ضرابی زاده: هیچ راهکاری برای سرانه مطالعه کشور ارائه نشده/معیشت نویسندگان را جدی بگیریم
بهناز ضرابی زاده در گفتوگو با پیرامون کاهش سرانه مطالعه کتاب در کشور و تاثیرات آن بر جامعه نویسندگان گفت: سرانه مطالعه کتاب در کشور هر روز در حال کاهش است و این کاهش بدون شک تاثیر عمدهای در وضعیت امرار معاش نویسندگان قدیمی و جوان شده است.
نویسنده نامزد جایزه چهره سال هنر انقلاب نسبت به عدم تبلیغات مناسب در عرصه کتاب اظهار کرد: متاسفانه وضعیت عرضه نسبت به تقاضای موجود خوب نیست، رسانهها و مسئولین چندان توجهی به فضای کتاب و انتشار آثار ندارند و اگر اثری هم چاپ شود برای آشنایی مخاطب با آن اثر هیچ تلاشی نمیشود، از طرفی هم افزایش قیمت کاغذ بهای تمام شده کتاب را دو چندان کرده که خود عاملی برای کاهش خرید مردم است.
نویسنده «دختر شینا» اظهار کرد: ما نیازمند آن هستیم که تمامی مناطق و بخشهای کشور با فرهنگ خود آشنایی بیشتر پیدا کنند، این آشنایی میتواند از طریق چاپ آثاری مربوط به آن منطقه صورت گیرد، آثاری که علاوه بر مردم بومی سایر مردم و حتی گردشگران نیز بتوانند از آن بهرهمند شوند.
ضرابی زاده از عدم برنامه ریزی مناسب برای پر کردن اوقات فراغت جامعه با کتابخوانی تصریح کرد: در زمانی که فضای مجازی تمامی وقت مردم را از آن خود کرده باید برنامهای درست برای بازگشت مردم به سوی کتاب در نظر گرفته شود، ذائقه مردم میتواند بار دیگر به سمت کتابخوانی کشیده شود و یکی از اهرمهای مهم در این مساله تبلیغات درست و از جمله حمایت رسانهها است.
نویسنده کتاب «ساجی» موفقیت در بخش کیفی کتاب را معطوف به ایجاد محیطی آرام برای نویسندگان دانست و اضافه کرد: وقتی می خواهیم از لحاظ کیفی آثار مطلوبی داشته باشیم باید وضعیت زندگی روزانه و معیشت نویسندگان را جدی بگیریم، یک نویسنده برای خلق اثری خوب به آرامش ذهنی و جسمی نیازمند است.
وی در همین راستا خاطرنشان کرد: سالهاست که همه از کاهش سرانه مطالعه در کشور می گویند، پی بردن به این اتفاق مسئله بسیار ساده ای است اما آیا تاکنون راهکاری درست ایجاد شده است؟، از طرفی این کاهش مطالعه طبیعتاً به کاهش چاپ و متعاقباً کاهش دستمزد نویسندگان ختم می شود، رویدادی که زندگی را برای اهل قلم هر روز سختتر می کند.