صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آخرین خبرها از جشنواره تئاتر فجر/معرفی آثار مسابقه و نمایشگاه بخش عکس‌ و پوستر

۲۹ دی ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۷:۳۹
کد خبر: ۶۹۴۱۳۷
سرانجام تئاتر کشور پس از نزدیک به یکسال تعطیلی در آستانه برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر بازگشایی شد، اتفاقی که در دو ماه پایانی سال شاید تفاوتی برای اهالی هنر نمایش نداشته باشد اما می توان به آینده این بازگشایی در سال آتی امیدوار بود.

 - سرانجام تئاتر کشور پس از نزدیک به یکسال تعطیلی در آستانه برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر بازگشایی شد، اتفاقی که در دو ماه پایانی سال شاید تفاوتی برای اهالی هنر نمایش نداشته باشد اما می توان به آینده این بازگشایی در سال آتی امیدوار بود. 

بازگشایی تئاتر در تابستان هم نتوانست بار سنگین شکست تولیدات تئاتری را جبران کند و این هنر همزمان با امیدواری تازه اهالی تئاتر بار دیگر به دلیل شیوع بیماری کرونا در موج سوم تعطیل شد، اتفاقی که بار دیگر مخاطبان را به تماشای آنلاین تئاتر سوق داد. 

پوستر نمایش «یاماها» منتشر شد

پوستر نمایش «یاماها» که اجرای آن از روز چهارشنبه اول بهمن ماه در تالارقشقایی مجموعه تئاتر شهر آغاز می شود، با طراحی شایان جعفرپور رونمایی شد.

نمایش «یاماها» به نویسندگی و کارگردانی کهبد تاراج و بازی مرجان قمری، لبخند بدیعی و مازیار سیدی روز چهارشنبه اول بهمن ماه ساعت ۱۸:۴۵ به مدت زمان ۶۰ دقیقه و قیمت بلیت ۳۵ هزار تومان اجرای خود را در تالار قشقایی آغاز می کند. این در حالی است که بر اساس برنامه ریزی های انجام گرفته بلیت این اثر نمایشی طی سه روز اول اجرا با ۲۰ درصد تخفیف ارائه می شود.

در خلاصه داستان نمایش که روزهای پنجشنبه دوم و جمعه سوم بهمن ماه هم در ۲ نوبت اجرا می شود، آمده است: «این نمایش داستان سه آدم است که به هم ربط دارند؛ برادر و خواهری به همراه یک دختر. برادر در دهه هشتاد و پس از سال‌ها داستان چند سال پیش خواهر خود در دهه‌های چهل و پنجاه را روایت می‌کند. همچنین داستان دختر دیگری که مکمل این دو شخصیت است.»

دیگر عوامل اجرایی نمایش «یاماها» عبارتند از: مدیر تولید: رضا بهرامی، طراح گریم: ماریا حاجیها، طراح نور: رضا خضرایی، طراح لباس: پگاه ترکی، طراح پوستر: شایان جعفرپور، طراح صحنه: کهبد تاراج، عکاس: رضا جاویدی، مواد تبلیغاتی: امید علیزاده، دستیار کارگردان: مینا ترکمن، دستیار تولید: مریم نورالدینی، روابط عمومی و تبلیغات: امیر قالیچی (تئاتربازها).

اجرای نمایش «یاماها» در حالی است که نحوه فروش بلیت و حضور تماشاگران در تالارهای نمایشی با در نظر گرفتن ظرفیت پنجاه درصدی تالارها و موارد مربوط به فاصله گذاری براساس شیوه نامه های بهداشتی صورت می گیرد.

آغاز ثبت‌نام از اهالی رسانه جهت تماشای آثار جشنواره تئاتر فجر

ثبت نام اهالی رسانه برای تماشای آثار سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر با ارائه سازوکاری براساس شیوه‌نامه‌های بهداشتی از سه شنبه ۳۰ دی آغاز می‌شود.

روابط‌عمومی این رویداد ضمن اعلام این خبر، توضیحاتی را خطاب به اهالی رسانه به شرح زیر اعلام کرد:

«اهالی محترم رسانه

با سلام و احترام؛

روابط‌ عمومی سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر لازم می‌داند قبل از ثبت نامِ شما با توجه به شرایط خاص امسال به جهت شیوع ویروس کرونا چند نکته را به اطلاع برساند:

۱. ضرورت ثبت‌نام شما  و پر کردن این فرم به جهت صدور بلیت الکترونیکی برای حضور در تماشاخانه‌های درگیر جشنواره امسال است. بدون شک شرایط امسال به گونه‌ای است که ستاد جشنواره نمی‌تواند همانند سال های گذشته ضمن دعوت از همه شما عزیزان بر حضورتان در تالارها هم اصراری داشته باشد. به همین جهت و به منظور تماشای آثار جشنواره امسال کدی در اختیار شما قرار خواهد گرفت که با آن می‌توانید  از بستر فضای مجازی و در پلتفرمی که معرفی خواهد شد آثار را تماشا کنید اما برای بهره‌مندی از ظرفیت ۵۰ درصدی صندلی‌ها لازم است که نسبت به ثبت‌نام در این فضا برای دریافت بلیت اقدام کنید.

۲. امسال برای حضور شما عزیزان جشنواره کارتی صادر خواهد شد که معرف شما خواهد بود و برای حضور در فضاهای عمومی تالارها تعریف شده است اما تماشای نمایش ها به صورت حضوری صرفا از طریق ارائه بلیت الکترونیکی اتفاق خواهد افتاد که از طریق کد دیگری به جز کدی که در بند یک توضیح داده شد، قابل دسترسی است.

۳. یکی از الزامات وزارت بهداشت جهت بازگشایی تماشاخانه‌ها و بهرمندی از ظرفیت ۵۰ درصدی ارائه کد ملی افرادی است که متقاضی حضور در تالارها می شوند همانند نظام خرید بلیت هواپیما و قطار با استفاده از کد ملی، از سیستم آزمایشگاهی و بیمارستانی کشور در مورد مبتلایان و گذشتن ۱۴ روز از زمان تست مثبت کرونا استعلام گرفته می‌شود.

۴. دو بخش آپلود «معرفی نامه رسانه» و «نمونه کارهای مرتبط با حوزه تئاتر یا جشنواره تئاتر فجر» برای خبرنگاران محترم خبرگزاری های رسمی و رسانه هایی که صفحه سینما و تئاتر مستقل دارند الزامی ندارد.»

اهالی رسانه و نمایندگان خبری آنها می توانند از روز سه شنبه ۳۰ دی تا جمعه ۳ بهمن با مراجعه به سایت https://fitf.theater.ir/fa/form_data/add/form_id=۱۶۲ نسبت به تکمیل فرم ثبت نام و وارد کردن اطلاعات خود اقدام کنند.

سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه ۱۱ تا ۲۰ بهمن ۹۹ برگزار می‌شود.

یک نمایشنامه کودک و نوجوان وارد بازار نشر شد

نمایشنامه کودک و نوجوان «رویای گمشده لولا» به نویسندگی نفیسه مقیم‌نژاد توسط انتشارات گیوا با تیراژ ۱۰۰۰ شماره منتشر و روانه‌ بازار کتاب شد.

در خلاصه داستان این نمایشنامه آمده است: لولا شخصیت محوری قصه، غرق در بازی‌های رایانه‌ای و واقعیت فضای مجازی شده و در ۲ زمان واقعی و غیر واقعی قرار می‌گیرد. فضایی که میان سه فرشته محافظ با ناهنجی (موجود عجیبی که می‌خواهد او را از زندگی واقعی دور کند) کشمکش در می‌گیرد و همچنین جریان موازی لولا با خواهر و دوستانش درگیری‌های عجیبی برای او به وجود می آورد ...

نفیسه مقیم‌نژاد کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی است و از سال ۱۳۸۱ فعالیت خود را در زمینه بازیگری، کارگردانی و نویسندگی آغاز کرده است و تاکنون نمایش‌های «شب اسرار آمیز په په» نوشته محمدرضا کوهستانی و «لولا» نوشته خود را روی صحنه برده است. وی همچنین از سال ۱۳۹۴ در زمینه‌ تئاتر درمانی و روان نمایشگری کودک و نوجوان مشغول به کار است.

علاقه مندان می‌توانند نمایشنامه «رویاهای گمشده لولا» را از طریق کتابفروشی‌های معتبر تهیه یا با مراجعه به اپلیکیشن «طاقچه» و «کتابراه»، فایل آن را به صورت آنلاین دریافت کنند.

اکران فیلم‌تئاترهای کانون پرورش فکری در فضای مجازی از اول بهمن

امیر مشهدی‌عباس مدیرکل امور سینمایی و تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان عنوان کرد: «نمایش‌نما» طرح اکران فیلم‌تئاترهای کودک و نوجوان در فضای مجازی از مرداد امسال آغاز شد و تاکنون بیش از ۴۰ فیلم‌تئاتر ویژه کودکان و نوجوانان در سایت th.kpf.ir در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.

وی در ادامه یادآور شد: با توجه به ادامه‌ تعطیلی سالن‌های تئاتر به دلیل شیوع بیماری کرونا و استقبال مخاطبان از طرح «نمایش‌نما»، مرحله‌ دوم این طرح با اکران ۹ فیلم‌تئاتر از اول بهمن و در روزهای پرخاطره دهه‌ مبارک فجر و پیروزی انقلاب اسلامی آغاز خواهد شد.

به گفته مشهدی‌عباس این طرح تا پایان سال جاری ادامه دارد و در روزهای چهارشنبه هر هفته، یک فیلم‌تئاتر در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

مدیرکل امور سینمایی و تئاتر کانون گفت: فیلم تئاترهای «خداحافظ راکون پیر»، «لافکادیو»، «دختر کدو تنبل»، «افسانه ماردوش»، «استخوان ماهی جادویی»، «گنجشکک اشی مشی»، «خاله مرجان و خروس»، «میهمان غار» و «آی تک» عنوان نمایش‌هایی است که در پایگاه th.kpf.ir بارگذاری می‌شود و در اختیار کودکان و نوجوانان کشور و فارسی‌زبانان سراسر دنیا قرار خواهد گرفت.

مشهدی‌عباس تجربه تماشای تئاتر در سالن‌های تئاتر را برای بچه‌ها ضروری دانست و افزود: کودکان در این سالن‌ها و در کنار همسالان‌شان به تجربیات ارزشمندی دست پیدا می‌کنند. آنها از هم می‌آموزند که چگونه احساسات خود را در زمان مناسب بروز بدهند، کجا با صدای بلند بخندند، کجا اندیشه کنند و کجا پاسخ بدهند. مهارت‌های زندگی، روابط سازگارانه اجتماعی و مسئولیت‌پذیری از دیگر موارد مهمی است که با حضور بچه‌ها در کنار هم ‌کسب می‌شود.

مدیرکل امور سینمایی و تئاتر کانون در ادامه با بیان اینکه تئاتر یک کالای فرهنگی مؤثر در ارتقای فرهنگ جامعه است، افزود: تئاتر هنری اندیشه‌ساز و مؤثر در حوزه آموزش، پرورش و تربیت برای کودکان و نوجوانان به‌شمار می‌رود و اثر آن در طولانی‌ مدت مشاهده می‌شود.

وی اضافه کرد: حذف تئاتر از سبد کالای فرهنگی خانواده‌ها می‌تواند در درازمدت اثرهای نامطلوب خود را نشان دهد. از این‌رو ما با اجرای این طرح از اواسط تابستان، تئاتر را به خانه‌ بچه‌ها بردیم تا این فعالیت فرهنگی از سبد کالای خانواده‌ها حذف نشود.

مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از سال ۱۳۵۰ آغاز به کار کرده است و با استفاده از شیوه‌های عروسکی، زنده و ترکیبی به تولید آثار نمایشی برای کودکان و نوجوانان می‌پردازد. اجرای تئاتر در مناطق روستایی و محروم بر روی تماشاخانه سیار از فعالیت‌های قابل‌توجه این مرکز از بدو تأسیس است تا کودکان و نوجوانان در مناطق مختلف کشور نیز امکان تماشای تئاتر برای‌شان فراهم شود.

معرفی آثار مسابقه و نمایشگاه بخش عکس‌ و پوستر «تئاتر فجر»

آثار راه یافته به مسابقه و نمایشگاه عکس و پوستر جشنواره تئاتر فجر مشخص شد. راه‌یافتگان به بخش مسابقه و نمایشگاه عکس جشنواره به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر اعلام می‌شوند:

۱. پیام احمدی کاشانی

۲. نیلوفر استا

۳. مریم اصلانی (۲ اثر)

۴. علی اصغر اظهاری خوشکار (۳ اثر )

۵. محمدحسن النگ

۶. میلاد بهشتی

۷. رضا جاویدی

۸. مریم جعفری نمین (۳ اثر)

۹. پرتو جغتائی

۱۰. نیلوفر جوانشیر

۱۱. کامران چیذری (۲ اثر)

۱۲. فاطمه حسن پور زعفرانی (۳ اثر)

۱۳. غلامرضا حقیقی

۱۴. شهریار دبیری

۱۵. حمید رضایی (۲ اثر)

۱۶. سولاله رویدشتی

۱۷. شیوا سراج  

۱۸. کیانا شریعت پارسا

۱۹. لیلی صدیق

۲۰. زهرا ضیائی

۲۱. رسول علادین

۲۲. محمدکاظم عباسی (۲ اثر)

۲۳. سیده الهه قاسمی

۲۴. مریم قهرمانی زاده (۴ اثر)

۲۵. کاوه کرمی

۲۶. فائزه کرمی نوری (۴ اثر)

۲۷. شکرانه کریم

۲۸. حسین گلستان

۲۹. المیرا مجابی

۳۰. کیارش مسیبی

۳۱. نسیم میری موسوی

۳۲. مسعود میرمیری (۳ اثر)

راه‌یافتگان بخش مسابقه و نمایشگاه پوستر سی و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر نیز به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر اعلام می‌شوند:

۱. مصطفی آرین راد (۲ اثر )

۲. علی آقا حسین پور

۳. مهدی اسدی تبار (۲ اثر)

۴. محمد افشار (۵ اثر )

۵. صادق امیری

۶. آزاده برزگر

۷. نصیر بشیری

۸. پوریا بهرام نژاد

۹. شکوفه بیاتی

۱۰. مهران پندار

۱۱. یاسمن تاوه

۱۲. رسول حق جو (۲ اثر )

۱۳. سروش حیدری (۴ اثر)

۱۴. مژگان خلیلی

۱۵. یلدا خوش‌تراش پسندیده

۱۶. سجاد داغستانی (۲ اثر)

۱۷. مهدی رایگانی(۴ اثر )

۱۸. امیر رجبی (۵ اثر)

۱۹. هدی رسولی (۳ اثر)

۲۰. حمیدرضا زبیری

۲۱. پویان سهرابی

۲۲. جلال صابری

۲۳. علی صفری (۳اثر)

۲۴. پریا کاظمی

۲۵. سید محمدمهدی موسوی (۲ اثر)

۲۶. میثم نادری

۲۷. داریوش نیک محمدی

۲۸. زهرا همای پور

۲۹. امین وطنی شهمی زادی

سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه ۱۱ تا ۲۰ بهمن ۹۹ برگزار می‌شود.


برچسب ها: تئاتر تئاتر فجر

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *