صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

همه چالش‌هایی که ترامپ برای بایدن به ارث گذاشت

۱۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۳:۱۵:۰۲
کد خبر: ۶۹۴۲۶۷
دونالد ترامپ در نهایت از کاخ سفید خارج شد اما نگرانی های متعددی برای آینده آمریکا در دو وجه داخلی و خارجی بر عرصه سیاست این کشور سایه افکنده است.
شورش علیه کنگره آمریکا در ۶ ژانویه (۱۷ دی) زنگ هشدار را برای این کشور به صدا درآورد؛ زنگ هشداری که اعلام می‌کند، سال‌های ریاست جمهوری «دونالد ترامپ»، چهل و پنجمین رییس جمهور آمریکا، نه تنها تاثیرات منفی بر عرصه سیاست جهانی داشته بلکه عرصه داخلی این کشور را به شدت تقسیم و به نمایش خشونت سیاسی مبدل کرده است.
 
به گزارش «سی ان ان»، ترامپ در حالی ۲۰ ژانویه (اول بهمن) قدرت را به «جو بایدن»، تحویل داد که جهان از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون نسبت به هر زمان دیگری، با چالش‌های دشوارتری مواجه است.
 
اگرچه همه چالش‌های پیش روی جهان، نتیجه سیاست‌های ترامپ نیستند، اما بسیاری از این چالش‌ها تا حد زیادی از سیاست او متاثر هستند.
 
از جمله چالش‌هایی که ترامپ در عرصه جهانی برای بایدن به ارث می‌گذارد، خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران است. 
 
دیگر چالشی که ترامپ برای بایدن به جای گذاشت، مذاکره ناکام با «پیونگ یانگ» است.
 
کره شمالی در سال‌های ریاست جمهوری ترامپ، توانست موقعیت خود برای هرگونه مذاکره با آمریکا را تقویت کند.
 
شکست بزرگ سه دور نشست میان «کیم جونگ اون»، رییس کره شمالی و ترامپ، به گسترش زاردخانه هسته‌ای و موشکی کره شمالی منجر شد.
 
براساس گزارش موسسه تحقیقات صلح بین المللی «استکهلم»، کره شمالی در سال ۲۰۱۶ و قبل از به قدرت رسیدن ترامپ، دارای ۱۰ کلاهک هسته‌ای بود و اکنون ۳۰ تا ۴۰ کلاهک هسته‌ای دارد.
 
هنوز مشخص نیست که بایدن که در دوران معاونت ریاست جمهوری اش در دولت «باراک اوباما» نیز پیشرفتی در رابطه با کره شمالی نداشت، چگونه با این چالش مواجه می‌شود.
دیگر چالش موروثی ترامپ برای بایدن، روسیه است که در پی خروج آمریکا از توافق جنگ سردی کنترل تسلیحات هسته ای، با «واشنگتن» دچار اختلاف جدی شده است.
 
با وجود توافق طرفین مبنی بر تمدید پیمان «استارت جدید»، زمان و چگونگی انجام آن در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.
 
حملات سایبری، دیگر چالشی است که بر اثر رویکرد ترامپ برای بایدن به ارث ماند.
 
این چالش که هزینه‌های زیادی برای آمریکا در پی داشته، بار دیگر «مسکو» و «واشنگتن» را به دلیل ادعای آمریکا مبنی نقش روسیه در این حملات در مقابل هم قرار داد.
 
ناکامی ترامپ در مقابله با چین که منجر به تشدید تنش‌های میان «پکن» و «مسکو» شده، از دیگر چالش‌هایی است که بایدن باید با آن مواجه شود.
 
تحریم‌های متعدد، تعرفه‌های پی در پی و اتهام زنی ترامپ به چین، نتیجه‌ای جز افزایش قدرت جهانی این کشور و نزدیکی بیشترش با اتحادیه اروپا نداشت.
 
بی اعتمادی جهانی به آمریکا و کاهش اعتبار این کشور در سطح بین الملل که بایدن به آن معترف است، به اذعان کارشناسان، چالشی است که بایدن باید با بهره گیری از اهرم دیپلماسی و سیاست خارجی در رابطه با کشور‌هایی مانند چین و روسیه به جای تقابل دائمی با آنها، حل و فصل کند.
 
در عرصه داخلی نیز ادعا‌های ترامپ مبنی بر مشابهت بیماری «کرونا» با آنفلوآنزا و دستکم گرفتن این بحران بهداشتی بدون شک نقش مهمی در ویرانگری کرونا در آمریکا داشت.
 
ادعا‌های وی در مورد به سرقت رفتن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ نیز هزاران آمریکایی را به خیابان آورده و اعتراض‌ها را شورش خشن و مرگبار تبدیل کرد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *