صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

قالیباف: آینده متعلق به آسیا و کشور‌های مستقل است

۰۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۱:۱۳
کد خبر: ۶۹۶۱۰۵
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: آینده از آن آسیا و کشور‌های مستقل است و ما نگاه به حوزه مهم تمدنی، تاریخی، فرهنگی و اقتصادی قاره آسیا را فرصتی مهم برای مردم این قاره پهناور می‌دانیم.

- محمدباقر قالیباف پیش از ظهر امروز با «الى جان شو» رئیس کنگره ملی جمهوری خلق چین در خصوص راه‌های تقویت و تحکیم همکاری‌های فیمابین به ویژه مراودات پارلمانی و چشم انداز تحولات بین المللی و منطقه‌ای طی نشست رسمی و وبیناری گفتگو و تبادل نظر کردند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ابتدای این گفت‌وگوی ویدئو کنفرانسی با تبریک فرارسیدن عید بهاره و سال نو چینی، به پیشینه تاریخی و طولانی مراودات دو ملت اشاره کرد و گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی روابط دو کشور وارد دوران نوینی از همکاری‌ها در عرصه‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی، سیاسی - پارلمانی گردید و دیدگاه‌های مشترک در قبال تحولات بین المللی و منطقه‌ای موجب تحکیم و تقویت هرچه بیشتر روابط فیمابین شد.

قالیباف افزود: باور داریم که آینده از آن آسیا و کشور‌های مستقل است و ما نگاه به حوزه مهم تمدنی، تاریخی، فرهنگی و اقتصادی قاره آسیا را فرصتی مهم برای مردم این قاره پهناور میدانیم.

وی تأکید کرد: روابط دوستانه تهران - پکن متأثر از روابط با سایر کشور‌ها و شرایط بین المللی نبوده و نخواهد بود و براساس همکاری و منافع مشترک در همه حوزه‌ها پیش خواهد رفت. اراده رهبران دو کشور بر توسعه و تحکیم هرچه بیشتر مناسبات دوجانبه میباشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تبریک موفقیت چین در مبارزه با بیماری کرونا و به ویژه تهیه واکسن آن از کمک‌های پکن به جمهوری اسلامی ایران در جهت مقابله با این بیماری قدردانی کرد و به دستاورد‌های مهم جمهوری اسلامی ایران در تولید واکسن اشاره و تلاش‌های مشترک کادر درمانی - بهداشتی و علمی ایران و چین را ستود. وی بر استمرار همکاری دو کشور در مبارزه با ویروس کرونا و تولید واکسن تاکید کرد.

قالیباف در ادامه، همکاری‌های پارلمانی فیمابین را بخش مهمی از روابط دو کشور خواند و افزود: مجالس ایران و چین در عرصه‌های مختلف منطقه‌ای و دوجانبه همکاری‌های سازنده و مؤثری دارند و در آینده نیز سطح همکاری پارلمانی متناسب با روابط دو کشور توسعه و گسترش خواهد یافت. وی ضمن تأکید بر حمایت مجلس شورای اسلامی از راهکار‌های تسهیل کننده و شتاب دهنده مناسبات دو کشور در عرصه‌های مختلف تصریح کرد: ایران علاقمند به ارتقاء سطح همکاری‌ها در همه بخش‌های مورد علاقه طرفین میباشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین از موضع قاطع چین در رد تحریم‌ها علیه ملت ایران قدردانی کرد و افزود بر اینکه روابط ایران و چین به صورت مستقل حائز اهمیت راهبردی است و متأثر از تحول در سایر کشور‌ها نبوده و نیست وی بر اهمیت احترام همه طرف‌ها به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی چین تأکید نمود.

در این نشست «جان لی شو» رئیس کنگره ملی خلق چین با اشاره به پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک دو کشور گفت: گفتگو و رایزنی میان روسای مجالس ایران و چین در آغاز سال میلادی جدید نشاندهنده تعمیق روابط سازنده دو کشور میباشد.

وی افزود: همانگونه که رهبری چین تاکید دارند، روابط دوستانه جمهوری خلق چین و جمهوری اسلامی ایران نشأت گرفته از پیشینه تاریخی همکاری‌های دو کشور در زمان‌های سخت و حمایت‌های بیدریغ در مسائل مهم فیمابین است.

رئیس کمیته دائمی کنگره ملی خلق چین ضمن اشاره به اهمیت مراودات و تبادلات پارلمانی در توسعه مناسبات دوستانه در کشور بر آمادگی مجلس چین بر تقویت و تحکیم همکاری‌های پارلمانی فیمابین تاکید کرد.

وی افزود: دولت و پارلمان چین سیاست آمریکا و اعمال تحریم علیه کشور‌ها را محکوم و بر پایبندی و حمایت کشور متبوعش از توافقات بین المللی تاکید نمود.

رئیس دائمی کنگره خلق چین در پایان این نشست برای تبادل تجارب در امر مبارزه با ویروس کرونا میان مراکز بهداشتی در کشور تاکید کرد و گفت: جمهوری خلق چین از هرگونه همکاری با جمهوری اسلامی جهت مبارزه با کرونا و تهیه واکسن کرونا استقبال می‌نماید. رؤسای مجالس ایران و چین در این گفتگو بر تداوم و استمرار رایزنی و گفتگو‌های پارلمانی فیمابین در سطوح مختلف، بهره گیری از ظرفیت‌های حقوقی و قانونی مجالس دو کشور برای پیشبرد روابط فیمابین دو کشور، همکاری برای مقابله با افراط گرایی و تروریسم و تبادل تجربه و اطلاعات در زمینه فعالیت‌های پارلمانی توافق کردند.

همچنین طرفین توافق نمودند با استفاده از ظرفیت‌های پارلمانی دو کشور از مصوبات و توافق دولت‌های چین و ایران حمایت نمایند و دیدار بعدی را در پایتخت‌های دو کشور انجام دهند.

در این نشست مجازی روسای کمیسیون‌های امنیت ملی و سیاست خارجی، انرژی، اقتصادی، رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و چین و معاونین وزارتخانه‌های اقتصاد و دارایی رئیس کمیسیون مشترک دولتی و معاون امور مجلس و مدیر کل سیاسی وزارت امور خارجه و جمعی دیگر از مقامات پارلمانی مجلس شورای اسلامی و مقامات عالیرتبه همتا از پارلمان، وزارت امور خارجه و وزارت بازرگانی چین حضور داشتند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *