آیا پروانه شکار چهارپایان وحشی صادر میشود؟
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: پروانه شکار چهارپایان وحشی در چهار قرق اختصاصی بر طبق جدول و معیارهای مشخص شده صادر میشود.
شهاب الدین منتظمی، مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با میزان در خصوص سوال اینکه تا پایان سال، چند مجوز شکار برای چهار قرق صادر میشود؟ گفت: تا ۱۵ اسفند ۹۹ حدود ۶۰ پروانه شکار کل و ۳۳ پروانه شکار قوچ صادر شده است. در سال ۱۳۹۹ بر اساس سرشماریهای انجام پذیرفته و بنا به درخواست مدیران قرقهای اختصاصی برای تامین بخشی از هزینههای حفاظت و مدیریت قرقها در راستای بهرهبرداری پایدار با تایید ادارات کل حفاظت محیط زیست استانهای کرمان و یزد و بررسی در کمیته فنی معاونت محیط طبیعی سازمان، تصمیم بر این گرفته شد تا در چهار قرق اختصاصی «روباز، چهل گزی، دُربید در استان یزد و منصور آباد در استان کرمان» پروانه شکار «کل، قوچ و آهو» صادر شود.
وی در ادامه اظهارکرد: از این میزان پروانه صادره ۳۰ درصد در اختیار شکارچیان داخلی و بومی و ۷۰ درصد مابقی پروانههای شکار با مسئولیت قرقداران در نظر گرفته شده است.
وی در ادامه اظهارکرد: از این میزان پروانه صادره ۳۰ درصد در اختیار شکارچیان داخلی و بومی و ۷۰ درصد مابقی پروانههای شکار با مسئولیت قرقداران در نظر گرفته شده است.
منتظمی ادامه داد: در واقع شکارچی داخلی و خارجی داریم شکارچی داخلی ۲ قسمت اند یا بومی اند یا محلی که از هر جای ایران میتوانند برای شکار اقدام کنند. بومیهای محلی که شرایط تعیین شده و آن درصد و آمار مشخص است برای شکارچیان بومی که همان رقم پایه و هزینه شکار را پرداخت میکنند که بر طبق پروانه شکار و مبلغی به خزانه دولت واریز میشود.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در خصوص شکارچیان سایر نقاط کشور که ضوابطی دارد، که بر مبنای غیر از پولی که به خزانه دولت واریز میشود یک درصدی هم به عنوان سود نگه میدارند به این علت که بحث رقابت است و نمیشود گفت که به طور مثال شما باید ۲۰ میلیون سود بدهید در واقع در چهار قرق اختصاصی شکارچیان با هم رقابت دارند، به این دلیل سود مشخصی تعیین نشده است.
وی اظهار کرد:، اما برای شکارچیان خارجی و طبق جدول باید عمل کنند علاوه بر این که باید ضوابط کلی را رعایت کنند و باید دلار پرداخت شود که بر مبنای طول شاخ و معیارهای دیگری هم که درجدول است مشخص میشود.
منتظمی افزود: جدولی است که ابعاد و طول شاخ و چند پارامتر و معیارهایی دیگری که در جدول مشخص شده است هزینه مشخص میشود که این هزینه برای شکارچی خارجی بر طبق هزینه دلار مشخص میشود که بر طبق آن شکارچی خارجی باید پرداخت کند و از آن مقدار به شکل درصدی به خزانه دولت واریز میشود میزان درصد واریزی به خزانه دولت بعد از انجام فرایند شکار این درصد مشخص میشود به طور کلی در حدود ۲۵ درصد که هنوز این هم بطور کامل مشخص نیست، ولی این درصد به خزانه دولت واریز میشود که براساس معادل دلاری مشخص شده است. به طور کلی بخش که سهم دولت است به شکل دلار وارد خزانه دولت میشود.
وی تاکید کرد: در حال حاضر هیچ برنامهای برای صدور پروانه شکار نداریم و فقط در چهار قرق اختصاصی پروانه شکار صادر میشود که برای این مناطق هنوز هیچ پروانه صادر نشده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *