صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حمایت آمریکا از تروریسم و وصله نچسب پمپئو به ایران

۲۹ دی ۱۳۹۹ - ۰۵:۱۵:۰۱
کد خبر: ۶۹۳۸۰۷
ادعا‌های وزیر خارجه آمریکا علیه ایران را می‌توان در راستای آخرین تلاش‌های ضد ایرانی دولت ترامپ تعریف کرد.
- ادعای «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا، مبنی بر این که ایران و القاعده با هم همکاری می‌کنند و تهران از این گروه تروریستی حمایت می‌کند، وصله نچسبی به ایران است.
 
هدف پمپئو، وزیر خارجه آمریکا از طرح این ادعا و اتهام واهی علیه ایران چیست؟
 
دولت ترامپ روز‌های پایانی خود را سپری می‌کند؛ هرگونه اقدام و تصمیمی که ترامپ در این روز‌های باقی مانده بگیرد، چالشی برای دولت بعدی یعنی دولت «جو بایدن» خواهد بود.
 
اتهاماتی که پمپئو علیه ایران مطرح کرده و تهران را متهم به پناه دادن به گروه القاعده کرده، جنبه سیاسی دارد.
 
در واقع دولت ترامپ با این اقدام خود سعی دارد افکار عمومی جهان را به این موضوع جلب کند که ایران حامی تروریسم است؛ بدون آن که اسناد و مدارکی برای اثبات ادعای خود ارائه دهد.
 
کار دولت دونالد ترامپ رو به پایان است، اما پرونده‌ ای که پمپئو در این زمینه گشوده می‌تواند بر روی تصمیمات دولت جو بایدن تاثیر گذار باشد و چه بسا او نیز همین مسئله را پیگیری کند.
 
ترامپ از برجام خارج شد و در طول اجرای توافق هسته‌ ای هیچیک از تعهدات خود را اجرا نکرد.
 
اگرچه بایدن مدعی است که قصد دارد به برجام باز گردد، اما ادعای او با شروطی همراه بوده است که از سوی ایران پذیرفته نیست.
 
مسائل منطقه‌ ای و توانمندی موشکی از شروطی است که بایدن آنها را مطرح کرده و در واقع رییس جمهور تازه کار آمریکا بدون پیش شرط قصد ندارد، به برجام بازگردد؛ حال در کنار این شروط، ادعای پمپئو، وزیر خارجه دولت ترامپ را نیز باید افزود.
 
در این سیاست باید به این نکته توجه کرد که یک نوع همکاری و همسویی میان دولت ترامپ و دولت بایدن در جریان است.
 
دولت کنونی آمریکا برای دولت بعدی ریل گذاری می‌کند هر چند میان این ۲ تضاد‌ها و تقابلاتی دیده می‌شود، اما هر ۲ درباره ایران اتفاق نظر دارند و آن فشار حداکثری است تا ایران خطوط قرمز خود را زیر پا بگذارد و تن به خواسته‌های دولت جدید در آمریکا بدهد.
 
اما دولت بایدن باید توجه داشته باشد که برگزاری رزمایش بزرگ از سوی ارتش جمهوری اسلامی ایران در آب‌های دریای عمان و خلیج فارس و رزمایش بزرگ موشکی و پهپادی از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، پیام خود را به آمریکا و صهیونیست‌ها مخابره کرد.
آمریکا، رژیم صهیونیستی و دیگر دشمنان منطقه‌ای ایران پیام دو رزمایش برگزار شده را دریافت کردند و قطعا پس از آن که شلیک ۴۰۰ موشک ویرانگر را در کمتر از ۲۰ ثانیه دیدند، ماست‌ها را کیسه کرده باشند؛ چرا که زیاده خواهی غرب برای مذاکره بر سر توانمندی موشکی با انجام رزمایش ها باید کنار گذاشته شود.
 
ایران نشان داد در سال‌های اخیر و در زمان ریاست جمهوری ترامپ دستاورد‌های بزرگی در زمینه موشکی و نظامی داشته است و دولت جدید آمریکا به ریاست بایدن را با یک عمل انجام شده موشکی بزرگ روبرو کرده است.
 
با همه اقداماتی که ترامپ علیه ایران انجام داد، می‌بینیم که ایران توانسته است مولفه‌های قدرت بازدارندگی خود را ارتقاء دهد و این پیام را به آمریکا مخابره کند توانمندی‌های موشکی و نظامی ایران مذاکره پذیر نیست حتی اگر اتهاماتی از جنس اتهاماتی که پمپئو علیه ایران در حمایت از گروه القاعده مطرح شود.
 
برخی در اظهار نظرات و تحلیل‌های خود ادعا می‌کنند که پمپئو برای جلوگیری از مذاکرات ایران و آمریکا بر سر برجام، اتهام حمایت ایران از القاعده را مطرح کرده است، اما نکته اینجاست که ایران قرار نیست بر سر توافقی که به دست آمده و وجهه کاملا قانونی دارد بار دیگر بر سر میز مذاکره بنشیند.
 
ایران جرات و جسارت آن را دارد تا اگر از گروهی حمایت کند آن را علنا بیان کند.
 
عربستان سعودی بار‌ها از وجود نیرو‌های القاعده در جنگ علیه مردم مظلوم یمن بهره برده است و نیرو‌های این گروه اکنون در یمن و در کنار ارتش جنایتکار سعودی و اماراتی حضور دارند.
 
ترکیه نیز در جنگ علیه سوریه از نیرو‌های القاعده و النصره در خاک سوریه علیه دولت و ملت این کشور استفاده کرده و آنها در کنار دیگر گروه‌های تروریستی تحت حمایت آنکارا در جنگ علیه سوریه مشارکت دارند.
 
ایران از سوریه و یمن حمایت معنوی می‌کند، چگونه می‌تواند اجازه بدهد که خاک ایران پناهگاه و پایگاهی برای القاعده باشد که بر خلاف جهت اهداف ایران در منطقه عمل می‌کند؟!
 
آمریکا از عملکرد ترکیه در سوریه و عربستان در یمن حمایت می‌کند و در واقع حمایت واشنگتن از این ۲ کشور که جنگ را علیه سوریه و یمن به راه انداخته‌ اند، مهر تاییدی بر حمایت آمریکا از گروه های تروریستی است.
 
بازی تازه آمریکا علیه ایران یک بازی سیاسی است، که مانند گذشته حاصلی برای ترامپ نخواهد داشت.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *