نکاتی برای پخت شیرینی «مشهدی» یا «مربایی»
«شیرینی مشهدی» را بسیاری از افراد بخاطر مربای داخل آن دوست دارند و البته شاید طعم خوب این شیرینی بخاطر همین نکته باشد.
_ پارسی دی نوشت: شیرینی مشهدی که با نامهای مختلفی آن را میشناسیم مثل شیرینی آلمانی یا شیرینی مربایی یا شیرینی مارمالادی بدلیل ماندگاری بالا میتواند گزینه خوبی در لیست شیرینیها نوروزی باشد. شیرینی مشهدی را میتوانید با انواع مرباها یا سس شکلاتی پر کنید و به دلخواه روی شیرینیها را از پودر پسته یا نارگیل استفاده کنید.
این شیرینی از دو لایهی روی هم قرار گرفته تشکیل میشود. اگر روغن قنادی در منزل داشتید میتوانید جایگزین روغن جامد کنید فقط روغن جامد را یکبار بگذارید تا ذوب شود سپس داخل ظرف شیشهای ریخته تا کمی خنک شود سپس داخل یخچال برای این نوع شیرینیها داشته باشید. برای رسیدن به نتیجه دلخواه همیشه سعی کنید تمام مواد را اندازه بگیرید ما در دستور امروز هم به گرم و هم به پیمانه تمام مواد را نوشتیم تا اگر ترازو در منزل نداشتید پیمانه کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی مشهدی
پودر قند ۱۰۰ گرم (۱پیمانه)
روغن جامد ۳۰۰ گرم (۱و۱/۳پیمانه)
آرد ۶۰۰ گرم (۵ و ۱/۳پیمانه)
شیر ۶۰ میلی (۱/۴پیمانه)
شربت بار ۶۰ میلی (۱/۴پیمانه) یا عسل
تخم مرغ درشت ۱ عدد
وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
مارمالاد یا ژله مغزی (بریلو) به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه شربت بار
شکر ۱ لیوان
آب ۱/۲ لیوان
گلاب ۱ ق غذا خوری
زعفران به مقدار لازم
طرز تهیه شیرینی مشهدی
مرحله اول: تهیه شربت بار
ابتدا شکر و آب را باهم مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاد و غلیظ شود، سپس بعد از غلیظ شدن نوبت اضافه کردن گلاب و زعفران است آنها را افزوده و پس چند دقیقه که شربت بار به غلظت رسید از روی حرارت بردارید.
مرحله دوم: هم زدن روغن و پودر قند
روغن و پودر قند را داخل ظرفی ریخته و با دور تند همزن به مدت ۵ دقیقه خوب بزنید تا نرم و پوک شود سپس تخم مرغ را به همراه وانیل افزوده و هم میزنیم در انتها شربت بار را به همراه شیر اضافه کرده و با افزودن هر کدام چند ثانیه هم بزنید (نیاز به همزدن زیاد نیست در حدی که مواد مخلوط و یکدست شوند کافی میباشد).
مرحله سوم: اضافه کردن آرد
حالا آرد را که از قبل الک کردیم را طی چند مرحله به مواد اضافه میکنیم تا جمع شود اصلا نباید خمیر را با دست ورز بدهید وگرنه شیرینی مشهدی خشک میشود کمی با نوک انگشت ورز داد تا خمیر جمع شود سپس روی خمیر را بپوشانید و برای ۱ الی ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا خمیر استراحت کند.
مرحله چهارم: کاتر زدن خمیر
پس از استراحت خمیر آن را بین دو نایلون به کمک وردنه به ضخامت ۲ میل باز کرده و به دلخواه کاتر بزنید (باید دو نوع کاتر بزنید یکی ساده یکی میان تهی که این لایهها روی هم قرار میگیرند) شیرینی ساده را داخل یک سینی و میان تهی را داخل سینی دیگر بچینید.
مرحله پنجم: پخت شیرینی مشهدی
شیرینیها ساده را در فر از قبل گرم شده قرار دهید بمدت ۱۵ دقیقه تا زمانی که زیر شیرینیها طلایی شود سپس سینی شیرینیها میان تهی را نیز در فر قرار داده تا پخته شوند سپس از فر خارج کرده وقتی خنک شدند روی قسمت سوراخ دار کمی شربت بار بزنید و در مغز دلخواه، پودر نارگیل یا کنجد بزنید، و روی قسمت ساده هم مارمالاد یا بریلو بزنید و دو قسمت را روی هم قرار دهید. شیرینی مشهدی خوشمزه ما حاضر شد.
نکات کلیدی در تهیه شیرینی مشهدی
این مقدار مواد حدود ۸۰ عددشیرینی به شما خواهد داد.
حتما در بین پخت شیرینیها را چک کنید اگر زودتر از تایم گفته شد طلایی شد خارج کنید.
اگر با دست ورز دهید شیرینیها بعد از پخت خشک میشوند.
نظرات بینندگان
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *