صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مقاوم سازی اقتصاد با توسعه پتروپالایشگاه ها

۰۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۳:۰۹
کد خبر: ۶۹۴۸۵۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
کارشناس حوزه انرژی گفت: تنوع بخشی به سبد انرژی در کنار توسعه صنعت پتروشیمی می تواند کشور را در مقابل تحریم مقاوم کند.
پیمان امیری در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به مقاوم سازی اقتصاد کشور با توسعه صنعت پتروشیمی اظهار کرد: در زمان تحریم‌ها بین المللی، صنعت نفت همواره گزینه اول تحریم‌های ظالمانه آمریکا و متحدانش بوده ، انتخاب این بخش حکایت از آگاهی دشمنان از پاشنه آشیل اقتصاد کشور که همان خام‌فروشی است، دارد.

این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: یکی از نگرانی‌های موجود از تحریم‌ها نفتی، کاهش درآمد‌های ارزی و به تبع آن کمبود منابع مالی در بودجه برای اجرای طرح‌های عمرانی است، این نگرانی متاثر از عدم توجه به ظرفیت‌های داخلی ایجاد شده است.

وی افزود: کشور ایران با وجود منابع غنی اولیه و نیروی انسانی متخصص تنها با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی می‌تواند در بسیاری از نیاز‌های خود به خودکفایی برسد، وابستگی به درآمد‌های نفتی اجازه توسعه ظرفیت‌های داخلی را از کشور سلب کرده است.
امیری بیان کرد: اصولاً اقتصادی که خود را به درآمد‌های نفتی وابسته کند حتی در صورت فروش نفت نیز با نوسانات موجود در بازار متحمل زیان‌های فراوان می‌شود به همین منظور باید اقتصاد کشور را از خام فروشی به سمت تولید محصولات با ارزش افزوده بالا هدایت کرد.

این کارشناس حوزه انرژی بیان کرد: این وابستگی به خام فروشی را در می‌توان در سخنان مدیران اجرایی کشور به راحتی مشاهده کرد تا جایی که حل  بسیاری از مشکلات را منوط به برداشته شدن تحریم‌ها و امکان حضور دوباره ایران در بازار‌های نفتی عنوان می‌کند.

این کارشناس حوزه انرژی بیان کرد: منتظر ماندن برای برداشته شدن تحریم‌ها و فروش نفت خام می‌تواند باعث عدم شکوفایی ظرفیت‌های داخلی ادامه روند وابستگی به خام‌فروشی در کشور شود درحالی که تجربه تحریم اخیر ثابت کرد می‌توان با تولید پتروپالایشگاه‌ها اقتصاد را در مقابل محدودیت مقاوم کرد.

وی افزود: با شروع تحریم‌های بین المللی درآمد نفتی به میزان یک پنجم کاهش یافت که بخشی از آن مربوط به تحریم‌های بین المللی و بخش دیگری از آن به دلیل نوسانات در بازار به دلیل شروع بیماری کروناست.

امیری تصریح کرد: ساخت پتروپالایشگاه می‌توانست کشور را در مقابل تحریم‌ها مقاوم کند و مانع از برخورد تکان‌های تحریم به اقتصاد کشور شود، اما به دلیل همان رویکرد خام فروشی صنعت پتروشیمی توسعه چندانی نداشته و ساخت پتروپالایشگاه نیز روی زمین مانده است.

این کارشناس حوزه انرژی ادامه داد: در صورت برداشته شدن تحریم‌های بین المللی نبایدبه خام فروشی ادامه داد و باید شرایط را برای تولیدات با ارزش افزوده فراهم کرد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *