صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شکاف های سیاسی و بحران های پیش روی آمریکا

۱۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۳:۱۵:۰۱
کد خبر: ۶۹۵۶۰۶
پایگاه ریسپانسیبل استیت کرفت در گزارشی به عوامل تضعیف آمریکا طی سالیان اخیر پرداخته و به فرایند فروپاشی این کشور اشاره می کند.
پایگاه تحلیلی «ریسپانسیبل استیت کرفت»، در یادداشتی به روند قدرت گرفتن آمریکا در قالب رویکرد امپریالیستی و سپس مرحله زوال آن اشاره کرده و دلایل متعددی را برای این فروپاشی بر شمرده است.
 
یادداشت با اشاره به بحران‌های متعدد پیش روی آمریکا و از همه مهم‌تر شیوع بیماری «کرونا»، آغاز شده و روند فروپاشی این کشور را به فروپاشی امپراتوری روم شبیه می‌داند که در سراسر آمریکا حتی در ایالت ثروتمند مانند «کالیفرنیا» در جریان است.
 
از این منظر اصلی‌ترین دلیل این فروپاشی، نابرابری زیاد اقتصادی است، اما هزینه‌های بیش از حد برای توسعه نظامی، فساد سیاسی، شکاف‌های عمیق فرهنگی و سیاسی را نیز باید در نظر داشت.
 
به اعتقاد نویسنده یادداشت، «امپریالیسم»، توصیفی دقیق از سیر تاریخ آمریکاست؛ این کشور با ابزار قدرت نظامی، اقتصادی و نرم برای سوءاستفاده اقتصادی و کنترل کشور‌های دیگر اقدام کرد و اراضی خود را گسترش داد؛ این جاه طلبی به سرزمین‌های آمریکا و اروپا محدود نماند و به آسیا نیز گسترش یافت.
 
از دیدگاه نویسنده یادداشت، روسای جمهور مختلف آمریکا از «مونرو» تا «روزولت»، از «ترومن» تا «بوش»، مجموعه‌ای از آموزه‌ها را برای مشروعیت دادن به دستاورد‌های امپریالیستی بیان کرده اند؛ نتیجه این تغییر رویکرد از چندجانبه گرایی به یکجانبه گرایی، سنگینی ۲۰ سال جنگ‌های ابدی و فاجعه بار بر مجموعه نظامی ریشه دار در اقتصاد آمریکا بود.
 
نویسنده یادداشت در ادامه به سیاست خارجی «دونالد ترامپ»، چهل و پنجمین رییس جمهور آمریکا که سبب انزوای این کشور در عرصه بین المللی شد، اشاره کرده و نوشت، اگرچه این اقدام‌ها را ترامپ انجام داده، اما در واقع نتیجه مستقیم دکترین بوش بود؛ چراکه وی برای نخستین بار آمریکا را از پیمان موشکی ضد بالستیک خارج و پروتکل «توکیو» برای مبارزه با تغییرات اقلیمی را رد کرد.
 
همین آموزه‌ها زمینه حمله فاجعه بار و اشغال افغانستان و جنگ فاجعه بارتر عراق و گسترش بیش از حد حضور نظامی پنهان و آشکار آمریکا تقریبا در هر گوشه جهان را فراهم کرد تا به تحقق تخیلات ترامپ برسد.
دلایلی که نویسنده یادداشت برای فروپاشی آمریکا ذکر می‌کنند، عبارتند از:
 
- نابرابری اقتصادی: این نابرابری که از زمان ریاست جمهوری «رونالد ریگان» آغاز شده و مرتبا ادامه داشته است. شکاف بین فقیر و غنی در آمریکا روز به روز افزایش می‌یابد.
 
این شکاف از زمان شیوع «کرونا» تشدید شده و فقر میلیون‌ها آمریکایی را تشدید کرده و رقم زده است.
 
- ولخرجی‌های نظامی: هزینه‌های هنگفت نظامی آمریکا که بی توجه به نیاز‌های مالی مردم این کشور تخصیص یافت، به جای امن‌تر کردن زندگی آنها، به فربه شدن صنعت تسلیحات و جنگ‌های بی پایان منجر شد.
 
حتی پیش از شیوع کرونا نیز ۱۰ درصد خانواده‌های آمریکایی به طور نامنطم ناامنی غذایی را تجربه می‌کردند؛ این میزان اکنون یک چهارم جمعیت آمریکاست.
 
- فساد سیاسی: فساد سیاسی در آمریکا نظام سیاسی این کشور را تضعیف کرده است.
 
ضمن اینکه مشروعیت نظام سیاسی آمریکا نیز بر اثر فساد رو به ضعف گذاشت و سبب شد تا شهروندان آمریکایی تمایل کمتری به اطاعت از قوانین، پرداخت مالیات یا حتی رعایت مقررات کرونایی داشته باشند؛ اتفاقی که انسجام اجتماعی را از بالا به پایین از بین برد.
 
در این زمینه باید دولت ترامپ را فاسدترین دولت آمریکا خواند و خطرناک‌ترین رفتارش نیز، ادعای بروز تقلب در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ بود.
 
این ادعا مشروعیت دولت بایدن را نیز زیر سایه و ابهام قرار داده است.
 
اکنون بیش از ۶۸ درصد جمهوریخواهان، به تقلب در پیروزی بایدن باور دارند.
 
ضمن اینکه روند انتخابات در این کشور به شدت مسموم شده است.
 
- کشوری زیر فشار درگیری‌های عمیق: نابودی مردم بومی آمریکا در قالب برتری سفیدپوستان، سراسر تاریخ این کشور را آلوده کرده است.
 
برده داری و تبعیض نژادی شکل‌های بعدی این سفیدبرتر پنداری بودند که همچنان ادامه دارند.
 
آمریکای فعلی بیش از هر زمان دیگری تقسیم شده است؛ حتی بیشتر از زمان جنگ داخلی.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *