تامین هزار و ۲۰۰ تُن بذر محصولات علوفهای دیم
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارتخانه با اشاره به تامین ۱۲۰۰ تُن بذر محصولات علوفهای دیم، سطح اراضی زیر کشت علوفه دیم را در سال جاری ۱۱۴ هزار هکتار عنوان کرد.
- فرامک عزیزکریمی، سطح زیر کشت محصولات علوفهای جدید دیم در سال زراعی جاری را ۳۴ هزار هکتار پیش بینی کرد و گفت: این سطح علاوه بر ۸۰ هزار هکتار از اراضی دیم زیر کشت یونجه و شبدر است.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارتخانه افزود: از هزار و ۲۰۰ تُن بذر محصولات علوفهای دیم تامین شده، یک هزار تُن آن داخلی و ۲۰۰ تُن دیگر وارداتی و جزو ارقام جدیدی هستند که در داخل موجود نمیباشد.
وی با اشاره به محصولات دیم جدید شامل انواع ماشک ها، نخود علوفه ای، خلر و مخلوط غلات و لگوم ها، اظهار داشت: کشت پاییزه علوفههای جدید از برنامههای مهم اصلاح الگوی کشت در دیمزارها است.
عزیز کریمی برآورد کرد: از این سطح، حدود ۵۵۰ هزار تُن علوفه در اراضی دیم بدست آید.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی، سطح کشت محصولات علوفهای در سال زراعی ۹۸-۹۷ را حدود هزار و ۵۰ هزار هکتار و میزان تولید از این سطح را حدود ۲۲ میلیون تُن عنوان کرد.
به گفته وی سیستان و بلوچستان با تولید بیش از یک میلیون و ۱۷۷ هزار تُن، اصفهان با ۷۱۵ هزار و ۸۷۰ تُن، آذربایجان غربی با ۶۹۱ هزار و ۱۸۶ تُن، آذربایجان شرقی با ۶۰۲ هزار و ۳۲۲ تُن، گلستان با ۵۵۱ هزار و ۹۲۸ تُن و مازندران با ۵۱۳ هزار و ۹۵۳ تُن از جمله استانهای برتر تولید محصولات علوفهای در سال زراعی ۹۷-۹۸ بوده اند.
وی با اشاره به محصولات دیم جدید شامل انواع ماشک ها، نخود علوفه ای، خلر و مخلوط غلات و لگوم ها، اظهار داشت: کشت پاییزه علوفههای جدید از برنامههای مهم اصلاح الگوی کشت در دیمزارها است.
عزیز کریمی برآورد کرد: از این سطح، حدود ۵۵۰ هزار تُن علوفه در اراضی دیم بدست آید.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی، سطح کشت محصولات علوفهای در سال زراعی ۹۸-۹۷ را حدود هزار و ۵۰ هزار هکتار و میزان تولید از این سطح را حدود ۲۲ میلیون تُن عنوان کرد.
به گفته وی سیستان و بلوچستان با تولید بیش از یک میلیون و ۱۷۷ هزار تُن، اصفهان با ۷۱۵ هزار و ۸۷۰ تُن، آذربایجان غربی با ۶۹۱ هزار و ۱۸۶ تُن، آذربایجان شرقی با ۶۰۲ هزار و ۳۲۲ تُن، گلستان با ۵۵۱ هزار و ۹۲۸ تُن و مازندران با ۵۱۳ هزار و ۹۵۳ تُن از جمله استانهای برتر تولید محصولات علوفهای در سال زراعی ۹۷-۹۸ بوده اند.
عزیز کریمی افزایش بهرهوری گیاهان بومی و معمول کشور، تغییر فصل کاشت و توسعه محصولات علوفهای پاییزه، توسعه کشت محصولات علوفهای کم آب بر، استفاده از پتانسیل دیمزارها و توسعه کشت محصولات علوفهای دیم، تولید علوفه با گیاهان شورزیست و تولید دانههایی مانند ارزن، سورگوم و تریتیکاله به منظور کاهش وابستگی به واردات ذرت دانهای را از سیاستهای معاونت امور زراعت در حوزه محصولات علوفهای برشمرد.
وی افزود: در راستای این سیاستها، محصولات کم آب بر با بهرهوری بالا از جمله چغندر علوفه ای، ارزن علوفهای و سورگوم در کشتهای بهاره و کشت غلات زمستانه به صورت خالص یا مخلوط با لگومها مانند قصیل جو و تریتیکاله به صورت خالص یا مخلوط با ماشکها و گلرنگ علوفهای به عنوان گیاهان جایگزین توسعه یافته است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *