وظیفه «پزشک مشاور» در اورژانس چیست؟+فیلم
هادی اردکانی در گفتوگو با میزان در خصوص نحوه فعالیت پزشک مشاور در مرکز ارتباطات اورژانس تهران گفت: اینجا اتاق پزشک مشاور مرکز ارتباطات اورژانس تهران است و پزشکانی که در این مکان حضور دارند، خدمات مشاوره پزشکی را به تکنسینها و در صورت لزوم به تماس گیرندگان ارائه میدهند.
وی ضمن اشاره به اینکه هنگامی که تکنسین اورژانس بر بالین بیمار حاضر میشود، شرح حالی از او میگیرد و علائم حیاتی بیمار را دریافت میکند و از طریق نرم افزار به اتوماسیون پزشک مشاور ارسال میکند، ادامه داد: طی تماسی که با پزشک مشاور گرفته میشود و شرح حالی از بیمار که به صورت تلفنی به او اعلام میشود، دستورات پزشکی لازم و اقداماتی که باید برای بیمار انجام شود و همچنین چانچه نیاز به انتقال داشته باشد، توسط پزشک به تکنسین حاضر بر بالین بیمار بیان میگردد.
سرپرست اداره ارتباطات اورژانس تهران افزود: همچنین در مواردی که مددجو با ۱۱۵ تماس میگیرد و مشاورهای که پرستار ما به او ارائه میدهد، نیاز به مشاوره تکمیلی داشته باشد، مشاورههای لازم توسط پرستار از پزشک دریافت و به تماس گیرنده انتقال داده میشود.
وی با بیان اینکه کلیه موارد در سامانه اتوماسیون به صورت سیستمی ثبت میشوند و قابل استناد و استفاده هستند، اظهار کرد: مشاورهها در تمام موارد اعم تصادفات، سکتههای مغزی، مسمومیت و.... با پزشک مشاوری که در این واحد حضور دارد، انجام میشود و در واحد دیگر هم پزشک متخصص قلب داریم، که این پزشکان به صورت ۲۴ ساعته حضور دارند.
سرپرست اداره ارتباطات اورژانس تهران توضیح داد: با استفاده از دستگاه تله مدیسین که حین عملیات در اختیار تکسین ما قرار دارد، نوار قلب از بیمار گرفته میشود و به پزشک متخصص قلب ارجاع داده میشود و بررسیهای لازم توسط این پزشک انجام میگردد و در صورتی که بیمار دچار سکته حاد قلبی شده باشد، با کت لب بیمارستانی که نزدیک به بیمار است، تماس گرفته میشود و بیمار مستقیما و بدون فوت وقت و همچنین بدون پذیرش و یا اینکه وارد تریاژ شود، به کت لب منتقل میگردد و اقدامات لازم و حیاتی برای او انجام میشود.