یک هفته با اقدامات اقتصادی دستگاه قضا؛ از کشف ۱۲ هزار تُن قند و شکر احتکار شده تا کمک به افزایش دو برابری ظرفیت تولید یک واحد صنعتی
همزمان با روی کارآمدن آیتالله رئیسی، شاهد «پارادایم شیفت» در نحوه مدیریت دستگاه مهم قضا هستیم به طوری که «تحول»، «مردمی بودن»، «انقلابی بودن» و «ضد فساد بودن» در دستور کار جدی قوه قضائیه قرار گرفته است؛ همان راهبردی که در بند دوم حکم انتصاب آیتالله رئیسی از سوی حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب مورد تاکید قرار گرفته است.
دستگاه قضا ضمن رسیدگی به امور جاری، رهیافت توجه به ریشه مشکلات و پروندههای قضایی را در اولویت کاری قرار داده است و با همین نگاه، موضوع برخورد با «ترک فعل»ها و «حقوق عامه» مستند به بند دوم اصل ۱۵۹ قانون اساسی را بیش از پیش مورد توجه قرار میدهد.
همچنین دستگاه عدلیه تلاش دارد از همه ظرفیتهای موجود برای رفع مشکل واحدهای تولیدی بهره بگیرد؛ از این جهت حضور و بازدید میدانی را به عنوان یکی از راههای شناسنایی و احصاء مشکلات در برنامه کاری دارند و معتقدند مشکلات را نمیشود پشت دَر اتاقهای بسته حل کرد.
این رویه مستمر است و در ادامه به بخشی از اقداماتی که دستگاه قضا طی یک هفته اخیر در حوزه اقتصاد انجام داده است، نگاهی خواهیم انداخت.
برخورد با سایتهای قمار و شرط بندی:
یکی از مهمترین اقدامات دستگاه قضا در هفته گذشته در خصوص رسیدگی به موضوع تارنماهای قمار بود که طبق گفته معاون دادستان کل کشور، دستگاه قضایی در برخورد با تارنماهای قمار و کلاهبرداری، از ایجاد درگاهی ویژه به منظور دریافت گزارش قمارخانههای مجازی در پایگاه اینترنتی کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه و همچنین ایجاد شناسهای در پیام رسانهای اجتماعی داخلی برای دریافت گزارشهای مردمی خبر داد؛ بر اساس گزارشهای ثبت شده تاکنون ۷۳ هزار سایت قمار، فیشینگ و کلاهبرداری فیلتر شده است.
رسیدگی به وضعیت واحدهای تولیدی و فروش:
به دنبال اعتراض کارگران «شرکت جهاد نصر کرمانشاه» در شهرستان هیرمند استان سیستان و بلوچستان در خصوص عدم پرداخت دستمزد جلسه در محل دفتر دادستانی با حضور مسئولان مربوطه جهت بررسی مشکلات کارگران برگزار شد و رئیس کارگاه مکلف گردید نسبت به پرداخت دستمزد کارگران ظرف ده روز اقدام نماید، همچنین رئیس کل دادگستری این استان بازدیدی از شهرک صنعتی زاهدان و با هدف حمایت قضایی و حقوقی از واحدهای صنعتی در راستای تحقق رونق تولید انجام داد.
به دنبال بازرسکل استان بوشهر در بازدید از شرکت صنایع نارون لیان در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر، مقرر شد شرکت نسبت به تسویه بدهی اعتبار اسنادی مدتدار به صورت ارزی اقدام و بانک صنعت و معدن با حداکثر مساعدت تسهیلات سرمایه در گردش مصوب به شرکت را پرداخت کند، همچنین پس از پیگیری موضوع ترخیص مواد اولیه توسط بازرسیکل استان بوشهر، قسمتی از مواد اولیه از گمرک ترخیص و ظرفیت تولید شرکت از ۴۰ درصد به ۸۰ درصد پیدا کرد.
در استان کرمان نیز، با رئیس کل دادگستری این استان، در رابطه با حل مشکلات کارخانه سیمان عنبرآباد قول مساعدت و بررسیهای لازم ابرای شناسایی مشکلات این مجموعه و ارائه راهکاری مناسب را داد.
در شمال کشور نیز رئیس کل دادگستری استان گلستان از رونق تولید و افزایش تعداد خطوط از ۷ خط به ۱۰ خط در کارخانه لبنیات مینودشت در پی حمایت دادگستری به منظور حل مشکلات این کارخانه خبر داد.
با توجه به اهمیت شبکه عرضه، قوه قضاییه با رصد و پیگیری این حوزه نقش خود را در ایجاد شبکه توزیع سالم و مناسب ایفا کرده است، در همین راستا دادستان عمومی و انقلاب تاکستان در استان قزوین از رسیدگی به مشکل مرکز تجاری امام رضا(ع) در تاکستان خبر داد؛طبق اخبار منتشر شده ساخت پروژه بازار سنتی درسال ۱۳۷۳ آغاز و طبق قراردادهای منعقده موعد تحویل هیجده ماهه اعلام شده بود اما علیرغم سپری شدن چندین سال از زمان ساخت و اخذ مبالغ متعدد در طول احداث پروژه توسط پیمانکار و هیأت امناء از خریداران سبب بروز اختلاف و ایجاد مشکل در این پروژه شده بود، که با ورود دادستانی تاکستان، مقرر شد تا بیستم اسفند ماه سال جاری تحویل مالکین گردد.
مبارزه با قاچاق کالا و احتکار:
با توجه به دستور ویژه دادستانی در شهرستان سواد کوه قریب به ۳ هزار تن کنجاله سویا و روغن قاچاق کشف و ضبط شد؛ همچنین مدیرکل تعزیرات حکومتی استان زنجان از صدور حکم جریمه نقدی سه میلیارد و ۷۶۰ میلیون ریالی پروندههای مربوط به قاچاق در این واحد قضایی خبر داد.
دادستان عمومی و انقلاب گالیکش نیز از پلمب انبار دپوی ۶ تُن کود شیمیایی خبر داد که این کودها پس از تعیین تکلیف پرونده با نرخ مصوب دولتی توزیع میشوند.
همچنی رئیس سازمان بازرسی کل کشور از شناسایی ۱۲ هزار تُن قند و شکر بستهبندی شده و آماده مصرف در منطقه ویژه اقتصادی سیرجان و کشف ۱۲ هزار تُن جوی وارداتی و ۷ هزار تُن گوشت وارداتی که به موقع در بازار توزیع نشده بود خبر داد؛ دادستان خوی نیز از کشف ۱۳۱ تُن شکر احتکار شده در این شهرستان خبر داد، که با هماهنگی انجام گرفته از یک خودروی کمپرسی ۲۱ تُن شکر احتکار شده و همچنین در بازرسی از منزل و انبار متهمان تحت تعقیب مقدار ۱۱۰ تُن دیگر شکر احتکار شده کشف شد.
برگشت اموال و اراضی دولتی و ملی:
در خصوص برگشت اراضی ملی و دولتی و برخورد با متصرفان و همینطور رسیدگی به پروندههای واگذاری برخی از املاک دولتی به بخش خصوصی، رییس کل دادگستری استان هرمزگان ضمن درخواست از دستگاههای اجرایی درخصوص اقدام برای شناسایی املاک خود، سازمان منطقه آزاد قشم و جهاد کشاورزی استان را موظف کرد تا ظرف یک ماه آینده نسبت به تعیین تکلیف این واگذاریها اقدام کنند.