صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بی اعتمادی دولت‌های اروپایی؛ چالش جدید «فایزر»

۰۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۳:۵۷
کد خبر: ۶۹۶۲۸۹
تاخیر در تحویل ویال‌های واکسن کرونا آمریکایی در کنار شناسایی گونه‌های جهش‌یافته کووید ۱۹ و اخبار مبنی بر عوارض این واکسن موجب بی اعتمادی دولت‌های اروپایی نسبت به واکسن فایزر شده است.
_ روزنامه صبح نو نوشت: روز گذشته مصاحبه‌ای از آلبرت بورلا، مدیرعامل شرکت دارو سازی فایزر با شبکه خبری «سی‌ان‌بی‌سی» منتشر شد که در آن فاش شد وی واکسن شخصی خود را علیه ویروس استفاده نکرده و دلیل چنین تصمیمی را توضیح داده است.
 
مدیرعامل شرکت دارو سازی فایزر علت دریافت نکردن واکسن را این‌گونه توضیح داد: «من ۵۹ ساله هستم، سلامتی خوبی دارم، در ردیف اول نیستم؛ بنابراین برای نوع من توصیه نمی‌شود که اکنون واکسن بزنم.»
 
نظرات بورلا در حالی بیان شده که تاکنون بیش از هزار و ۶۰۰ مورد واکنش آلرژیک در اثر دریافت واکسن فایزر و ده‌ها مورد مرگ‌ومیر پس از تزریق آن ثبت شده است. همچنین کشور‌های مختلفی به دلیل تاخیر در ارسال این محموله‌ها از این شرکت شکایت کرده‌اند. در کشور ما ایران پس از اظهارات رهبر معظم انقلاب درخصوص عدم‌اعتماد به واکسن‌های آمریکایی، بحث درباره این واکسن‌ها بالا گرفت، اما طولی نکشید که اغلب کشور‌های اروپایی نیز به دلایل مختلف از این شرکت آمریکایی شکایت کردند.
 
چند روز پیش نهاد مبارزه با بیماری‌های واگیردار ایتالیا اعلام کرد قصد دارد از شرکت دارو سازی فایزر به علت تاخیر در تحویل واکسن‌های کووید ۱۹ سفارش داده‌شده به کشور‌های اروپایی شکایت کند؛ البته فایزر چند روز پیش تایید کرد که همزمان با افزایش ظرفیت تولید سالانه تاسیسات بلژیک به دو میلیون واحد، به صورت موقت تحویل واکسن به کشور‌های اروپایی و کانادا را کاهش می‌دهد. همچنین شبکه خبر فرانسه نیز به نقل از مقام‌های بهداشتی این کشور، اعلام کرد که پنج نفر از شهروندانش پس از دریافت واکسن فایزر، جان خود را از دست داده‌اند.
 
وزارت بهداشت فرانسه اعلام کرد که از ابتدای واکسیناسیون در فرانسه ۱۳۹ مورد از عوارض جانبی یا غیرمنتظره ناشی از دریافت واکسن شناسایی شده و پنج نفر با سن بالای ۷۵ سال که از چندین بیماری رنج می‌برده‌اند، پس از دریافت واکسن فایزر-‌بیونتک، جان خود را از دست داده‌اند. روند واکسیناسیون کرونا در اتحادیه اروپا که از اواخر ماه گذشته آغاز شده، به کندی پیش می‌رود و این امر سبب موجی از نارضایتی و انتقاد مردم شده است.
 
علاوه بر این، کشور‌های دانمارک، استونی، فنلاند، لیتوانی، لتونی و سوئد این نامه را امضا و شکایت کرده‌اند که کاهش ارسال واکسن به اعتبار برنامه واکسیناسیون آن‌ها لطمه می‌زند. لیتوانی گفته شرکت فایزر قرار است نیمی از واکسنی را که وعده کرده، تحویل بدهد. به نظر می‌رسد شرکت فایزر به دلیل افزایش تعداد فوتی‌های ناشی از عوارض این واکسن، تلاش دارد تعداد سفارش‌گرفتن واکسن از کشور‌ها را کاهش دهد.
 
شرکت فایزر نیز هفته گذشته از کاهش موقتی ارسال ویال‌های واکسن به کشور‌های اروپایی خبر داد. بر اساس وعده نمایندگان این شرکت، اگرچه این امر از اواخر ژانویه تا اوایل فوریه (بهمن‌-اسفند) به طور موقت تاثیر می‌گذارد، اما موجب افزایش دوز‌های واکسن در اواخر فوریه و مارس (اسفند) خواهد شد.
 
نشریه ال‌پریودیکوی اسپانیا در انتقاد از روند کند اجرای طرح‌های واکسیناسیون در کشور‌های اروپایی نوشت: در صورت تداوم اجرای برنامه واکسیناسیون علیه کووید۱۹ با سرعت فعلی، برای دستیابی به ایمنی ۷۰درصدی در جمعیت بالای ۱۶سال باید حدود دو سال و نیم منتظر ماند. به نوشته این نشریه، از مجموع ۱۶۹ هزار و ۷۸۳ دوز واکسن فایزر و مودرنای آمریکایی تزریق‌شده در سوییس، ۱۶ مورد مشکوک به عوارض جدی گزارش شده که پنج مورد از آن‌ها منجر به مرگ این افراد شده است. بر اساس اعلام شرکت دارویی سوییس‌مدیک، از ۲۱ ژانویه ۲۰۲۱ در مجموع ۴۲مورد اثرات نامطلوب خفیف، خوش‌خیم و جدی گزارش شده است.
 
همچنین یک نشریه نروژی نوشته است که تاکنون ۲۳ نفر از سالمندان دریافت‌کننده واکسن فایزر در این کشور جان خود را از دست داده‌اند. یک نهاد بهداشتی در نروژ اعلام کرده است که اکثر افراد دریافت‌کننده این واکسن آمریکایی عوارض جانبی آن مانند تهوع و استفراغ، تب و واکنش‌های موضعی در محل تزریق و بدتر شدن بیماری‌های قبلی خود را تجربه کرده‌اند.
 
آنچه از اخبار کشور‌های اروپایی برمی‌آید، حنای شرکت فایزر خیلی زود در میان مردم کشور‌های اروپایی و سایر کشور‌ها رنگ باخته است، به طوری که عوارض مختلف واکسن این شرکت و همچنین تاخیر‌ها نسبت به تعهدات‌شان به دولت‌ها سبب شده مردم نسبت به این واکسن بی‌اعتماد شوند. بی‌اعتمادی مردم به واکسن کرونای آمریکایی این روز‌ها به یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های دولت‌های اروپایی تبدیل شده است.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *