طرز تهیه «باقلوا ترکی»
باقلوا از جمله شیرینیهای پرفروشی است که در گروه دسرها قرار میگیرد. این شیرینی را میتوانید به راحتی در خانه با خمیرهای آماده تهیه کنید.
_ صفحه اینستاگرامی روزنامه همشهری نوشت: یکی از شیرینیهای شربتی پرطرفدار در ایران و خاورمیانه و بهویژه کشور همسایه ما ترکیه باقلواست که از گذشته تا به امروز به مناسبت اعیاد و جشنها تهیه میشود. در گذشته بهخاطر نوع خمیرهای نازک این شیرینی، کمی تهیه باقلوا در خانه سخت بود، زیرا باید خمیرها را با زحمت باز کرده و آنها را نازک نازک روی هم میگذاشتند. اما حالا میتوانید با خمیرهای آماده نازک، به راحتی این شیرینی را در خانه تهیه کنید.
مواد لازم
مغز بادام، پسته و گردو: ۳۰۰گرم
کره پاستوریزه: ۲۰۰گرم
خمیر باقلوا: یکبسته
مواد لازم برای شهد:
شکر: یک لیوانونیم
آب: یکلیوان
گلاب: نصف لیوان
زعفران: به میزان لازم
آبلیموی تازه: یک قاشق چایخوری
عرق هل: به میزان لازم
طرز تهیه
ابتدا شهد را درست کنید. برای شروع یکونیم لیوان شکر را با یک لیوان آب، نصفلیوان گلاب و مقداری زعفران روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس مقداری آبلیمو و عرق هل اضافه کرده و بگذارید ۱۰دقیقه با حرارت ملایم بجوشد و کمی سنگین و از حالت آبکی بودن خارج شود، اما به هیچ عنوان نباید غلیظ شود. زمانی که آماده شد کنار بگذارید تا در دمای محیط خنک شود. ۲۰۰گرم کره را روی حرارت یا داخل ماکروفر آب کرده، اما فراموش نکنید که کف روی کره را حتماً بگیرید، زیرا باعث میشود سطح روی باقلوا سوخته و ظاهر زیبایی نداشته باشد.
چند لایه از خمیر باقلوا را به اندازه کف ظرف موردنظر برش بزنید. کف قالب را به خوبی با کره آبشده چرب کرده و یک لایه از خمیر باقلوا را که برش زده اید داخل قالب گذاشته و روی آن را کره بزنید. دوباره خمیر بعدی را قرار داده و مجددا روی آن را کره بزنید. این کار را ۶ تا ۷ بار تکرار کنید. سپس مغزهای آمادهشده را روی آن بریزید. روی مغزها را نیز کره بمالید و بعد دوباره خمیر بعدی و روی آن را کره بزنید. دوباره ۶ یا ۷ لایه خمیر را کره بزنید و دوباره مغزها را ریخته و مراحل را تکرار کنید.
مجدد ۶ یا ۷ لایه خمیر و کره بزنید. سپس با چاقوی تیز به شکل لوزی یا مثلث برش زده و در آخر سطح خمیر را هم کره بمالید. در فر با دمای ۱۹۰درجه، بهمدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه قرار دهید و در آخر دمای گریل فر را هم روشن کنید تا در حدود ۲ دقیقه روی آن طلایی شود. زمانی که باقلوا را از فر خارج میکنید نیمی از شهدی که در دمای محیط خنک شده را به باقلوای داغ اضافه کرده و ظرف را بهمدت یک ساعت در دمای محیط قراردهید و پس از طی شدن زمان موردنظر مجددا بقیه شهد را روی باقلوا بریزید. سپس بهمدت ۱۲تا ۱۵ ساعت در یخچال قراردهید.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *