بازداشت محکومان به علت عدم تمکن مالی وجاهت ندارد
خبرگزاری میزان- حجت الاسلام و المسلمین مظفری با انتقاد از برخی کم توجهیها در فرآیند عمل به تعهد شرکتهای بیمه در پرداخت خسارت به زیان دیدگان در تصادفات رانندگی، گفت: بازداشت محکومینی که به علت عدم تمکن مالی نمیتوانند دیه و یا بدهی خود را بپردازند، وجاهت ندارد.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی میزان به نقل از روابط عمومی ستاددیه کشور حجت الاسلام حکمتعلی مظفری در دیدار با علی مهربان معاون اداری مالی و بازرسین اعزامی ستاددیه کشور کار در ستاد دیه را یک توفیق الهی با برکات معنوی بسیار برشمرد واظهار کرد: زندانی کردن افراد، مشکلات و معضلات و آسیبهای عدیدهای را متوجه فرد و خانوادهاش میکند که این مشکل برای جامعه هم بسیار زیانبار است .
رییس هیات امنای ستاد دیه آذربایجان شرقی با اشاره به دغدغههای مقام معظم رهبری در دیدار اخیرشان با مسئولین عالی قوه قضائیه افزود: براساس سیاستهای ابلاغی کاهش جمعیت کیفری درتلاش هستیم با بهره گیری ازاختیارات قانونی و دستورالعملهای ابلاغی در حد توان و مقدورات آمار زندانیان را کاهش دهیم که در این خصوص توجه جدی به مسائل و مشکلات زندانیان جرایم غیرعمداز اولویت برخوداراست .
رییس تشکیلات قضایی استان با انتقاد از برخی کم توجهی ها در فرایند عمل به تعهد شرکتهای بیمه در پرداخت خسارت به زیان دیدگان در تصادفات رانندگی گفت: به طور کلی بازداشت محکومینی که به علت عدم تمکن مالی نمیتوانند دیه و یا بدهی خود را بپردازند وجاهت ندارد.
وی اقزود: سعی خواهیم کرد در این خصوص با بررسی پرونده زندانیان تصادفات رانندگی و محکومین مالی از جمله متقاضیان پرداخت مهریه حدالامکان با تقسیط محکومبه و یا پیگیری روند پرداخت دیه ازسوی صندوق تامین خسارتهای بدنی وشرکت های بیمه گذار از زندانی شدن افراد پیشگیری کنیم چرا که دیه این افراد باید یا ازطریق اعتبارات صندوق تامین و یا از طریق شرکتهای بیمه تامین وپرداخت شود.
حجت الاسلام مظفری ادامه داد: تنها در مواردی که پرونده دچار گذر زمان وافزایش سنواتی شده و فردی محکوم به پرداخت مازاد برسقف تعهد شرکت بیمه می شود پس از این است که ملائت وتوان افراد بررسی وعدم استطاعت مالی افراد احراز شود که در این وضعیت میتوان از اعتبارات ستاد دیه استفاده کرد.
مقام ارشد قضایی قوه قضائیه دراستان با تحسین مشارکت مردمی و کمک خیرین تبریز و آذربایجانشرقی در جشن گلریزان اخیر اظهار کرد: امسال علاوه از برگزاری مطلوب جشن گلریزان تبریز موفق شدیم در سطح شهرستانها نیز این حرکت مردمی را به قوه الهی شروع کرده و با وجود اینکه چند روز پیش از شروع ماه مبارک رمضان در مدیریت قضایی استان توفیق خدمت پیدا کردم ولیکن با هماهنگی به عمل آمده و پیگیری هیات مدیره ستاد دیه استان نتایج حاصله و میزان کمکهای جمع آوری شده در این مدت کوتاه برای قدم اول قابل توجه بود که امیدواریم در سالهای آینده با برنامه ریزی به موقع و مدون موفقتر از این عمل بشود.
در ادامه این دیدار علی مهربان، معاون اداری مالی ستاد دیه کشور در سخنانی کار زندانبانی را کار بسیار سخت و طاقت فرسا دانست و اظهار کرد: همکاران ما در زندانها از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات زندانیان بوده و علاوه بر خستگی جسمی ناشی از انجام امورات محوله و تکالیف سازمانی از جنبه روحی نیز تحت تاثیر مصائب و مشکلات زندانیان وخانوادههای آنان قرار میگیرند.
وی ادامه داد: امیدواریم به استناد فرمایش نورانی پیامبر مکرم اسلام (ص) که می فرمایند «با فضیلتترین کار ها سختترین کار هاست»، این افراد در نزد خداوند متعال ماجور باشند.
مهربان افزود: در کنار کار سخت زندانبانی، مشارکت در برنامههای ستاد دیه و کمک به آزادی زندایان نیازمند میتواند مایه مسرّت و انبساط خاطر این عزیزان را فراهم بیاورد که بیشتر این همکاران خاطرات شیرینی از دوران خدمتی خود برای همیشه به یادگار میگذارند .
معاون مدیرعامل ستاد دیه کشور به اشاره به آخرین اقدامات ستاد دیه این استان در راستای آزادی مددجویان غیرعمد گفت: با استفاده از اعتبارات شیوه نامه 555 و 110 و اعتبارات استانی طی سال 1393 آزادی تعداد240نفر زندانی از این محل فراهم شد که از باب آیه شریفه «و من احیاها فکانما احیا الناس جمیعا» ثواب و پاداش این کار ارزشمند برای وهمه عزیزانی است که در این روند مشارکت داشته و بدون هیچ انتظاری این نهاد مردمی را در راستای وظایف خود یاری میرسانند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *