صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تحلیل «سی ان ان» درباره شکست کارزار فشار حداکثری ترامپ علیه ایران

۰۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۸:۰۷
کد خبر: ۶۹۶۶۱۷
پایگاه سی ان ان در مطلبی به موضوع پیشنهاد گنجاندن مفاد جدید در برجام از طرف آمریکا پرداخته و آن را برداشتی نادرست می داند و همچنین از شکست کارزار باصطلاح فشار حداکثری دولت ترامپ علیه ایران خبر می‎دهد.
قرار گرفتن جهان در شرایط بحرانی و تنش آمریکا و ایران از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی دولت جدید آمریکا تحت ریاست «جو بایدن» هستند اما آنچه که در رابطه با آینده تنش‌های واشنگتن و تهران، مطرح است، اهمیت رویکردی است که بایدن اتخاذ می‌کند.
 
«سی ان ان»، در یادداشتی ضمن اشاره به روند تنش‌ها میان آمریکا و ایران در چهار سال ریاست جمهوری «دونالد ترامپ»، که در پی خروج آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸ با وجود مخالفت دیگر طرف‌های توافق، تشدید شد، به اعلام آمادگی بایدن برای بازگشت به برجام پرداخته و تاکید کرد که بایدن باید به روند مذکور دقت داشته باشد.
 
به نوشته نگارنده یادداشت، بایدن باید توجه داشته باشد که سیاست نادرست «فشار حداکثری» از طریق اعمال تحریم‌ها در دوران ترامپ، ابزار و اهرم لازم برای اعمال فشار‌ بر ایران را ایجاد نکرده است و بایدن و تیمش باید توجه داشته باشند که گنجاندن برنامه موشکی و نفوذ منطقه‌ای ایران در توافق گسترده‌تر نوعی مغالطه است.
وی می‎افزاید که ایران با وجود شیوع بیماری «کرونا» و زیر فشار تحریم ها، مقاومت خوبی در برابر تحریم‎های خارجی نشان داده و خواهد داد.
 
پیش بینی‌های اخیر بانک جهانی و صندوق بین المللی پول نیز حکایت از رشد ۱.۵ تا ۳.۲ درصدی اقتصاد ایران در سال جاری حتی در صورت تداوم تحریم ها، دارند.
 
این یادداشت در ادامه با اشاره به فرسوده شدن ابزار تحریم علیه ایران به اعتراف یکی از مقام‌های دولت ترامپ، تاکید دارند که اقتصاد غیر نفتی ایران در دوران تحریم رشد کرده است.
 
از این منظر پیش بینی می‌شود، اقتصاد ایران در سال جاری پیشرفتی قابل توجه داشته باشد؛ همانگونه که از ابتدای ژانویه ۲۰۲۱ شاهد آن بوده ایم؛ در واقع، اقتصاد ایران نه تنها توانسته خود را در برابر تحریم‌های آمریکا مقاوم کند.
 
این یادداشت در پایان می‎گوید که بایدن با رویکردی ۲ مرحله‌ای در قبال ایران اتخاذ کند؛ نخست، توافق در مورد تعهدات هسته‌ای براساس برجام و ایجاد اعتماد و دو، تمرکز آمریکا با متحدان اروپایی اش برای تامین منافع بیشتری برای ایران در مذاکرات آتی.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *