صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خروس‌های ۱۷۰ میلیونی

۰۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۰:۰۱
کد خبر: ۶۹۴۹۵۰
«بادنما» برای شناسایی جهت و شدت وزش باد در شهر‌های بندری مورد توجه مردم به ویژه صیادان و دریانوردان بود که معمولاً به شکل خروس ساخته می‌شد.

- فارس نوشت: آرت‌فر‌ها (نمایشگاه‌های هنری) در کنار حراجی‌ها، مکان‌هایی هستند که اقتصاد هنر در آن‌ها در جریان است. تفاوت آرت‌فر با حراج هنری در این است که در آرت‌فرها، گالری‌ها حضور می‌یابند و به عرضه آثار عمدتاً مدرن هنری می‌پردازند، اما در حراج‌ها، گالری‌ها حضور مستقیم ندارند و صرفاً اثر است که عرضه می‌شود.

در قرن گذشته، آرت‌فر‌ها معمولاً هر دو ـ سه سال یک‌بار برگزار می‌شدند، اما تمایل و خواست هنر معاصر و انسان قرن بیست و یکم که تمرکز زیادی روی هنر‌های تجسمی و خرید و فروش آن دارد، باعث شد که آرت‌فر‌ها هر ساله در سرتاسر جهان برپا شود؛ نظیر آرت بازل، آرت فریز لندن، آرت FIAC، آرت‌فر هند، آرت دبی، آرت استانبول، آرتیسیما و ...

آرت‌فر‌ها معمولاً چند روزه هستند و صاحبان گالری‌ها در این نمایشگاه‌های هنری، پس از پذیرش اقدام به اجاره غرفه و فروش آثار هنری آنتیک و مدرن می‌کنند و از آن راه، سود سرشاری به دست می‌آورند.

تهران هم در سال ۲۰۱۷ نخستین آرت‌فر خود را تجربه کرد. پس از آن هم «تیرآرت» دو دوره به صورت حضوری و امسال به صورت آنلاین برگزار شد.

یکی از رویداد‌های هنری سال ۲۰۲۱ که از روز گذشته آغاز شده، آرت‌فر لندن است. این رویداد از سال ۱۹۸۹ توسط مرکز طراحی کسب و کار لندن در ایزلینگتون ـ منطقه‌ای در لندن که امروز نیز نمایشگاه در آن برگزار می‌شود ـ با هدف ایجاد فضایی برای به نمایش گذاشتن برجسته‌ترین آثار هنر مدرن و معاصر تأسیس شد. آرت‌فر لندن ابتدا فقط با ۳۶ گالری انگلیسی راه‌اندازی شد و در سال گذشته به آمار ۱۲۹ گالری از ۱۴ کشور مختلف و بیش از ۲۳ هزار شرکت‌کننده دست یافت.

آرت‌فر لندن امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا و جهش آن در انگلستان به صورت حضوری برگزار نمی‌شود و در اتاق‌های نمایش آنلاین این آرت‌فر هر گالری حدود ۲۰ اثر را از هنرمندان خود به نمایش می‌گذارد. البته روز‌های ۲۹ و ۳۰ دی‌ماه یک بازدید خصوصی و محدود به صورت حضوری در این دوره انجام شده است.

آرت‌فر لندن تا ۱۲ بهمن برپاست و ۵۰ گالری از سراسر جهان را میزبانی می‌کند. از ایران هم گالری باوان در این رویداد حضور دارد. گالری رابرت یانگ انگلستان هم که در کار نمایش و خرید و فروش عتیقه‌جات است، یکی از شرکت‌کنندگان در این رویداد هنری است و تعدادی بادنما (خروسِ باد) از جنس آهن و مس ارائه کرده است.


اندازه: ۶۷.۵ سانتی‌متر بلندی، ۵۲.۵ سانتی‌متر پهنا، سال ساخت: ۱۸۸۰ میلادی، قیمت: ۴۵۰۰ پوند (۱۴۰ میلیون تومان)


اندازه: ۶۹ سانتی‌متر بلندی، ۵۵ سانتی‌متر پهنا، سال ساخت: ۱۸۵۴ میلادی، قیمت: ۳۸۰۰ پوند (۱۱۸ میلیون تومان)

اندازه: ۷۱.۵ سانتی‌متر بلندی، ۸۹.۵ سانتی‌متر پهنا، سال ساخت: ۱۸۲۰ میلادی، قیمت: ۵۵۰۰ پوند (۱۷۱ میلیون تومان)


اندازه: ۶۶.۵ سانتی‌متر بلندی، ۶۰.۵ سانتی‌متر پهنا، سال ساخت: ۱۸۴۰ میلادی، قیمت: ۴۲۰۰ پوند (۱۳۱ میلیون تومان)


اندازه: ۸۸ سانتی‌متر بلندی، ۱۰۹ سانتی‌متر پهنا، سال ساخت: ۱۸۰۰ میلادی، قیمت: ۳۲۰۰ پوند (۹۹ میلیون تومان)


اندازه: ۸۵.۵ سانتی‌متر بلندی، ۸۴ سانتی‌متر پهنا، سال ساخت: ۱۸۷۰ میلادی، قیمت: ۳۵۰۰ پوند (۱۰۹ میلیون تومان)

اندازه: ۱۰۹.۵ سانتی‌متر بلندی، ۶۱ سانتی‌متر پهنا، سال ساخت: ۱۸۰۰ میلادی، قیمت: ۴۰۰۰ پوند (۱۲۵ میلیون تومان)

«بادنما» برای نمایش جهت و شدت وزش باد است و در شهر‌های بندری مورد توجه مردم به ویژه صیادان و دریانوردان بود. در فرانسه که سواحل بسیار دارد یا انگلستان که از سه طرف در محاصره آب است، توجه ویژه‌ای به بادنما و نصب آن وجود داشته است. به همین دلیل، مردم روی دکل قایق‌ها یا بام ساختمان‌های خود بادنما نصب می‌کردند و، چون اکثر این بادنما‌ها به شکل خروس ساخته می‌شد ـ خروس در برخی کشور‌های اروپایی نشانه خوش‌شانسی و پیروزی بر شر است ـ به «خروسِ باد» هم شهرت یافته‌اند.

در ایران هم خروس باد اگر چه طرفداری ندارد، اما امکان بعضاً کارکرد تزئینی پیدا کرده و خرید برخی مدل‌های آن با قیمتی در حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان امکان‌پذیر است.


برچسب ها: اخبارفرهنگی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *