صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ثبت دو اختراع کاربردی توسط یک پژوهشگر قرآنی

۲۴ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۹:۲۱
کد خبر: ۶۹۲۷۷۵
تلاش باید همواره همراه با خلاقیت باشد تا در هر زمینه‌ای که مشغول به خدمت و فعالیت هستیم تسهیل‌گر، کارآفرین و کمک‌کننده به اقشار جامعه باشد.

- امروزه خلاقیت و نوآوری مهمترین جنبه‌های هر فعالیت و کسب و کاری به شمار می‌آید، تفاوتی هم ندارد که در کدام عرصه این نوآوری انجام شود. این دو اصل هر جا که باشد بدون شک پیشرفت و موفقیت را نیز به همراه دارد. یکی در عرصه کسب و کار و دیگری در امر پژوهش و کارآفرینی. دکتر مسعود شهابیان ۴۱ ساله، متخصص طب اورژانس، سرهنگ نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران و پژوهشگر قرآنی از همین دست افرادی است که خرد جمعی را بکار گرفته و با خلق اختراعاتی نو، قدم مهمی در کاهش ترس، اضطراب و درد مادران حین زایمان برداشته است. پزشک مشهدی که علاوه بر آموزش تعالی فردی به تعالی جویان خود، نویسنده مقالات مخنلف علمی به زبان‌های فارسی و انگلیسی است و همچنین به دلیل پژوهش‌های قرآنی خود، عنوان قرآن پژوه برتر را از جشنواره‌های مختلف کسب نموده است.

او که در حال حاضر در بیمارستان ۵۲۰ نیرو زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در کرمانشاه مشغول طبابت در بخش اوژانس است، با اشاره به جزئیات این اختراع تشریح می‌کند: در سال ۹۶ طی همکاری که با گروه زنان و زایمان بیمارستان قائم (عج) مشهد انجام گرفت، پروژه‌ای با عنوان «زایمان‌یار» مطرح شد تا بتوانیم فرایند زایمان طبیعی را در مادران مدیریت و به کمک علوم مدرن، استرس و درد مادر را حین زایمان کاهش دهیم.

شهابیان می‌افزاید: در این زمینه جلسات متعددی با گروه زنان و زایمان بیمارستان قائم برگزار شد و برای ادامه این طرح مهندسین مکانیک و الکترونیک برای همکاری دعوت به کار شدند و خوشبختانه در فستیوال‌های مختلفی که شرکت کردیم این پروژه به عنوان یکی از طرح‌های برگزیده انتخاب شد.

او ابراز می‌کند: از آنجایی که در حین زایمان؛ مادران ترس، اضطراب و درد فراوانی را تحمل می‌کنند، این دستگاه به کمک تکنیک‌های علوم شناختی موجب می‌شود مادران به لحاظ روانی آمادگی زایمان طبیعی را داشته باشند و به کمک تکنیک‌های فیزیوتراپی دردی که در ناحیه کمر ایجاد می‌شود، کاهش بیابد.

این پژوهشگر به افزایش آمار سزارین در ایران اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: یکی از مشکلات سیستم درمانی کشور، افزایش میزان زایمان‌های سزارین نسبت به سایر کشورهاست؛ این امر طبیعی نیست، زیرا هم عوارض زیادی برای مادر به همراه دارد و هم طبق استاندارد‌های سازمان بهداشت جهانی باید تعداد محدودی از زایمان‌ها به صورت سزارین انجام شود.

او خاطرنشان می‌کند: از این‌رو تلاش کردیم به کمک این دستگاه نارضایتی مادر را به حداقل ممکن رسانده و درد‌های ناشی از انجام زایمان طبیعی را بکاهیم و تا این امر به یک تجربه خوشایند برای مادر تبدیل شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر نمونه اولیه این طرح ساخته شده است، می‌گوید: از سال گذشته و مصادف با همه‌گیری ویروس کرونا متاسفانه امکان انجام تحقیقات انسانی آن فراهم نشد و امیدواریم بعد از کاهش خطر بیماری کرونا تحقیقات انسانی آن نیز به اجرا گردد.

شهابیان تصریح می‌کند: تاکنون مشابه این دستگاه با امکانات کمتر در کشور‌های ایتالیا و کره‌جنوبی ساخته شده و در مطالعات انجام گرفته، میزان هزینه - اثربخشی قابل قبولی داشته، فرضیه و پیش‌بینی ما این است که این دستگاه نیز بتواند تاثیر مناسبی در میزان کاهش عوارض زایمانی و کاهش میزان سزارین داشته باشد.

وی می‌افزاید: مطالعات تئوریک این طرح یک سال به طول انجامید و یک گروه ۲۵ نفره کار تحقیقاتی آن را به عهده گرفتند و ساخت آن نیز یک سال و نیم به طول انجامید؛ بالغ بر ۴۸ نمونه در این مدت ساخته شد تا در نهایت به آنچه که مدنظر بود رسیدیم و سپس مجوز ثبت اختراع آن را از اداره مالکیت معنوی ایران دریافت کردیم.

تخت هوشمند ویژه نوزادان

او می‌افزاید: همچنین در پروژه دیگری که با همکاری برخی از متخصصان اطفال مشهد (شامل دکتر احمد شاه فرهت و دکتر غلامرضا خادمی و ...) انجام گرفت، پروژه دیگری آغاز شد تا بعد از زایمان، نوزاد ارتباط مفید و بی خطر بیشتری با مادر داشته باشد.

این پژوهشگر برگزیده ادامه می‌دهد: در سیستم درمانی کنونی علی رغم تمامی تلاش‌های انجام شده، چنین ارتباط مفیدی وجود ندارد و نیاز به طرح‌های هوشمند و نوآورانه‌ای است که به ارتباط بین مادر و نوزاد بیشتر توجه شود.

شهابیان با تشریح جزئیات این طرح خلاقانه اظهار می‌کند: این طرح دسترسی مادر به نوزاد را در بیمارستان راحت‌تر کرده و استرس مادر را کاهش می‌دهد. با توجه به این فاکتور‌ها در سال ۹۵ نمونه اولیه آن ارائه و یک تخت مادر هوشمند مطابق با استاندارد‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طراحی شده است.

پژوهش‌های قرآنی

شهابیان اظهار می‌کند: علاوه بر این طرح‌ها، تحقیقات و مقالاتی با موضوع جنین شناسی براساس آیات قرآنی ارائه کردم که یکی از این طرح‌ها پژوهشی پیرامون جنین شناسی در قرآن کریم بود که خوشبختانه به عنوان طرح برتر شناخته شد و کتابی با عنوان «مقدمه‌ای بر جنین شناسی در قرآن» در سال ۱۳۸۴ به چاپ رسید که مورد توجه بسیاری قرار گرفت.

وی می‌افزاید: قرآن کتاب هدایت است و من تنها توانستم یکی از جنبه‌های این کتاب وحی را مورد پژوهش قرار دهم و علوم مدرن را با آیات روحبخش مطابقت دهم.

این پزشک قرآن پژوه تصریح می‌کند: تلاش باید همواره همراه با خلاقیت باشد تا در هر زمینه‌ای که مشغول به خدمت و فعالیت هستیم تسهیل‌گر، کارآفرین و کمک‌کننده به اقشار جامعه باشد.

خلاقیت و نوآوری

این پژوهشگر جوان با اشاره به اینکه معتقدم باید از راه پژوهش و خلاقیت گره از زندگی مردم باز کرد و علم را در خدمت به همنوع به کار گرفت، می‌افزاید: ما از منابع این کشور استفاده می‌کنیم و طبیعتا سود این تحقیقات باید به این مردم برسد.

به گفته شهابیان، «آینده چراغ راه آینده» است و یکی از مهمترین نکاتی که می‌توان به عنوان یک اصل پذیرفت این است که نگاهمان به آینده نباشد که چه پیش خواهد آمد، بلکه باید خودمان آینده را به‌گونه‌ای طراحی و خلق کنیم تا برای نسل‌های آینده مفید فایده باشیم.

وی می‌افزاید که جهت بروز خلاقیت و نوآوری در زندگی شخصی افراد، سالهاست که «چشم انداز نویسی فردی» را به عنوان تعالی سرا به شاگردان خود آموزش می‌دهد و به گفته وی، تمامی آموزش‌ها بخشی از علم آینده پژوهی می‌باشد.

وی اضافه می‌کند: بسیاری از کشور‌های پیشرفته برای خود اهداف ۵۰ ساله تعریف کرده و هم‌راستا با این چشم‌نداز حرکت می‌کنند؛ در این مسیر کشور‌هایی برنده خواهند بود که از قبل برای امروز خود برنامه داشته باشند و براساس این برنامه‌ریزی حرکت کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *