صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نگاه بایدن به سیاست خارجی با وجود مشکلات شدید داخلی

۰۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۳:۲۷
کد خبر: ۶۹۴۹۹۰
دسته بندی‌: سیاست
سفیر پیشین ایران در جمهوری آذربایجان گفت: به نظر می‌رسد که تمرکز اصلی آقای بایدن بر مسائل داخلی و حل مشکلات با متحدین سابقش باشد و در ارتباط با برجام در روزهای نخست تصمیمی نخواهد گرفت.

محسن پاک‌آیین در گفت‌وگو با میزان در خصوص اولویت‌های رئیس جمهور آمریکا بلافاصله بعد از در دست گرفتن قدرت اظهار داشت: خود آقای بایدن درباره این موضوع چندبار صحبت کرده و در برنامه ۱۰۰ روزه‌ای که ارائه داده، تمرکز بیشتری بر حل مشکلات داخلی آمریکا داشته است تا سیاست خارجی.

وی ادامه داد: این مشکلات داخلی عبارتند از اهمیت امنیت در داخل آمریکا که بایدن به طور مشخص به آن توجه کرده و در مراسم تحلیف هم به آن اشاره کرد، ناامنی که به دلیل اقدامات نژاد پرستانه ترامپ و هواداران او که بعد از مرگ جورج فلوید، موجب آشوب‌های داخلی در آمریکا شد؛ و تا امروز هم ادامه پیدا کرده است. در دوره مبارزات انتخاباتی آمریکا خودش را به طور جدی نشان داده که به اشغال کنگره نیز منجر شد.

سفیر پیشین ایران در جمهوری آذربایجان افزود: این‌ها نگرانی اول بایدن است و بعد از این بحث مقابله با کروناست که مسئله اصلی و جدی بایدن به شمار می‌رود. بایدن همچنین در اولین اقدام خود، بازگشت به سازمان بهداشت جهانی را احیا کرد و حکم ترامپ مبنی بر خروج از این معاهده را ملغی کرد. این اقدام نشان دهنده نگاه او مشخصاً به موضوع بهداشت و مسئله با کرونا است.

وی تصریح کرد: در حوزه خارج از کشور هم اولویت‌های اول بایدن، بازسازی روابط با متحدین سابق آمریکا مانند اتحادیه اروپا است و ترمیم روابط با چین و روسیه و به طور قطع موضوع برنامه هسته‌ای ایران و برجام هم در دستور کار آقای بایدن قرار دارد؛ البته در اولویت‌های اول نخواهد بود.

پاک‌آیین در پایان خاطرنشان کرد: لذا به نظر می‌رسد که تمرکز اصلی آقای بایدن بر مسائل داخلی و حل مشکلات با متحدین سابقش باشد و در ارتباط با برجام، تصمیماتی را خواهد گرفت که ممکن است این تصمیمات در همان روز‌های نخست نباشد و فاقد اولویت باشد. شرایط ایران هم در این زمینه کاملاً مشخص است.

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *