صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

"یک بام و دو هوا" به سبک آمریکایی در رابطه با ایران/ هنوز برای "تنش زدایی" زود است

۰۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۴:۱۵
کد خبر: ۶۹۴۸۶
دسته بندی‌: سیاست
خبرگزاری میزان- سفیر سابق ایران در اردن گفت: خیلی خوش بینانه است اگر فکر کنیم که مسائل موجود میان ایران و آمریکا، پس از حل شدن پرونده هسته ای از میان رفته است.
محمد ایرانی، کارشناس مسائل منطقه و سفیر سابق ایران در اردن، در گفتگو با ، با اشاره به تلاش های منطقه ای برای حل بحران های سیاسی و امنیتی خاورمیانه گفت: پس از جمع بندی مذاکرات هسته ای وین میان ایران و کشورهای 1+5 و همچنین صدور قطعنامه 2231، بدون تردید فضای جدیدی در بخش های مختلف سیاست خارجی جمهوری اسلامی شکل گرفته است.

وی افزود: این فضای جدید به ویژه در حوزه روابط جمهوری اسلامی ایران با کشورهای توسعه یافته و اتحادیه اروپا قابل مشاهده است.

سفیر سابق کشورمان در اردن با اشاره به تمایل غرب برای توسعه روابط با ایران اظهار کرد: این مسئله تا حد زیادی در رفتار سیاسی طرف های غربی مشاهده شده است، به طوری که حتی قبل از شکل گیری توافق و صدور قطعنامه، کشورهای اروپایی برای توسعه روابط با ایران ابراز تمایل کردند.

ایرانی تاکید کرد: مسائلی از قبیل رفت و آمدهای مکرر دیپلماتیک و حتی بازگشایی سفارت لندن در تهران (که امروز و با حضور فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس رخ می دهد) به خوبی نشان دهنده این مسئله است.

وی تصریح کرد: امتیازات سیاسی حاصله از توسعه روابط سیاسی مذکور و همچنین حضور جدی طرف های خارجی در بازارهای اقتصادی ایران، از جمله دست آوردهای توافق هسته ای است.

سفیر سابق کشورمان در اردن با اشاره به مسئله رابطه ایران و آمریکا افزود: البته رابطه ایران و آمریکا مورد متفاوتی است و نمی توان الگوی مورد نظر در زمینه روابط ایران و اتحادیه اروپا را به آن تعمیم داد.

ایرانی اظهار کرد: ایران و آمریکا بیش از 30 سال است که در قطع رابطه به سر می برند و فضای کاملا بسته مبنتی بر بی اعتمادی، جو حاکم بر روابط این دو کشور بوده است.

وی تاکید کرد: از بین بردن چنین ویژگی هایی در روابط ایران و آمریکا مسئله زمانبری است و محتاج فروریختن دیوار بلند بی اعتمادی میان دو کشور است.

سفیر سابق کشورمان در اردن تصریح کرد: ایران و آمریکا برای بازسازی روابط خود قطعا نیازمند از بین بردن بی اعتمادی و همچنین فرآیند تنش زدایی نسبت به مسائل و پرونده های گذشته خود هستند.

ایرانی افزود: خیلی خوش بینانه است اگر فکر کنیم که مسائل موجود میان ایران و آمریکا، پس از حل شدن پرونده هسته ای از میان برود.

وی اظهار کرد: مسائل و پرونده های متعددی میان ایران و آمریکا مطرح بوده و همچنان نیز مطرح است، از جمله اتهاماتی که آمریکایی ها همواره در مسائل مختلف علیه کشورمان عنوان می کنند که چنین مسائلی قطعا به زودی حل نخواهد شد.

سفیر سابق کشورمان در اردن تاکید کرد: باید به این نکته توجه داشت که با توجه به سیاست اصولی جمهوری اسلامی، ما هیچ مشکلی برای برقراری روابط با هیچ کشوری (که به صورت رسمی در جهان شناخته شده باشد)، ندارد.

ایرانی تصریح کرد: برای مثال، این مسئله در مورد کشورهای اروپایی به طور ویژه صدق می کند و جمهوری اسلامی هیچ گونه مشکلی برای توسعه روابط با کشورهای اروپایی ندارد، درمورد آمریکا نیز در صورت از بین رفتن تمامی مسائل (که روشن شد روندی کاملا زمان بر و پیچیده است)، این امر ممکن است.

وی افزود: البته جمهوری اسلامی ایران نیز در این زمینه مطالبات جدی و اصولی دارد که باید برآورده شوند چرا که تعاملات میان کشورها، جاده ای دو طرفه است.

سفیر سابق کشورمان در اردن اظهار کرد: اینکه ما بخواهیم مسائل هسته ای را به سایر مسائل موجود میان ایران و آمریکا تعمیم و گسترش دهیم چندان کار صحیحی نیست.

ایرانی با اشاره به منازعات منطقه ای موجود در خاورمیانه و نقش طرف های منطقه ای و بین المللی در پایان آنها گفت: امروزه و در بحران های پیرامونی موجود ما، هم نشانه هایی از همکاری آمریکا برای حل بحران ها دیده می شود و هم نشان هایی دال بر اراده این کشور برای تشدید این بحران ها و دامن زدن به آتش ناامنی ها در منطقه.

وی افزود: بنابراین، بسیار زود است تا دست آوردهای موجود در زمینه هسته ای را به سایر حوزه ها از جمله تنش های منطقه ای تعمیم دهیم.

سفیر سابق کشورمان در اردن اظهار کرد: اما به هر حال، زمینه های گفتگوهای جدی میان ایران و آمریکا بعد از مذاکرات هسته ای فراهم شده است.

ایرانی تاکید کرد: زمانی که مقامات سیاسی و رسمی دو کشور، برای ساعت ها طی جلسات متعدد و بسیار طولانی به صورت مستقیم و رو در رو به مذاکره و گفتگو می پردازند، می توان فهمید که زمینه ها و مقدمات حل سایر مسائل نیز فراهم شده است.

وی تصریح کرد: قطعا اولین خواسته جمهوری اسلامی ایران در این زمینه، آن است که کشورمان دیگر نباید به هیچ وجه از سوی طرف های غربی به دروغ به عنوان تهدید کننده نظم و امنیت جهانی شناخته شده و از این طریق تحت قطعنامه های ظالمانه قرار بگیرد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *