صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شفق های قطبی در قاب دوربین

۰۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۰:۰۲
کد خبر: ۶۹۶۳۴۱
اخیراً تصاویر زیبا و خیره‌کننده از "شفق‌های قطبی" توسط رصدخانه کوپولا به ثبت رسیده است.

- تسنیم نوشت: خدمه فعلی ایستگاه فضایی بین‌المللی "Expedition ۶۴ " اخیراً تصاویر زیبا و خیره‌کننده‌ای از شفق‌های قطبی که توسط رصدخانه "کوپولا" گرفته شده است را منتشر کردند.

به گروهی از فضانوردان که به ایستگاه فضایی سفر و برای مدت و اهداف مشخص در آن اقامت می‌کنند، در انگلیسی "Expedition" گفته می‌شود.

"شفق قطبی" هنگامی رخ می‌دهد که ذرات طوفان‌های خورشیدی با گاز‌های موجود در جو ارتباط برقرار می‌کنند که این برخورد‌ها می‌توانند صحنه‌هایی از نور‌های چرخشی و رنگارنگ در سطح زمین ایجاد کنند؛ برای مردم کره زمین، بهترین مکان برای تماشای این منظره‌های طبیعی، مناطق نزدیک به دایره قطب شمال مانند آلاسکا، کانادا، ایسلند، گرینلند، نروژ، سوئد و فنلاند و نیوزلند در نیمکره جنوبی است.

تصویر شفق قطبی در مدار زمین و ۲۶۴ مایل بالاتر از اقیانوس اطلس شمالی

این منظره با عبور ایستگاه فضایی از قزاقستان و نگاه به شمال روسیه در حالی که شهر‌های پر‌نور این کشور توسط شفق قطبی پوشانده شده، گرفته شده است.

این شفق در حین چرخش ۲۶۳ مایلی بالاتر از رومانی گرفته شده است که این شفق قطبی را می‌تواند در بالای افق زمین به وضوح مشاهده کرد که از این زاویه چراغ‌های شهر سوئد و فنلاند نیز قابل مشاهده است و منطقه تاریک بین دو کشور نیز اسکاندیناوی دریای بالتیک است.

این شفق قطبی همراه با آسمان پرستاره شب در حالی که ایستگاه در مدار ۲۶۴ مایلی مرز غربی قزاقستان در مدار است، بر فراز کشور روسیه ثبت شده است.

به گزارش تسنیم؛ "کوپولا" یک رصدخانه و محیط کاری را برای خدمه ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) فراهم می‌کند تا یک دید عمومی از زمین، اشیای آسمانی و وسایل نقلیه داشته باشند؛ پروژه "کوپولا" توسط ناسا آغاز شد، اما به دلیل بودجه ناکافی کنسل شد و یک تفاهم پایاپای بین ناسا و ISI شکل گرفت و ادامه روند ساخت "کوپولا" از ۱۹۹۸ توسط آژانس فضایی اروپا از سرگرفته شد.


برچسب ها: نجوم شفق قطبی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *