صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تشریح جزییات برگزاری نمایشگاه «رقص قلم»

۲۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۲:۳۲
کد خبر: ۶۹۱۸۴۷
حجت‌الله ایوبی دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو- ایران ضمن بیان جزییات برگزاری نمایشگاه «رقص قلم» در قالب همایش راه ابریشم عنوان کرد: خوشنویسی هنری است که کشور‌ها را گرد هم می‌آورد.
-  نشست خبری مجازی اولین نمایشگاه و همایش بین‌المللی خوشنویسی راه ابریشم با عنوان «رقص قلم» صبح امروز ۲۱ دی‌ماه در کمیسیون ملی یونسکو- ایران برگزار شد. در ابتدای این نشست حجت‌الله ایوبی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران، بیان کرد: هنر خوشنویسی یک هنر والا و آسمانی است بار‌ها گفته شده که از دیدگاه خیلی از بزرگان، خوشنویسی شناسنامه بسیاری از هنر‌های ماست. یکی از شعار‌های یونسکو این است که هدف ما گفتگوی بین فرهنگ‌ها با محوریت اهالی فرهنگ و هنر است. برای من جای خوشحالی است که شاهد یک رویداد امیدوارکننده هستیم.

وی افزود: سال گذشته در ایران میزبان ششمین کنفرانس راه ابریشم بودیم. این اولین بار بود که در ایران میزبان رویدادی بودیم تا بدین‌وسیله راه ابریشم در کشور‌های دیگر شناخته شود. خوشبختانه این رویداد سال گذشته به میزبانی همدان به نحو خوب انجام شد که از دست‌اندرکاران همدانی تشکر می‌کنم. در این همایش حرف ایران این بود که راه ابریشم تنها راه تجارت نیست بلکه راه تبادل فکر و اندیشه هم هست. سال گذشته شاید اولین بار بود که نمایشگاه هنر خوشنویسی در خلال همایش راه ابریشم برگزار شد. این نمایشگاه بسیار مورد توجه مهمانان قرار گرفت به طوری که طرحی را ایجاد کردیم که کشور‌هایی که بر سر راه ابریشم هستند و اتفاقا قدیمی و مهم هستند گرد هم آمدند، چون یکی از هنر‌های مورد ستایش این راه «خوشنویسی» است. این هنر وابسته به دانش و کتاب است، این نشان می‌دهد که در کشور‌های این حوزه نوشتن، کتاب و دانش به قدری ارزشمند بوده که به یک هنر قابل ستایش تبدیل شده است.

تمدن‌های مختلف در این نمایشگاه گردهم آمدند

ایوبی اضافه کرد: پیشنهاد ما این بود که میزبان یک رویداد بزرگ خوشنویسی باشیم و کشور‌ها محور یک هنر گرد هم بیایند. این پیشنهاد مورد استقبال قرار گرفت، مشهد پای کار آمد و میزبانی این رویداد را پذیرفت. ابتدا قرار بود از اول بهمن در شهر مشهد میزبان دبیرکل‌های یونسکو کشور‌های مختلف باشیم، اما به دلیل محدودیت‌های کرونایی این امکان وجود نخواهد داشت، ولی برای اینکه این رویداد هم در ایران و هم در کشور‌های دیگر دیده شود با همکارانم همفکری کردیم و در تلاشیم تا از شکوه این نمایشگاه چیزی کاسته نشود و با شکوه برگزار شود. ۳۰ کشور با فرهنگ‌های مختلف در این نمایشگاه حضور خواهند داشت و این تمدن‌ها با هم گرد این هنر جمع می‌شوند. ما از همان اول محدودیت‌هایی برای ارسال آثار اعلام کردیم، با این وجود بیش از ۱۰۰۰ اثر به ما رسید.

دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو- ایران توضیح داد: ما در این نمایشگاه آثار ۲۰۳ هنرمند را از نقاط مختلف جهان به نمایش می‌گذاریم که کیفیت مقبول را دارند. هر شب چیزی نزدیک به ۱۱۰ اثر از کشور‌های مختلف به نمایش گذاشته می‌شود و با لایو همراه برخی از هنرمندان این کشور‌ها می‌شویم. مراحل انتخاب آثار مربوط به ایران را انجمن خوشنویسی انجام داده و از آنجایی که مشهد میزبان است یک شب اختصاص به هنرمندان شهر مشهد خواهد داشت. با این حال برای اینکه این آثار بیشتر دیده شود علاوه بر بارگذاری در نگارخانه یونسکو، ۲۰۴ اثر چاپ خواهند شد و در موزه شهر مشهد به نمایش گذاشته می‌شوند.

وی ادامه داد: مراسم افتتاحیه این آثار چهارشنبه یکم بهمن خواهد بود و گزیده این آثار به همراه اصلش از روز پنجم بهمن ماه در تهران در فرهنگستان هنر به نمایش گذاشته و این کار با جمعی محدود انجام می‌شود. اما با رعایت پروتکل‌ها امکان بازدید از آن‌ها وجود دارد. برنامه اختتامیه ما نهم بهمن ماه  برگزار می‌شود، سفرای کشور‌ها گرد هم می‌آیند و آثار در آنجا در پرده‌های آبی به نمایش گذاشته می‌شود.

آثار خوشنویسی رقص قلم بر فراز برج آزادی نمایش داده می‌شوند

وی افزود: بخش سوم برنامه ما جشن نور خواهد بود که تجربه جدیدی است. ما برای اینکه این آثار دیده و پروتکل‌ها رعایت شوند این آثار را در سه نقطه شهر مشهد هر شب به صورت جشن نور و در تهران بر فراز برج آزادی به نمایش می‌گذاریم. هفت شهر دیگر مثل اصفهان، شیراز، همدان، تهران، بندر خمیر و... این آثار را به صورت جشن نور از پنجم تا نهم به نمایش می‌گذارند. باید بگویم این رویداد و کاری که شهردار‌ها انجام می‌دهند، قابل ستایش است. سال گذشته برخی از مدیران و فعالان در همدان سوال می‌کردند چرا همدان باید میزبان باشد، اما همان‌ها امروز می‌بینند که آن رویداد یک دستاورد ملی داشت.

آنچه از این همایش بجا می‌ماند یک میراث ارزشمند معنوی است

ایوبی گفت: ما برای اینکه برنامه تنها شکل همایش نداشته باشد، چند برنامه دیگر هم در نظر گرفته‌ایم. درواقع هدف ما این است که هنرمندان با هم گفتگو کنند البته کنفرانس‌های علمی هم از روز چهارشنبه آغاز می‌شود. ما پنج موضوع را به کشور‌های مختلف ارایه کرده بودیم که درباره آن‌ها ارایه مقاله کنند که ۲۵ مقاله از بین آن‌ها انتخاب شد و این مقاله‌ها در پنج شهر و پنج شب ارایه می‌شود. کتابی هم در این باره چاپ می‌شود و یادگار این همایش خواهد بود، کاتالوگ این همایش هم منتشر می‌شود، چون آنچه از این همایش می‌ماند یک میراث ارزشمند معنوی است.

وی در پایان گفت: از همه کسانی که تلاش می‌کنند شادی بیافرینند تشکر می‌کنم. با توجه به جایگاه بلند خوشنویسی و تلاش هنرمندان ما در این حوزه، تلاش می‌کنیم در شأن آن‌ها ظاهر شویم اگرچه به دلیل کاستی‌ها قطعا در سطح بالای این هنر و هنرمندانش نمی‌توانیم ظاهر شویم. این کمیسیون کوچک با همکاران اندک نشان می‌دهد اراده‌ای بزرگی دارد.


بیشتر بخوانید:

برچسب ها: یونسکو خوشنویسی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *