در سند تحول برنامههای کاربردی و نتیجه محور به منظور برطرف کردن چالشها در نظر گرفته شده است
- نشست هم اندیشی رئیس کل دادگستری ایلام و شورای قضایی با اساتید حوزه و دانشگاه، وکلا و کارشناسان استان در خصوص اجرای سند تحول قضایی، در سالن همایش کوثر دادگستری ایلام برگزار شد.
در ابتدای این جلسه علی دهقانی رئیس کل دادگستری استان ایلام در سخنانی با تسلیت ایام فاطمیه و شهادت دخت نبی مکرم اسلام حضرت فاطمه زهرا (س)، حضور رؤسای دانشگاههای استان، اساتید حوزه و دانشگاه، اعضاء محترم هیئت مدیره کانونهای وکلا و کارشناسان و اعضاء شورای قضایی در همایش تبیین و هم اندیشی در خصوص سند ارتقاء یافته تحول دستگاه قضایی را خیرمقدم گفت.
وی اظهار داشت: دوره جدید دستگاه قضایی با ارائه سند تحول و با محوریت تحول و تحول گرایی آغاز شد و در طول قریب به ۲ سال این سند در معرض دید و رأی صاحب نظران، اساتید حوزه و دانشگاه، نخبگان و کارشناسان حوزههای مختلف قرار گرفت و ویرایشهای لازم با استفاده از اظهار نظرهای کارشناسی در این سند صورت گرفت و در نهایت منتج به تدوین سند ارتقاء یافته تحول در دستگاه قضایی شد و از سوی ریاست قوه قضائیه ابلاغ شد.
عالیترین مقام قضایی استان ایلام سند تحول قضایی را در چارچوب فرمان حضرت امام خمینی (ره) به قوه قضاییه، بیانیه گام دوم انقلاب و منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، اصول قانون اساسی و وظایف و تکالیف قوه قضائیه در اصل ۱۵۶ این قانون توصیف کرد و اذعان داشت: در این سند با شناسایی موانع و چالشهای موجود در رسیدن به نقطه مطلوب که مورد انتظار مردم از دستگاه قضایی اسلامی است، برای هر یک از موانع و چالشها برنامه راهبردی مشخصی تدوین شده و در دستور کار دستگاه قضایی قرار گرفته است.
دهقانی اجرای دقیق عدالت به شکل مشهود و ملموس در جامعه، برخورد با فساد و رضایتمندی مردم از دستگاه قضایی را از اهداف کلان ترسیم شده برای قوه قضائیه عنوان کرد و افزود: برای تحقق اهداف تحول قضایی، برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت متناسب تدوین شده است.
وی اظهار داشت: چالشها و موانع موجود در رسیدگیها و فرآیندهای دادرسی شناسایی شده و در راستای تحقق انتظارات مردم از دستگاه عدلیه برنامههای کاربردی و نتیجه محور به منظور رفع موانع و برطرف کردن چالشها در نظر گرفته شده است.
دهقانی اذعان داشت: دادگستری ایلام در ضمن اجرای سند تحول پذیرای پیشنهادات، انتقادات و نقطه نظرات اساتید حوزه و دانشگاه، وکلا، کارشناسان و کلیه صاحب نظران و اندیشمندان در جهت اجرای این سند مطابق برنامه زمانبندی مشخص شده در استان است.
وی با اشاره به تعیین کارگروه ویژه اجرایی شدن سند تحول در استان بر اهمیت نظارت درونی بر عملکرد کلیه قضات و کارکنان دستگاه قضایی و نظارت بیرونی توسط مردم، اساتید و نخبگان جامعه به منظور اجرایی شدن دقیق مفاد این سند همچون سرعت و دقت در رسیدگیها و اتقان آراء تاکید کرد.
رئیس کل دادگستری استان ایلام، تکریم ارباب رجوع و پاسخ گویی واقعی به مردم، احیای حقوق عامه و گسترش آزادیهای مشروع و استفاده از فناوریهای نوین در رسیدگیها و نظارتها را از محورهای مهم سند تحول قضایی دانست و خاطرنشان کرد: برنامههای تعیین شده در سند تحول مربوط به دستگاه قضایی و سازمانهای تابعه این دستگاه است و باید اهداف سند در کلیه نقاط استان محقق گردد.
وی تصریح کرد: کلیه مجموعههای دستگاه قضایی و نهادهای پیرامون این دستگاه همچون کانون وکلا، کانون کارشناسان و... مکلف به رعایت بند بند مفاد سند تحول و تلاش در جهت اجرای دقیق آن هستند.
دهقانی در پایان بار دیگر بر ارتباط مستمر کارگروه اجرایی سند تحول دستگاه قضایی با آحاد مردم بویژه اساتید حوزه و دانشگاه، نخبگان، کارشناسان و کلیه اقشار و اصناف استان در راستای اجرای کامل و دقیق این سند در سطح استان تاکید کرد و خواستار تعامل علمی و تخصصی صاحب نظران با این کارگروه شد.
گفتنی است پس از سخنان رئیس کل دادگستری استان، علی اکبری رئیس دانشگاه ایلام، میرزایی حیدری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ایلام، نظری رئیس کانون وکلای دادگستری استان، ناصری رئیس هیئت مدیره کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان و تعدادی از اساتید حوزه و دانشگاه در خصوص مفاد و نحوه اجرای سند تحول قضایی نقطه نظرات خود را بیان کردند.