صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پخش پنج نمایش رادیویی جدید در رادیو نمایش/داوران بخش ویژه «سرباز انقلاب» جشنواره تئاتر فجر معرفی شدند

۰۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۰:۰۲
کد خبر: ۶۹۵۲۱۸
سرانجام تئاتر کشور پس از نزدیک به یکسال تعطیلی در آستانه برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر بازگشایی شد، اتفاقی که در دو ماه پایانی سال شاید تفاوتی برای اهالی هنر نمایش نداشته باشد اما می توان به آینده این بازگشایی در سال آتی امیدوار بود.

 - سرانجام تئاتر کشور پس از نزدیک به یکسال تعطیلی در آستانه برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر بازگشایی شد، اتفاقی که در دو ماه پایانی سال شاید تفاوتی برای اهالی هنر نمایش نداشته باشد اما می توان به آینده این بازگشایی در سال آتی امیدوار بود. 

بازگشایی تئاتر در تابستان هم نتوانست بار سنگین شکست تولیدات تئاتری را جبران کند و این هنر همزمان با امیدواری تازه اهالی تئاتر بار دیگر به دلیل شیوع بیماری کرونا در موج سوم تعطیل شد، اتفاقی که بار دیگر مخاطبان را به تماشای آنلاین تئاتر سوق داد. 

آغاز اجرای نمایش «برونسی» در تئاتر شهر

اجرای عمومی نمایش «برونسی» به نویسندگی و کارگردانی مرتضی شاه کرم پنجشنبه دوم بهمن ماه با حضور رییس تئاتر شهر و برخی از عوامل سریال تلویزیونی «نجلا» در تالار سایه آغاز شد.

اجرای نمایش «برونسی» به نویسندگی و کارگردانی مرتضی شاه کرم پنجشنبه شب دوم بهمن ماه با حضور ابراهیم گله دارزاده رییس مجموعه تئاترشهر، خیرالله تقیانی پور کارگردان سریال تلویزیونی «نجلا»، مصطفی ساسانی و علی غابیشی ۲ تن از بازیگران سریال در تالار سایه پیش روی مخاطبان تئاتر قرار گرفت.

ابراهیم گله دارزاده رییس مجموعه تئاترشهر ضمن قدردانی از حضور تماشاگران تئاتر در روزهای گذشته برای تماشای آثار نمایشی به صحنه رفته در تئاتر شهر بیان کرد: همه ما مدت هاست نگران سلامت خودمان هستیم. از این نگرانی و مراقبت حدود یک سال می گذرد و شاید به همین جهت که موضوع بسیار مهمی هم است، سلامت روانمان که برای ما با تئاتر تضمین می شد، فراموشمان شده بود. گویی خیلی از جلوه های زیبای زندگی در این یک سال از ما دریغ شده بود. ولی امروز بسیار خوشحالیم که با در نظر گرفتن شیوه نامه ها و رعایت حداکثری موارد بهداشتی مربوط به تالارهای نمایشی در روزهای کرونایی میزبان شما عزیزان هستیم.

وی با تشکر از همکاران واحدهای مختلف تئاتر شهر برای آماده سازی تالارهای نمایشی این مجموعه در میزبانی از تماشاگران و هنرمندان تئاتر تصریح کرد: تمام تلاش من و همکاران عزیزم در مجموعه تئاتر شهر تا به امروز این بوده که شما بتوانید با خیالی آسوده شاهد هنرنمایی هنرمندان شریف تئاتر ایران در تئاتر شهر باشید. این نهایت تلاش و آرزوی ماست تا این شرایط که ما برای اجرای آن نهایت سخت گیری را انجام دادیم استمرار داشته باشد تا زمان رفع این بیماری مهلک با آسودگی خیال، تئاتر ببینید.

رییس مجموعه تئاتر شهر در بخش دیگری از صحبت های خود با ابراز خرسندی از اجرای عمومی نمایش «برونسی» در تالار سایه توضیح داد: این سرزمین، سرزمین قصه ها و افسانه هاست و مردمانش دردها و بدی های اجتماعی شان را با افسانه ها و قصه هایش درمان کرده اند. من امروز خیلی خوشحالم که نمایشی در تئاتر شهر با قصه ای شروع شده که موضوعش انسان و اسطوره ای بزرگ در ایران عزیزمان است و چه قدر خوب که بتوانیم هر اندازه بیشتر به این مفاخر و بزرگان بپردازیم؛ انسان هایی که از زندگی معمولی مسیری را آغاز می کنند که نهایت آن رسیدن به رفیع ترین درجات است.

گله دار زاده در پایان اظهار کرد: به اعتقاد من پرداختن به این موضوعات به مخاطب قوت قلبی می دهد که می توانیم از این پس کارهای بزرگ تری را انجام دهیم. به هر ترتیب برای بنده مایه افتخار است که در اولین دوره اجرای عمومی آثار نمایشی تئاتر شهر بعد از چند ماه توقف در فعالیت های اجرایی، شاهد اجرای عمومی نمایشی در کنار سایر آثار دیگر مجموعه با حضور شما مخاطبان فهیم هنر نمایش هستم و امیدوارم محتوای اثر به گونه ای باشد که شما برای دومین بار هم به تماشای آن اقدام کنید.

نمایش «برونسی» به نویسندگی و کارگردانی مرتضی شاه کرم و بازی (به ترتیب ورود صحنه) مسعود شامی خاتونی، ایمان سلگی، فرید کیامرثی، مرتضی شاه کرم، پروا آقاجانی، محسن پوشایی، مائده جلالی، احمد صمیمی، سالار مصیب زاده و مجید رحمتی ساعت ۱۸ در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر به صحنه می رود.

داوران بخش ویژه «سرباز انقلاب» جشنواره تئاتر فجر معرفی شدند

نصرالله قادری، امیرحسین شفیعی و حسین ذوالفقاری آثار راه یافته به بخش ویژه «سرباز انقلاب» را در بخش نمایش‌های خیابانی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر داوری می‌کنند.

داوران بخش ویژه «سرباز انقلاب» سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر معرفی شدند.

 نصرالله قادری، امیرحسین شفیعی و حسین ذوالفقاری مسئولیت داوری آثار راه یافته به بخش ویژه «سرباز انقلاب» را در بخش مسابقه نمایش‌های خیابانی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر برعهده گرفتند.

مدیریت بخش ویژه «سرباز انقلاب» در سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر را سامان خلیلیان برعهده دارد. این بخش با حضور ۱۴ اثر از شهرهای مختلف میزبان مخاطبان تئاتر است.

سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافر آستانه ۱۱ تا ۲۰ بهمن ۹۹ برگزار می‌شود. نشانی سایت جشنواره www.fitf.ir است.

متون جشنواره تئاتر آیات بسیار متنوع است

«امین فرحی» داور بخش انتخاب آثار سومین جشنواره ملی تئاتر آیات تنوع آثار و متون رسیده را از ویژگی های این دوره از جشنواره برشمرد.

رئیس انجمن هنر‌های نمایشی استان به ضرورت و اهمیت برگزاری جشنواره پرداخت و ایجاد انگیزه در هنرمندان برای تولید اثر و در معرض قضاوت و داوری قرار گرفتن آثار، تهیه خوراک فرهنگی و هنری برای مردم در کنار تبادل تجربه را از مزایای جشنواره‌ها عنوان کرد و گفت: فضایی که برای عرضه محصولات هنری و جذبه‌ای که در ذات جشنواره‌ها وجود دارد و هنرمندان را تشویق به حضور می‌کند در زمره فرصت‌هایی است که از دل جشنواره‌ها از جمله جشنواره تئاتر آیات رقم می‌خورد.

«امین فرحی» با الزامی خواندن جشنواره‌ها به ویژه در این شرایط، آن‌ها را کلاس درس دانشگاهی دانست و بر ضرورت درجه بندی و کارشناسی کردن آن‌ها تاکید کرد و افزود: البته نباید این نکته را فراموش کرد که تکثر جشنواره‌ها چندان خوب نیست، اما ذاتا برگزاری جشنواره‌ها بسیار مفید و در جریان تئاتر اثر بخش است.

وی با اشاره به میزبانی خراسان شمالی در این دوره از جشنواره و برگزاری موفق جشنواره‌های هنری از جمله تئاتر رضوی که سبب شد در این دوره خاص یک بار دیگر میزبان جشنواره ملی باشیم، تصریح کرد: رمز موفقیت هر پدیده و مقوله‌ای به ویژه فعالیت‌های هنری تداوم و برنامه ریزی طولانی مدت است و نباید بدون برنامه ریزی و افق پیش رو جشنواره‌ای را برگزار کنیم.

داور بخش انتخاب آثار سومین جشنواره ملی تئاتر آیات به ویژگی‌های جشنواره موفق پرداخت و خاطرنشان کرد: جشنواره‌ای موفق است که دبیرخانه دائمی را بگیرد و تبدیل به یک پایلوت فرهنگی و هنری می‌شود و امیدوارم با توجه به پیشینه و کارنامه خوب خراسان شمالی در میزبانی، هر ساله شاهد برگزاری جشنواره دینی با کیفیت در خراسان شمالی باشیم.

«فرحی» تنوع آثار و متون رسیده را از ویژگی‌های این دوره از جشنواره برشمرد و تصریح کرد: مخاطبان با رصد آثار با این تنوع روبه رو خواهند شد.

گفتنی است؛ سومین جشنواره سراسری تئاتر آیات به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی و با همکاری معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مرکز هنر‌های نمایشی کشور از امروز آغاز فعالیت خود را در سایت تیوال آغاز کرد و این رویداد تا سوم بهمن به میزبانی خراسان شمالی ادامه دارد.

در این جشنواره قرار است ۷ اثر نمایشی طی ۳ روز با یکدیگر به رقابت می‌پردازند و آثار برگزیده از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۲ شب از طریق سایت تیوال tiwall.com در دسترس علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.

رپرتوار تئاترخیابانی حضرت مادر در فارس برگزار شد

کانون تئاترخیابانی استان فارس بمناسبت ایام فاطمیه و شهادت حضرت زهرا رپرتوار خیابانی سلام مادر را در شیراز اجرا کرد.

سید علی رضا موسوی مدیر کانون تئاتر خیابانی گفت: در دی‌ماه ۹۹ رپرتوار تئاترخیابانی حضرتِ مادر را در شهر سومین حرم اهل بیت و پایتخت فرهنگ و هنر ایران زمین شیراز اجرا شد اجرای ویژه‌ی این رپرتوار درایام شهادت حضرت زهراتوسط گروه‌های متفاوت کانون تئاترخیابانی استان فارس اجرا شد.

سید علیرضا موسوی رییس کانون تئاترخیابانی استان فارسافزود بعد از اجرا‌های موفق و بی نظیر همایش تئاترخیابانی سردارِ عشقبرنامه ریزی این رپرتوار شروع شد و در جهت اعتلای هنر و به پاسداشت مقام والای حضرت زهرا با توجه به رسالت هنر و تئاترخیابانی این رپرتوار بانام حضرت مادر برگزار شد.

پخش پنج نمایش رادیویی جدید در رادیو نمایش

پخش سریال‌های «درآغوش زندگی»، «خط شکن»، «خاطره تلخ» و «مرزپرگهر» از رادیو نمایش آغاز می‌شود و سریال رادیویی «ساختمان شهروند» نیز از روز یک شنبه به روی آنتن شبکه رادیو نمایش می‌رود.

«در آغوش زندگی» سریالی اجتماعی با محوریت سلامت است که از روز شنبه چهارم بهمن ماه، ساعت ۶:۱۵ دقیقه از رادیو نمایش پخش می‌شود و ساعت ۲۱:۴۵ دقیقه نیز به روی آنتن رادیو سلامت نیز می‌رود.

داستان این سریال درباره فردی است که به دلیل خیانت درامانت و تصادف با ماشین مشتری تعمیرگاهی که در آن کار می‌کند راهی زندان می‌شود و همسرش تلاش دارد تا او را آزاد کند.

مهرداد مهماندوست کارگردان، مرضیه بامیری نویسنده، مهدی نمینی مقدم تهیه کننده، علی حاجی نوروزی صدابردار، نرگس موسی پور افکتور و فریبا طاهری، مینو جبارزاده، بهناز بستان دوست، رضا عمرانی، بهادر ابراهیمی و احمد لشینی بازیگران این سریال رادیویی هستند.

سریال رادیویی «خط شکن» نیز از روز شنبه ساعت ۸:۱۵ دقیقه از رادیو نمایش پخش می‌شود که به زندگی شهید مهدی زین الدین می‌پردازد.

این سریال رادیویی به تهیه کنندگی فرشاد آذرنیا، کارگردانی ایوب آقاخانی، نویسندگی عباس اقسامی، افکتوری نازنین حسن پور، صدابرداری جعفر جودتی و با هنرمندی احمد هاشمی، محمدرضا قلمبر، سیما خوش چشم، علی میلانی، مهدی نمینی مقدم، احمد گنجی، امین بختیاری، محمد شریفی مقدم، شهریار حمزیان و شمسی صادقی به تازگی در اداره کل هنر‌های نمایشی رادیو تولید شده است.

بر اساس این گزارش، سریال رادیویی «خاطره تلخ» نیز از چهارم بهمن ماه، از رادیو نمایش پخش می‌شود. این مجموعه رادیویی را مجید حیدری نوشته است که به مشکلات فضای مجازی می‌پردازد.

داستان این سریال رادیویی درباره خانواده‌ای است که عکس‌های خصوصی شان در فضای مجازی مورد سواستفاده قرار می‌گیرد و در تلاشند تا با کمک نیروی انتظامی این مشکل را حل کنند.

«خاطره تلخ» به نویسندگی مجید حیدری، تهیه کنندگی اشرف السادات اشرف نژاد، کارگردانی مهرداد عشقیان، صدابرداری علی حاجی نوروزی، افکتوری محمدرضا قبادی فر و با هنرمندی مینوجبارزاده، ماندانا محسنی، ماندانا اصلانی، احمد لشینی، محمد آقا محمدی، حمید هدایتی، بهرام سروری نژاد، محمد رضاعلی و امیر زنده دلان از روز شنبه چهارم بهمن ماه، ساعت ۱۰ صبح به روی آنتن رادیو نمایش می‌رود.

«مرزپرگهر» عنوان سریال دیگری است که روز شنبه ساعت ۲۳:۴۵ دقیقه از رادیو نمایش پخش می‌شود و موضوعی تاریخی دارد. این سریال علاوه بر رادیو نمایش، ساعت ۲۲:۳۰ از رادیو ایران نیز پخش می‌شود.

نوژن بالکانی نویسنده این سریال رادیویی است و نورالدین جوادیان کارگردانی آن را بر عهده دارد.

داستان سریال «مرز پرگهر» از زمانی آغاز می‌شود که ایران قدیم آشفته در میان فقر، قحطی و میزبان ناخواسته نیرو‌های متفقین است و گل گلاب دوست روح الله خالقی با دیدن تحقیر یک ایرانی توسط سرباز اجنبی سرود «ای ایران» را می‌سراید و با همکاری دوست و همکار دیرینه اش روح الله خالقی که آهنگساز معروف ایرانی است به ساخت این ترانه می‌پردازد و در پی آن اتفاقاتی می‌افتد که خواهید شنید.

این سریال رادیویی با هنرمندی احمدگنجی، حمید یزدانی، شمسی صادقی، ماندانا محسنی، ناهید مسلمی، شیرین سپه راد، مهرداد عشقیان، محمد آقا محمدی، کامیار محبی، عباس توفیقی، کرامت رودساز، محمد رضا علی، افکتوری محمدرضا قبادی فر و صدابرداری حیدر صفدری به تازگی در اداره کل هنر‌های نمایشی رادیو تولید شده است؛ و سریال رادیویی «ساختمان شهروند» نیز از روز یک شنبه به روی آنتن رادیو نمایش و رادیو تهران می‌رود.

نمایش رادیویی «ساختمان شهروند» که روح الله نوری نویسنده آن است در شش قسمت اپیزودی است که موضوع آن قانون گرایی و انضباط اجتماعی است.

این سریال رادیویی به کارگردانی رضا عمرانی، تهیه کنندگی اشرف السادات اشرف نژاد، افکتوری نرگس موسی پور، صدابرداری حیدر صفدری و با هنرمندی بهناز بستان دوست، محمد رضا علی، شمسی صادقی، بهادر ابراهیمی، معصومه عزیز محمدی، مهرداد مهماندوست، محمد آقا محمدی، سعید سلطانی احمد لشینی از روز یک شنبه پنجم بهمن ماه ساعت ۱۱:۰۰ بامداد از رادیو نمایش پخش می‌شود و ساعت ۲۲:۳۰ به روی آنتن رادیو تهران می‌رود.

کتاب پیوستگی تئاتر و جامعه در دوشنبه‌های نقد کتاب بررسی می‌شود

نشست بررسی کتاب تئاتر (و) جامعه (و) تئاتر در قالب برنامه‌ دوشنبه‌های نقد کتاب، هم‌زمان با نخستین نمایشگاه مجازی کتاب ایران به‌شکل زنده در وب‌گاه دانشگاه پخش می‌شود.

نشست بررسی کتاب تئاتر (و) جامعه (و) تئاتر به همت معاونت پژوهشی و دانشکده‌ی هنر دانشگاه سوره در قالب برنامه دوشنبه‌های نقد کتاب، هم‌زمان با نخستین نمایشگاه مجازی کتاب ایران، دوشنبه ۶ بهمن‌ماه ۱۳۹۹ ساعت ۱۸ تا ۲۰ با حضور پدیدآور و استاد فرهاد مهندس‌پور در جایگاه منتقد و به میزبانی رامتین شهبازی به‌شکل زنده در وب‌گاه دانشگاه پخش می‌شود.

کتاب «تئاتر (و) جامعه (و) تئاتر» مجموعه‌ای از نوشتار‌ها و گفتارهایی‌ست که به بررسی رابطه دوسویه نهاد‌های تئاتر و جامعه می‌پردازد و برهم‌کنش این دو را در فرهنگ‌ها و زمان‌های گوناگون می‌کاود.

این کتاب که به کوشش رضا کوچک‌زاده (کارگردان و پژوهش‌گر تئاتر) در ۴۷۰ صفحه نخستین‌بار دی‌ماه ۱۳۹۸ در مجموعه‌ی «گستره‌ی خیال» و در نشر نو منتشر شده است، از سه بخش اصلی به هم رسیده است؛ بررسی‌های ما (شامل هفت مقاله از پژوهش‌گران جامعه‌شناسی و هنر‌های نمایشی ایران)، پیوست یک: نگرش‌های دیگران (شامل هفت مقاله از پژوهندگان جهانی) و پیوست دو: گفتگو (گفتگو با سه تن از کارگردانان مهم تئاتر اجتماعی). ۱۹ نویسنده و ۹ مترجم (و نیز گفتار سه کارگردان نامدار) در این کتاب ویژه هم‌کاری کرده‌اند.

این نشست در حالی برگزار می‌شود که کتاب یادشده چندماهی‌ست در بازار کتاب کم‌یاب شده است و نیازمند بازچاپ است.


برچسب ها: تئاتر تئاتر شهر

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *