خودداری اروپاییها از دریافت واکسنهای کرونای فایزر و مدرنا
مردم اروپا از دریافت واکسن کرونا به دلیل بی اعتمادی به کارآیی واکسن ها و نیز به دولت هایشان خودداری می کنند.
– بیش از یک سال از آغاز بحران بهداشتی کرونا میگذرد و پس از ابتلای بیش از ۹۶ میلیون نفر و مرگ بیش از ۲ میلیون نفر به این بیماری، روند واکسیناسیون در کشورهای غربی در کمتر از یک ماه گذشته آغاز شده است.
به گزارش «وال استریت ژورنال و کِی اس ان»، خودداری مردم اروپا از دریافت واکسنهای کرونای «مدرنا» و «فایزر» به چالشی جدی برای مقامهای کشورهای اروپایی تبدیل شده است.
مردم فرانسه، بالاترین میزان تردید در دریافت واکسن کرونا را در میان کشورهای اروپایی دارند.
فرانسویها با این استدلال که نمیخواهند موش آزمایشگاهی واکسنهای فایزر و مدرنا باشند، از دریافت واکسن خودداری میکنند.
این خودداری از دریافت واکسن که در تاریخ این کشور و رویدادهای قرن نوزدهم ریشه دارد، در پی مشاهده ناتوانی دولت در مدیریت بحران کرونا از یک سو و برخورد خشونت بار آن با اعتراضهای مردمی مانند اعتراضهای جلیقه زردها از سوی دیگر تشدید شده است.
بی اعتمادی به دولت فرانسه در این زمینه سبب شده تا کارزارهای مخالفت با دریافت واکسنهای کرونا از زمان موافقت کشورهای اروپایی با آغاز روند واکسیناسیون، آغاز شوند.
براساس نظرسنجی «ایپسوس» در ماه دسامبر، تنها ۴۰ درصد مردم فرانسه اعلام کردند که قصد دریافت واکسن کرونا را دارند.
ضمن اینکه بیش از سه چهارم کارکنان خانههای سالمندان که جز گروههای دارای اولویت بالا برای دریافت واکسن هستند نیز مخالفت خود با دریافت واکسن کرونا را اعلام کردند.
از کشورهای شرق اروپا نیز خبر میرسد، تردید در دریافت واکسن یا خودداری از واکسیناسیون، مقامهای این کشورها را در انجام فرآیند واکسیناسیون با مانع جدی مواجه کرده است.
افراد بدبین به واکسن در سراسر بالکان و سایر کشورهای جنوب شرق اروپا، طیف گستردهای از اقشار را در بر میگیرند.
در کشورهایی مانند جمهوری چک، صربستان، بوسنی، رومانی و بلغارستان از روسای جمهور سابق تا ورزشکاران و پزشکان نسبت به دریافت واکسن کرونا به دلایل تاریخی و سیاسی تردید داشته و بدبین هستند.
میانگین افراد موافق با واکسیناسیون در این کشورها، ۳۰ درصد است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *