هیات داوران سی و نهمین جشنواره فیلم فجر را بشناسید
- به تازگی داوران سی و نهمین جشنواره فیلم فجر آغاز به کار کرده اند، آنها که از بخشهای مختلف سینما در جشنواره امسال وظیفه داوری را برعهده دارند از سخت بودن تصمیم گیری و قضاوت در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر خبر داده اند.
نبود هیات انتخاب در دوره تازه جشنواره فیلم فجر باعث شده تا وظیفه داوران دو چندان سخت تر از قبل باشد، داورانی که گاها پیشتر هم سابقه حضور در این مسند را داشته اند و برخی هم برای نخستین بار جامه داوری مهمترین رویداد سینمایی کشور را پوشیده اند.
به همین مناسبت خبرنگار گروه فرهنگی ، نگاهی به سابقه کاری داوران سی و نهمین جشنواره فیلم فجر انداخته است.
ساره بیات
بیات برای نخستین بار در مقام داور راهی جشنواره فیلم فجر می شود، وی پیش از این تنها به عنوان بازیگر وارد کاخ جشنواره فیلم فجر شده است. وی طی سالهای اخیر در عرصه سینما افت محسوسی داشته و آخرین فعالیتش به سریال دل باز می گردد که مورد نقد شدید قرار گرفت.
او با بازی در فیلم مقلد شیطان وارد سینما شد. وی در بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر برای فیلم «جدایی نادر از سیمین» دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل زن شد. بیات دو بار دیگر هم توانست نامزد جشنواره فیلم فجر شود اما نتوانست سیمرغ را به خانه ببرد.
بیات در سال ۱۳۸۹ برای بازی در فیلم جدایی نادر از سیمین انتخاب شد و در ادامه نیز، خود جایزهٔ بهترین بازیگر نقش مکمل زن انجمن منتقدان فیلم لندن و به همراه لیلا حاتمی، سارینا فرهادی و کیمیا حسینی خرس نقرهای بهترین بازیگر زن جشنواره فیلم برلین را دریافت کرد.
وی در سال ۱۳۹۶ جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره حافظ برای سریال عاشقانه دریافت کرد.
مرتضی پورصمدی
پورصمدی همچون بیات نخستین تجربه داوری خود در جشنواره فیلم فجر را پشت سر می گذارد، وی پیشتر سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری را در بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر از آن خود کرده است. پورصمدی هم همچون بیات سالهای اخیر فعالیت موفقی در سینما نداشته و شاید مهمترین فیلمش به «هیس دخترها فریاد نمی زنند» باز می گردد.
وی پس از فارغالتحصیل شدن، به عنوان فیلمبردار در تلویزیون مرکز کرمانشاه مشغول به کار شد. در سال ۶۲ وی به تهران منتقل شد و فیلمبرداری مستند را به شکل حرفهای ادامه داد نامبرده در سال ۱۳۷۶ بعد از ۲۵ سال فعالیت باز نشسته شد و هماکنون به عنوان فیلمبردار در سینما و تلویزیون به شکل آزاد به کار اشتغال دارد.
بهرام توکلی
بهرام توکلی یکی کارگردانان به نام سینمای کشور است که طی سالهای گذشته فراز و فرود فراوانی را در کارهایش تجربه کرده است، گاه فیلم موفقی همچون تنگه ابوقریب را ساخته و گاها فیلم شکست خورده ای همچون تختی را راهی سینما کرده است. وی طی دو سال گذشته فعالیت موفقیت آمیزی در سینما نداشته و آخرین بار با فیلم «تختی» حضوری ناموفق در فجر داشته است.
وی در فهرست داوران جشنواره از جمله موفقترین نام ها است، توکلی در بیست و پنجمین جشنواره فیلم فجر برای فیلم «پابرهنه در بهشت» و در جشنواره بیست و نهم برای فیلم «پرسه در مه» و همچنین در جشنواره سی و سوم برای اینجا بدون من و در جشنواره سی و ششم برای تنگه ابوقریب سیمرغ جشنواره فیلم فجر را به خانه برد.
نیما جاویدی
جاویدی دیگر داوری است که برای اولین بار راهی فجر شده است، وی پیشتر به عنوان فیلمساز و بیشتر نویسنده در ادوار پیشین جشنواره فیلم فجر حضور داشته است.
جاویدی نسبت به سه چهره قبل سالهای موفقیت آمیزتری را پشت سر گذاشته است، حضور در دو فیلم «سرخ پوست» به نویسندگی و کارگردانی خودش و همچنین فیلم موفق «خورشید» در مقام فیلمنامه نویس باعث شده تا وی دو سال خوب را پشت سر بگذارد. وی برای هر دو فیلم سیمرغ جشنواره را به خانه برده است.
جاویدی فعالیتهای سینمایی خود را از سال ۱۳۷۸ با ساخت فیلمهای کوتاه و مستند آغاز کرد. نخستین فیلم سینمایی او با نام ملبورن که تور جهانی اش را با جشنوارهٔ فیلم ونیز به عنوان فیلم افتتاحیهٔ هفته منتقدین این جشنواره آغاز کرد، بعد از حضور در ۴ جشنواره ی الف از ۴ قارهٔ دنیا با کسب ۱۱۳ جایزهٔ بینالمللی و بیش از ۶۰ حضور بینالمللی ، تحسین منتقدان جهانی را به همراه داشت.
سید جمال ساداتیان
ساداتیان از معدود افراد فهرست داوران سی و نهمین جشنواره فیلم فجر است که پیشتر هم در بخش هیات انتخاب و داوری حضور داشته است. وی طی سالهای گذشته کمی از ساخت آثار فاصله گرفته و به فعالیت صنفی و سینماداری مشغول بوده است. اما در این میان فیلم موفق «متری شیش و نیم» را هم در کارنامه دارد.
ساداتیان از جمله تهیه کنندگانی است که آثار پرافتخار جشنواره همچون «به رنگ ارغوان»، چهارشنبه سوری، متری شیش و نیم، برف روی کاج ها، هفت دقیقه تا پاییز و دایره زنگی در کارنامه داشته است.
وی تاکنون چهار بار توانسته برای فیلمهای به رنگ ارغوان»، چهارشنبه سوری، متری شیش و نیم و «آذر شهدخت پرویز و دیگران» سیمرغ جشنواره فیلم فجر را از آن خود نماید.
محمد احسانی به نوعی سر لیست فهرست اسامی اعلام شده از سوی دبیرخانه جشنواره فیلم فجر است، وی سال گذشته و طی برگزاری سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در میان داوران بخش سودای سیمرغ قرار داشت و امسال نیز بار دیگر حضور در مهمترین فستیوال سینمایی کشور را تجربه میکند.
محمد احسانی
محمد احسانی به نوعی سر لیست فهرست اسامی اعلام شده از سوی دبیرخانه جشنواره فیلم فجر است، وی طی سالهای گذشته و طی برگزاری جشنواره فیلم فجر بارها در میان داوران بخش سودای سیمرغ قرار داشته است.
«محمد احسانی» در آثاری همچون «پنچری»، «به کبودی یاس»، «کارون»، «دود»، «روزگاری هامون»، «تبریز، تصاویر دنیای فراموش شده»، «گسل»، «لاتاری»، «این سیب هم برای تو» به عنوان «بازیگر»، «کارگردان»، «تهیهکننده» و «مشاور پروژه» حضور داشته است.
احسانی هماکنون عضو شورای پروانه نمایش فیلم سینمایی و مدیر شبکههای تماشا، نمایش و نسیم است و حال بار دیگر در کنار حضورش در تلویزیون حضور در جشنواره فیلم فجر را در کارنامهاش ثبت میکند.
مصطفی کیایی
کیایی دیگر داور تازه کار جشنواره فیلم فجر در دوره سی و نهم است که وی هم طی دو سال گذشته با افت در حرفه سینما روبرو بوده است، وی آخرین بار فیلم «چهارراه استانبول» را کارگردانی کرد که نتوانست با آن افتخاری کسب کند.
کیایی طی دو سال گذشته بیشتر تمرکز خود را بر شبکه نمایش خانگی گذاشته و کمی از سینما فاصله گرفته است. وی تاکنون تنها یک بار با ضد گلوله توانسته سیمرغ جشنواره فیلم فجر را به خانه ببرد.