قحطی و بیماریهای واگیردار در شمال و جنوب یمن گسترش یافته است
کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه وبا، بیماری فراگیری است که در سالهای گذشته هزاران نفر از کودکان و افراد کم بنیه یمنی را به کام مرگ فرستاده است، گفت: قحطی و بیماریهای واگیردار تنها اختصاص به شمال یمن ندارد و حتی در مناطق جنوبی یمن که صحنه درگیری سعودیها و اماراتیها است.
محمدصادق کوشکی در گفتوگو با میزان، درباره مهمترین دلایلی که سبب شد کمیته بین المللی نجات، نام یمن را در صدر کشورهای در معرض خطر فاجعه انسانی در سال ۲۰۲۱ قرار دهد، اظهار داشت: یمن از سال ۲۰۱۴ در محاصره قرار گرفته و ارتباطش با جهان بیرونی قطع شده است.
وی افزود: یمن کشوری است که بخش قابل توجهی از غذا و مایحتاجش را از بیرون تامین میکند و متاسفانه این ارتباط در پنج سال اخیر توسط آمریکا، امارات و سعودیها قطع شده است.
کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه طبیعتا کشوری که حدود ۲۵ میلیون جمعیت رو به رشد دارد در تامین بسیاری از نیازهای اولیه اش درمانده است، اظهارداشت: جنگ فرسایشی چند ساله ائتلاف سعودی، بیشترین فشار را به طبقات ضعیف این کشور یعنی کودکان، زنان و بیماران وارد کرده است و همین امر باعث بروز مشکلات زیادی مانند شیوع مجدد بیماریهای واگیردار شده است.
کوشکی اضافه کرد: وبا، بیماری فراگیری است که در سالهای گذشته هزاران نفر از کودکان و افراد کم بنیه یمنی را به کام مرگ فرستاده است و خیلی از سازمانهای حقوق بشری ناگزیر به این شدند که اعتراف کنند، در یمن یک جنایت بزرگ علیه کودکان، زنان و افراد کم توان در مقیاس میلیونی در حال وقوع است.
وی در عین حال گفت: قحطی و بیماریهای واگیردار تنها اختصاص به شمال یمن ندارد و حتی در مناطق جنوبی یمن که صحنه درگیری سعودیها و اماراتیها است، چنین مشکلاتی قابل مشاهده است و به همین دلیل بسیاری از نهادهای بین المللی در طول این سالها در این باره ابراز نگرانی کردهاند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *