آخرین خبرها از سینما در روزی که گذشت
بازگشایی سینماها در آستانه جشنواره فیلم فجر در دوره سی و نهم در نوع خود خبری خودب برای دوست داران هنر هفتم است و باید دید تا پایان سال و دو ماه باقی مانده از زمستان این بازگشایی چه نتیجه ای را برای سینمای کشور رقم می زند.
مستند «فرزندان خونیار» به جشنواره «بیگ اسکای» آمریکا راه یافت
فیلم مستند «فرزندان خونیار» ساخته «آرمان قلیپور دشتکی» به بخش مسابقه کوتاه جشنواره معتبر مستند «بیگ اسکای» آمریکا راه یافت.
جشنواره Big Sky یکی از مهمترین رویدادهای فیلم مستند جهان است که مورد تایید آکادمی اسکار هم بوده و بهترین فیلم کوتاه این جشنواره، واجد شرایط رقابت در بخش اسکار کوتاه سال بعد خواهد شد.
طبق اعلام قبلی، هجدهمین دوره جشنواره «بیگ اسکای» از ۱۹ تا ۲۸ فوریه ۲۰۲۱ در ایالت مونتانای آمریکا برگزار خواهد شد که تا این زمان، برگزاری آنلاین در دستور کار مسئولان جشنواره قرار گرفته است.
«فرزندان خونیار» روایت دو برادر و دو خواهر بالای ۷۰ سال است که تاکنون ازدواج نکردهاند و مردم روستا آنها را طلسم شده و نفرین شده میپندارند…
این فیلم محصول مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی است.
جایزه بهترین فیلمنامه جشنواره داکا به «جنایت بیدقت» رسید
جایزه بهترین فیلمنامه نوزدهمین جشنواره داکا در بنگلادش به فیلم سینمایی «جنایت بیدقت» به کارگردانی شهرام مکری رسید.
نسیم احمدپور و شهرام مکری که نویسندگی فیلمنامه را بر عهده دارند، این جایزه را در بخش رقابتی جشنواره، دریافت کردند. ۲ فیلم «ناگهان درخت» و «کشتارگاه» دیگر آثار ایرانی حاضر در این جشنواره بودند.
احمدپور و مکری در این دوره از جشنواره حضور نداشتند و به صورت مجازی در اختتامیه آن شرکت کردند. این فیلم به تهیهکنندگی نگار اسکندرفر محصول موسسه فرهنگی هنری کارنامه است و پخش جهانی آن را نسرین میرشب در کمپانی «دریم لب» بر عهده دارد.
«جنایت بیدقت» چند ماهی است که در انتظار دریافت مجوز نمایش در ایران است و پخش داخلی آن را شرکت نمایش گستران در اختیار دارد. این فیلم تاکنون در فستیوالهای بینالمللی ونیز، ویناله، شیکاگو، مد فیلم، شارجه، توکیوفیلمکس حضور داشته و برای اکران آن در اروپا توسط پخشکننده بینالمللی برنامهریزی صورت گرفته است.
جایزه جشنواره داکا دومین جایزه فیلمنامهنویسی «جنایت بیدقت» پس از جایزه منتقدان جشنواره ونیز است.
این فیلم مضمونی مرتبط با سینما دارد و درباره تماشاگرانی است که قبل از شروع اکران فیلمی درباره آن حرف میزنند و با شروع نمایش بر پرده سینما، ماجرا شکل جدیدی به خود میگیرد.
آغاز نمایش فیلمی درباره خیابان ناصر خسرو در هنر و تجربه
«سرباز شماره صفر» آماده نمایش شد
با اتمام تدوین مستند «سرباز شماره صفر» توسط هوشنگ میرزایی از اعضای انجمن صنفی کارگری کارگردانان، نسخه نهایی این فیلم هماکنون آماده نمایش شده است. این فیلم در حال حاضر در جشنوارههای داخلی از جمله هجدهمین جشنواره فیلم تصویر سال، چهارمین جشنواره ملی فیلم ایثار و جشنواره آنلاین هنر زنده است شرکت داده شده است.
این مستند به تهیهکنندگی و کارگردانی محمد سلیمیراد با مدت زمان ۷۰ دقیقه در استان کهگیلویه و بویر احمد ساخته شده است.
«سرباز شماره صفر» داستان زندگی مردی به اسم جهانگیر بدوره را روایت میکند که به خاطر بیماری همسرش، به سراغ پروندهجانبازیاش میرود ولی متوجه میشود در زمان جنگ بیمارستانی که در آن بستری بوده مورد حمله دشمن قرار گرفته و اسناد تعدادزیادی از مجروحان جنگی از بین رفته و سوخته است…
این فیلم سرگذشت همرزم پدر شهید سلیمیراد، سازنده اثر در عملیات کربلای چهار بوده است.
محمد سلیمیراد کارگردان این فیلم با فیلم کوتاه داستانی «ورد» جوایزی را در جشنوارههای داخلی و خارجی دریافت کرده است. همچنین فیلم کوتاه مستند «شوتی» ساخته این کارگردان در جشنوارههای داخلی جوایزی را به خود اختصاص داده است. سلیمیراد درحوزه دفاع مقدس دو عنوان کتاب با عناوین چهار _ده و گروهان ویژه و مجموعه داستان کوتاه جُمو به چاپ رسانده است.
او همچنین برنده چهار دوره جشنواره منطقهای سینمای جوانان و برنده جایزه بهترین فیلمبرداری از جشنواره شورت اسویت کشور فیلیپین بوده و از فیلمسازان جوان و فعال استان کهگیلویه و بویر احمد است.
عوامل اصلی «سرباز شماره صفر» عبارتند از: پژوهشگر، تهیهکننده و کارگردان: محمد سلیمیراد، با حضور واقعی: جهانگیر بَدوره،تدوین: هوشنگ میرزایی، صداگذاری و میکس: گیسو آزادروش، مدیر فیلمبرداری: محمد سلیمیراد، اصلاح رنگ و نور: رضا تیموری، صدابردار و مدیر تولید: بهمن درخشنده، فیلمبرداران: جابر بادیاد، سعید کریمی، گروه پژوهش: رسول حاتمینژاد، سیدمحمد جوادسعیدی، ترجمه: معصومه جهانبین، زیرنویس: رضا تاریوردی، طراح پوستر: فرود عباسی.
مخفیگاه آماده نمایش شد
فیلمبرداری فیلم «مخفیگاه» به کارگردانی بنیامین نادعلی و تهیهکنندگی هاشم علی اکبری و یوسف نادعلی که از اواسط اذر ماه آغاز شده بود، بعد از حدود ۲۸ جلسه فیلمبرداری در تهران به پایان رسید.
مراحل فنی فیلم نیز به اتمام رسیده و هم اکنون فیلم اماده نمایش شده است و سازندگان فیلم، برای دریافت پروانه نمایش، آن را به وزارت ارشاد ارائه دادهاند.
فیلم «مخفیگاه» اولین فیلم بلند بنیامین نادعلی در مقام کارگردان و یک فیلم اجتماعی است.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: از وقتی یادمه دارم واسه زندگیم رکاب میزنم ولی کم زمین نخوردم، تازه فهمیدم خوبه یه وقتایی زمین بخوری که بفهمی راه رو داری اشتباه میری…
امیررضا رنجبران، نهال دشتی، میلاد معیری، شایان فصیح زاده، امیر رئیسیان، سام دادخواه، روناک پوریادگار، مهدی امینی، حمید پری نژاد، بهار قاسمی و علیرضا مهران و… از جمله بازیگرانی هستند که در این فیلم نقش آفرینی دارند.
سایر عوامل این فیلم عبارتند از: تهیه کنندگان: هاشم علی اکبری و یوسف نادعلی، مدیر فیلمبرداری: بنیامین نادعلی، بازنویسی فیلمنامه: بنیامین هفت لنگ، صدابردار: فرید پیرایش، تدوین: بنیامین نادعلی، طراح صحنه و لباس: آبتین برقی، طراح چهره پردازی: کوروش علیزاده، مدیرتولید: پروانه زبان فهم، صداگذاری: مهدی جمشیدیان، آهنگساز: امیرکسایی، محمدامین ابراهیمی، دستیار و برنامه ریز: ارسلان ابراهیمی، دستیاردوم: حسین آقاکوچکی، منشی صحنه: رویا بابابیگی، جلوههای ویژه بصری: حمید بیات، اصلاح رنگ: بنیامین نادعلی، انتخاب بازیگر: آیدا تبیانیان، سرپرست گروه بدلکاری: شایان بیآلایش، مهدی گردان، محمدعلی شهبازی عکس: علیرضا پرتو.