صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

در زمان ریختن مایعات روی لپ تاپ و یا سقوط آن،چه کنیم؟

۰۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۰:۰۲
کد خبر: ۶۹۵۷۰
دسته بندی‌: فضای مجازی ، عمومی
خبرگزاری میزان - لپ تاپ ها با توجه به خاصیت پرتابل بودن،همیشه در معرض اتفاقات ناخواسته مانند سقوط و یا ریختن مواد مایع روی آنها هستند. درست است که همه ما چهار چشمی مراقب لپ تاپ هایمان هستیم،اما حادثه هیچ گاه خبر نمیکند،پس بهتر است برای مواقع بروز این مشکلات اقدامات احتیاطی لازم را بدانیم.

به گزارش به نقل از رایانه 3، لپ تاپ ها با توجه به خاصیت پرتابل بودن،همیشه در معرض اتفاقات ناخواسته مانند سقوط و یا ریختن مواد مایع روی آنها هستند. درست است که همه ما چهار چشمی مراقب لپ تاپ هایمان هستیم،اما حادثه هیچ گاه خبر نمیکند،پس بهتر است برای مواقع بروز این مشکلات اقدامات احتیاطی لازم را بدانیم.

سقوط از ارتفاع،ضربه خوردن

در زمان سقوط از ارتفاع اگر خیلی خوش شانس باشید فقط چند خط و یا شکستگی جزئی در بدنه خواهید دید.اما اگر بر اثر این اتفاق مشکلات زیر داشتید،ادامه این مطلب را مطالعه بفرمائید. اگر لپ تاپ روشن شده اما صفحه مانیتور دارای خط های سفید است،احتمالا پنل مانیتور نیاز به تعویض دارد.اگر تمام نمایشگر شما به رنگ سفید در آمده باشد،به احتمال بسیار Flat Cable مانیتور که در بسیاری از مدل ها از کنار لولا ها رد میشود،چار ایراد شده است.

اگر لپ تاپ روشن میشود اما مانیتور خیر،مدار high volt دچار مشکل شده و باید بررسی شود.البته احتمال پارگی و یا کنده شدن کامل Flat Cable نیز وجود دارد.و در نهایت اگر لپ تاپ و مانیتور به طور سالم روشن میشوند اما نور مانیتور کم شده است،باید گفت در این حالت نیز Backlight مانیتور شما دچار ایراد شده و مانیتور به طور کلی باید تعویض گردد.در هر صورت در مواقع برزو این مواقع سعی نکنید با ضربه زدن به مانیتور مشکل آن را برطرف کنید.

اگر متوجه شدید که با حرکت دادن لولاها و یا قسمت زیر مانیتور مشکل تصویر برطرف میشود،فورا این کار را متوقف کنید زیرا کوچکترین خطا در Data Cble باعث سوختن فوری TFT و لایه جلویی مانیتور میگردد.در صورت وجود خط های افقی در پنل هم،آن قسمت از پیکسل ها دچار سوختگی شده و راهی جز تعویض پنل ندارد. اگر لپ تاپ شما در موقع سقوط روشن بوده است و حال پس از سقوط خاموش شده است،خطر ترک در مادربرد و یا حتی جدا شدن چیپ های گرافیک و چیپست مرکزی وجود دارد.

چیپ های گرافیک به دلیل اینکه در معرض گرمای بیشتری به نسبت اکثر قطعات قرار دارند،از مشکلات بیشتری برخوردار هستند.مادربرد های لپ تاپ و اصولا PC ها،از چندین لایه تشکیل شده اند و پایه های قطعات مختلف در بین لایه های گوناگون قرار گرفته است که در اثر سقوط و فشار به یک نقطه از مادربرد،مشکلات بسیاری ممکن است پدیدار شود.اما اگر لپ تاپ شما پس از روشن شدن با مشکلاتی مانند لگ و هنگ کردن در حین کار های عادی مواجه شد،و یا در زمان استارت،پیام عدم شناسایی هارد دیسک،ناتوانایی در عملیات بوت سیستم عامل و ریستارت مجدد در زمان بوت اتفاق افتاد،باید گفت که متاسفانه هارد دیسک شما باید تعویض گردد.هارد دیسک های لپ تاپ از نوع 2.5 اینچی بوده و دارای مدار شناور و ضد شوک هستند و به همین دلیل است که اکثرا بدون پوشش خاصی در هارد دیسک های اکسترنال استفاده میشوند.پس خرابی هارد دیسک های لپ تاپ چندان شایع نبوده و احتمال خرابی آنها بر اثر سقوط کم است.

ریختن مایعات

بدترین مشکل در حین کار با یک لپ تاپ نسبتا گران قیمت،ریختن مایعات اطراف دست ما روی آن است.برخی از مدل های محدود لپ تاپ دارای یک پوشش فلزی باریک در زیر صفحه کلید هستند که میتواند تا حدودی جلوی ورود مایعات به داخل لپ تاپ را گرفته و یا حداقل سرعت آن را کند کرده و فرصت بیشتری به ما بدهد.اما در اکثر مواقع ریختن مایعات باعث خرابی های مختلف میگردد که با رعایت چند اصول اولیه به راحتی میتوان از آنها جلوگیری.

قبل از هر چیزی مهمترین نکته آن است که پس از ریختن مایعات به هیچ وچه و تحت هیچ شرایطی برای تست سلامت لپ تاپ،اقدام به روشن کردن آن نکنید.بزرگترین اشتباه عامه که باعث به وجود آمدن بحران در وضعیت میشود،روشن کردن لپ تاپ پس از ریختن مایعات است.در این حالت جریان در تمام مدار شریان پیدا کرده و با توجه به خاصیت رسانا بودن آب،مشکلات بسیاری به وجود آید.مایعات به چند دسته اصولی تقسیم میشوند،آب بدون هیچ ماده افزوده،مایعات شیرین مانند قهوه نوشابه و…،مواد چرب حاوی روغن.اولین اقدام پس از ریختن هر کدام از این مایعات،برعکس کردن لپ تاپ و سپس خارج کردن باتری و فیش برق از لپ تاپ است.

سپس باید اجازه دهید تا لپ تاپ مدتی را در این حالت سپری کند.اگر حجم مایع ریخته شده در لپ تاپ زیاد بوده و یا از حاوی مواد شیرین کننده باشد،لپ تاپ قطعا باید نزد تکنسین برده شده و باز شود تا به خوبی مورد بررسی و تمیزکاری های اولیه قرار گیرد.در صورت ریختن مواد روغنی در حجم زیاد نیز قطعا لپ تاپ پس از باز شدن،باید ابتدا با تینر 10000 شسته شده و پس از عملیات خشک کردن توسط تکنسین،با اسپری های شستشوی کنتاکت شور خشک کاملا تمیز شود.

دقت کنید که از ابتدای عملیات باز کردن لپ تاپ تا تعمیر آن راه دشواری در پیش است و قطعا نیاز به تخصص،علم الکترونیک و تکنسین های سخت افزار ماهر در این زمینه دارد.ابزار تعمیرات لپ تاپ و حتی طرز استفاده از آنها جزو مواردیست که کاربران معمولی از داشتن آنها محروم هستند پس هیچ وقت سعی نکنید یک لپ تاپ را خودتان باز کرده و به تعمیر آن مشغول شوید.توجه داشته باشید که از انجام برخی اقدامات مانند استفاده از سشوار برای خشک کردن مایعات از لابه لای کلیدهای کیبورد و پورت ها و یا گذاشتن لپ تاپ درون سطل برنج بپرهیزید.ما در قرن تکنولوژی و سرعت زندگی میکنیم که اعتقاد به باورهای سنتی و غلط درمرحله اول باعث ضربه خوردن به اموال و افکار خودمان است.

منبع :  رایانه 3

/

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *