، می‎گوید که وعده‌های اولیه اصلاحات پلیس در مینیاپولیس بسیار کم است.

به گفته وی، «هیچ چیزی واقعا تغییر نکرده است؛ به همین دلیل است که ما هنوز خیابان را پر می‌کنیم؛ آنها فقط نظرات خود را ارائه داده اند؛ ما در مورد اصلاح بخش پلیس مینیاپولیس چیز مشخصی ندیده ایم.»

وی می‎گوید «نژادپرستی در ساختار‌های کشور ماست؛ اکنون رییس جمهور قدرت بسیار بیشتری نسبت به دیگران دارد تا بتواند برخی از سیستم‌ها و سیاست‌ها و ساختار‌ها را درست کند.»



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *