اشتغال پایدار زندانیان و حمایت از اشتغال خانواده مددجویان در دستور کار است
- به دنبال سفر رئیس سازمان زندانها در تاریخ ۹۹/۱۰/۲۶ به خراسان شمالی و بازدید از زندانهای آن استان، امروز و با حضور استاندار خراسان شمالی در محل سازمان زندانها تفاهم نامه همکاری مشترک سازمان زندانها و استانداری خراسان شمالی با هدف توانمندسازی و بازاجتماعی نمودن زندانیان و کاهش آسیبهای اجتماعی خانواده آنان و پیشگیری از ارتکاب مجدد جرم پس از آزادی امضاء شد.
رئیس سازمان زندانها در مراسم امضای این تفاهم نامه گفت: در حکومت اسلامی، حاکمیت نسبت به هدایت و سعادت و رستگاری شهروندانش حریص است و به همین منظور در ماموریت زندانبانی نیز از این مسئولیت و ماموریت غفلت نمیشود و براساس آموزههای بزرگان انقلاب زندانها باید به تربیتگاه و آموزشگاه نیکیها تبدیل شود.
وی تاکید کرد: در حکومت دینی به زندانبان گفته میشود که هیچ گاه از احیاء و بازگشت یک انسان ناامید نشوید.
رئیس سازمان زندانها در ادامه اظهار داشت: برای ماموریت متعالی زندانبانی گفته میشود هرچند در تولید زندانی تقصیری متوجه سازمان زندانها نیست و ما با معلول مواجهیم، ولی باید به زمینههای جرم و ریشههای آن نیز پرداخته شود لذا اگر یکی از علتهای وقوع جرم بیکاری باشد، برای موفقیت در ماموریت اصلاح و تربیت و تاثیر و ماندگاری اقدامات فرهنگی اشتغال نقش محوری دارد و زنجیره اشتغال برای افرادی که در بند هستند از زندان شروع و در خارج از زندان تداوم یابد. چه اشتغال برای زندانی در زمان حبس و بعد از آزادی و همچنین اشتغال خانواده زندانی هر سه مد نظر است.
عضو شورای عالی قوه قضائیه ادامه داد: حتی برخی مجرمان تاکنون مولد بدی بوده اند پس از بازگشت و اصلاح میتوانند مولد و مربی در خوبیها شوند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به امضای تفاهم نامه افزود: در استان خراسان شمالی ظرفیتهای خوبی ازجمله تراکم پایین زندانیان و محیطهای کارگاهی مناسب وجود دارد.
وی تصریح کرد: میتوانیم الگوی موفق زندانبانی را در خراسان شمالی در عرصه داخلی و بین المللی به معرض نمایش در آوریم.
استاندار خراسان شمالی نیز با تشکر از سفر رئیس سازمان زندانها به این استان اظهار داشت: نگاه و تفکر خوبی در قوه قضائیه و سازمان زندانها حاکم است و انشااله با هم افزایی و بررسی آسیبها و تحلیل برنامهها بتوانیم اقدامات لازم را برای کمک به زندانیان و همچنین مراقبت از خانواده آنان انجام دهیم.
شجاعی توسعه اشتغال پایدار را مهمترین دغدغه استانداری عنوان کرد و گفت: در موضوع زندانی و خانواده او باید نگاهی جامع داشت و نه تنها از ایجاد اشتغال باید حمایت بشود بلکه زمینههای بروز جرم در آن خانواده نیز باید از بین برود.
وی با بیان اینکه هر کسی در هر مسئولیتی باید به بهترین نحو کار کند گفت: در استان خراسان شمالی با استفاده از طرحها و زمینههای موجود در پی ایجاد اشتغال صددرصدی زندانیان و حمایت از خانواده زندانیان هستیم و برای این امر تمام ظرفیتهای استان را بکار میگیریم.
شایان ذکر است هدف از انعقاد این تفاهم نامه با شعار توسعه قابلیتهای فنی و توانمند سازی شغلی زندانیان و تبدیل آن به الگوی پایدار اشتغال حداکثری زندانیان و خانوادههای واجد شرایط آنها، بهره گیری از ظرفیتهای کامل استان برای ایجاد اشتغال صددرصدی برای خانواده زندانیان و حمایت از اشتغال زندانیان پس از آزادی از زندان است.
کمک به توسعه، تجهیز و راه اندازی فضای کارگاهی در زندان، مشارکت در اجرای پروژههای عام المنفعه سازمان زندان ها، اختصاص فضا برای اشتغال زندانیان در خارج از زندان، فراهم نمودن امکان بکارگیری زندانیان، ارائه تسهیلات اشتغال و حمایت از محصولات تولیدی و خدمات زندانیان از جمله مفاد این تفاهم نامه است.
در این جلسه معاون سلامت، اصلاح و تربیت و همچنین مدیران اشتغال و اقدامات حمایتی، به تبیین نحوه توسعه اشتغال و اقدامات حمایتی در زندانهای استان خراسان شمالی پرداختند.