صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آزمایش هسته‌ای کره شمالی؛ چالشی برای بایدن

۰۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۰:۰۴
کد خبر: ۶۹۴۶۰۵
بر اساس آمار منتشر شده نظامیان کره شمالی در غرب این کشور در حال آماده سازی رزمایشی برای آزمایش یک موشک هسته‌ای در آستانه آغاز به کار رییس جمهور منتخب آمریکا هستند. کارشناسان می‌گویند این اتفاق می‌تواند چالشی جدی برای نخستین روز‌های کاری بایدن باشد.
_ روزنامه اعتماد نوشت: با خداحافظی دونالد ترامپ از مقام ریاست‌جمهوری امریکا، دوران کوتاه ماه عسل میان واشنگتن و پیونگ یانگ هم به پایان می‌رسد. رسانه‌های امریکایی با اشاره به رژه نظامی اخیر کره شمالی و نمایش سلاح‌های جدید این کشور در مورد برنامه‌های رهبر این کشور در آستانه شروع به کار دولت جدید امریکا نوشته‌اند. هر چند دیدار خرداد ماه سال ۱۳۹۷ میان دونالد ترامپ و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی و دو دیدار متعاقب آن و نامه‌های به گفته ترامپ «عاشقانه» میان این دو رهبر، چندان اثری در کاهش تنش‌ها در شبه‌جزیره کره و کاهش تهدید هسته‌ای نداشت، اما رهبر کره شمالی دست‌کم تا واپسین روز ریاست‌جمهوری ترامپ، وعده‌اش برای خودداری از آزمایش موشک‌های قاره‌پیما را نگه داشت.
 
حالا با رفتن ترامپ، مشخص نیست که کیم جونگ اون تمایل چندانی برای حفظ وعده‌هایش به رییس‌جمهور قبلی امریکا داشته باشد. برگزاری مانور بزرگ نظامی کره شمالی و نمایش مجموعه‌ای جدید از موشک‌های قابل شلیک از زیردریایی و موشک‌های بالستیک قاره‌پیمای عظیم، باعث گمانه‌زنی‌هایی در مورد مقاصد کیم جونگ اون برای رویکرد آینده این کشور شود.   
 
واشنگتن‌پست به نقل از کارشناسان خلع سلاح می‌نویسد که دولت کیم جونگ اون به سرعت برای آزمایش موشک‌های قابل شلیک از زیردریایی آماده می‌شود.
 
این روزنامه می‌نویسد: «هفته پیش کیم جونگ اون با حضور در مراسمی که با آتش‌بازی همراه بود شاهد رژه توانایی‌های نظامی کشورش بود، اما به نظر می‌رسد بر خلاف مراسم آتش‌بازی پیونگ یانگ، او نوع دیگری از آتش‌بازی را هم برای خوشامدگویی به رییس‌جمهور جدید ایالات متحده آماده کرده باشد». رسانه‌های دولتی کره شمالی نمونه موشک‌هایی را که در رژه نظامی هفته گذشته نمایش  داده‌  شدند «قدرتمندترین سلاح جهان» معرفی کرده‌اند. تصاویر ماهواره‌ای  نشان می‌دهد که نظامیان کره شمالی در بندر نامپو در غرب این کشور در حال ایجاد فعالیت‌هایی هستند که به نظر می‌رسد قرار است آماده‌سازی رزمایشی باشد که یکی از همین موشک‌های بسیار قدرتمند دریاپایه در آن مورد آزمایش قرار گیرد. به نوشته رسانه‌های امریکایی، رزمایش احتمالی کره شمالی می‌تواند یک چالش بسیار جدی در نخستین روز‌های کاری جو بایدن باشد.  
 
کیم که بعد از دیدار دوسال‌ونیم پیش با رییس‌جمهور امریکا انتظار داشت بتواند دولت ابرقدرت متخاصم را به انعطاف در مقابل تحریم‌های درازمدت علیه ملت خودش راضی کند به تدریج به این باور رسید که با وجود توافق با بالاترین مقام اجرایی امریکا هم نمی‌تواند تغییری در سیاست فشار امریکا علیه کشورش ایجاد کند. از ۱۵ ماه پیش تاکنون، امریکا و کره شمالی کلیه مذاکرات را بدون کوچک‌ترین پیشرفتی متوقف کرده‌اند و دولت کره شمالی با وجود خودداری از آزمایش موشک‌های قاره‌پیما به توسعه برنامه هسته‌ای خود و ساخت موشک‌های جدید ادامه داده است.
 
کیم هفته گذشته گفت که به شکل خستگی‌ناپذیری به تقویت قدرت نظامی ارتش کشورش ادامه خواهد داد. به گفته او موشک‌های کشورش با قابلیت حمل سلاح‌های هسته‌ای قابلیت هدف قرار دادن واشنگتن، پایتخت «بزرگ‌ترین دشمن» کشورش را خواهند داشت. به نوشته وب‌سایت مدار ۳۸ درجه شمالی که مسائل کره شمالی را پوشش می‌دهد، این موشک‌های با بردی معادل ۳۰۰۰ کیلومتر می‌توانند از آب‌های کره شمالی، پایگاه نظامی امریکا در جزیره گوام در اقیانوس آرام را هدف قرار دهند. واشنگتن‌پست می‌نویسد که آزمایش موشکی با چنین بردبلندی به یک دردسر امنیتی مهم برای دولت بایدن تبدیل خواهد شد. به نوشته این روزنامه هر چند آزمایش این موشک، نقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد خواهد بود، اما نقض تعهد دولت کره شمالی به دولت ترامپ برای توقف آزمایش‌های موشک قاره‌پیما و آزمایش‌های انفجار هسته‌ای نیست. 
 
 آندری لانکف، استاد دانشگاه کوکین در سئول معتقد است که کره شمالی چندان به دولت آینده امریکا خوشبین نیست. بر خلاف ترامپ، دولت بایدن نه تنها به تغییر سیاست‌هایی در قبال کره شمالی تمایلی نشان نداده است بلکه حتی علاقه‌ای به از سر گرفتن گفتگو‌های دوجانبه به آن طریق که دونالد ترامپ آغاز کرده بود، ندارد.
 
این کارشناس به واشنگتن‌پست می‌گوید: «وقتی کره شمالی از شرایط راضی نباشد چه می‌کند؟ همین کار را سال‌ها کرده‌اند و باز هم تکرار می‌کنند. آن‌ها یک بحران کوچولوی خوشگل قابل کنترل ایجاد می‌کنند.»، اما همه کارشناسان با این تحلیل موافق نیستند. ویپین نارانگ، استادیار دانشگاه ام‌آی‌تی معتقد است که زمان به نفع کیم می‌گذرد و با توجه به مشکلات متعدد اقتصادی در کشورش، او چندان نیازی به بحران‌آفرینی ندارد به خصوص زمانی که بدون سر و صدا توانسته هر اندازه که می‌خواهد به توسعه توان نظامی کشورش ادامه دهد.
 
درست یک سال پیش بود که کیم جونگ اون ۴ ماه بعد از شکست کامل مذاکرت دوجانبه با امریکا اعلام کرد که بعد از دو سال دیگر ضرورتی برای پایبندی به تعهداتش در مورد توقف آزمایش موشک‌های قاره‌پیما و آزمایش‌های هسته‌ای نمی‌بیند. با این حال او همچنان آن تعهدات داوطلبانه را نقض نکرده است. حالا مشخص نیست که آیا پیونگ یانگ قصد دارد با یک آتش‌بازی تحریک‌کننده به استقبال رییس‌جمهور جدید امریکا برود یا همچنان به رویکرد تقویت بی‌سر و صدای توان نظامی ادامه خواهد داد.

برچسب ها: آمریکا کره شمالی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *