صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دلار در سراشیبی بدون توجه به برجام/ چرایی کاهش ۱۰ هزار تومانی در بازار

۰۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۱:۱۴
کد خبر: ۶۹۴۴۶۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
کاهش قیمت دلار مدتی است که دلار را از کانال ۳۰ هزار تومان به نزدیکی ۲۰ هزار تومان رسانده و برخی از کارشناسان خبر آزاد سازی پول‌های بلوکه ایران را در این امر دخیل می‌دانند.

- در ماه‌های اخیر اقتصاد کشورمان به واسطه متغیر‌های بیرونی روز‌های سختی را پشت سر گذاشت و عواملی از جمله شیوع ویروس کرونا نیز فشار بر شاخص‌های اقتصادی را افزایش داد.

نرخ ارز یکی از مولفه‌های مهم و تاثیر گذار در زندگی مردم شده است و نوسانات نرخ ارز تاثیر مستقیمی بر بازار‌های مالی از جمله طلا، خودرو و بورس دارد.

در اواخر مهرماه قیمت دلار در صرافی‌های بانک مرکزی تا حدود۳۰ هزار تومان بالا رفت این درحالی است که به دلیل افزایش تقاضا نرخ دلار در بازار آزاد با قیمت‌های بالاتری نیز به مردم فروخته می‌شد.

با اتمام انتخابات آمریکا تا حدودی عوامل روانی تاثیر گذار در روند قیمت ارز فروکش کرد و نرخ ارز نیز در بازار روند ریزشی پیدا کرد به طوری که از قیمت حدود ۳۰ هزار تومان به نزدیکی ۲۰ هزار تومان کاهش یافت.

البته نباید از تلاش‌های بانک مرکزی در مدت اخیر چشم پوشی کرد چراکه خبر آزادسازی پول‌های بلوکه نیز تاثیر به سزایی در روند شکل گیری نرخ در بازار ارز داشته است.

در تاریخ ۲۱ مهر ۹۹ رئیس کل بانک مرکزی کشورمان برای مذاکره با مقامات بانکی و اقتصادی عراق در جهت آزادسازی منابع مالی ایران عازم این کشور شد که مهم‌ترین دستاورد این سفر آزادسازی منابع ارزی و رفع محدودیت‌ها بود.

همچنین دیدار رییس کل بانک مرکزی با چوی جونگ کان قائم مقام وزیر امور خارجه کره جنوبی در راستای آزادسازی هفت میلیارد دلار پول بلوکه شده ایران نیز در شرایط فعلی بازار خبر مثبتی بود که احتمال تزریق این رقم به بازار فشار عرضه در بازار را تقویت کرد.

 

افزایش فشار عرضه در بازار با خبر آخزادسازی پول های بلوکه ایران
میثم رادپور
در گفت‌وگو با میزان در خصوص وضعیت بازار ارز و دلایل روند نزولی قیمت گفت: یکی از مهمترین عوامل کاهش نرخ ارز در بازار مربوط به انتظاری است که از آزادسازی پول‌های بلوکه شده ایران فراهم شده و این موضوع باعث تقویت طرف عرضه در بازار می‌شود.

کارشناس بازار ارز در ادامه تاکید کرد: در مدت اخیر با توجه به جابه جایی نرخ دلار در بازار و رسیدن به رقم ۳۰ هزار تومان کم و بیش قیمت دلار از قیمت نظری آن فاصله گرفت، اما با افزایش عرضه در بازار فعالان بازار به این نتیجه رسیدند که شنیده‌ها در خصوص آزادسازی پول‌های بلوکه درست بوده و نتیجه آن در بازار قابل رویت است.

با آزادسازی پول‌های بلوکه شده فعالان بازار ارز ممکن است با ضرایبی آینده بازار را مطمئن ببیند که باعث فشار عرضه در بازار می‌شود و ما شاهد کاهش بیشتر قیمت ارز خواهیم بود

وی افزود: با آزادسازی پول‌های بلوکه شده فعالان بازار ارز ممکن است با ضرایبی آینده بازار را مطمئن ببیند که باعث فشار عرضه در بازار می‌شود و ما شاهد کاهش بیشتر قیمت ارز خواهیم بود.

رادپور در مورد ارز‌های خانگی و تاثیر آن در بازار ارز گفت: ورود ارز‌های خانگی نیز به دلیل کاهش قیمت دلار به بازار تاثیر به سزایی در افزایش عرضه و سرعت گرفتن روند نزولی قیمت‌ها در بازار داشته است.

این کارشناس بازار ارز معتقد است داستان آزادسازی منابع بلوکه شده مستقل از برجام است چرا که موضوع برجام مشخص نیست و حتی ممکن است به بن بست برسد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *