صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بزرگترین بحران انسانی جهان در یمن؛ عاملان و پیامدها

۲۲ دی ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۵:۰۱
کد خبر: ۶۹۱۸۲۰
زندگی کودکان و نوزادان یمنی زیر سایه سیاست‌های دولت آمریکا در غرب آسیا از بین می‌رود.
کاهش کمک‌های بین المللی به موازات تداوم حمله‌های ائتلاف سعودی به سرکردگی عربستان به یمن که از سال ۲۰۱۵ آغاز شده، مرگ کودکان یمنی را تسریع کرده است.
 
به گزارش «واشنگتن پست»، ناتوانی پدران و مادران یمنی در پرداخت هزینه تاکسی برای رساندن کودکان و نوزادان خود به بیمارستان، را باید جدیدترین دلیل مرگ و میر کودکان و نوزادان یمنی دانست.
 
کاهش بودجه‌های حمایتی و کمک‌های مالی به گرو‌های مختلف سازمان ملل فعال در یمن و صندوق «نجات کودکان»، دلیل اصلی تسریع نرخ مرگ و میر نوزادان و کودکان یمنی شده است.
 
پیش از این اتفاق، هزینه سفر والدین برای درمان کودکانشان پرداخت می‌شد، اما اکنون آنها توانایی پرداخت حتی این هزینه تقریبا ۳۰ دلاری را نیز ندارند.
 
عمده‌ترین کاهش کمک‌ها از سوی دولت آمریکا و دیگر کشور‌های غربی با بهانه جلوگیری از دسترسی نیرو‌های یمنی به این کمک‌ها رخ داده است؛ موضوعی که بحران انسانی در یمن را که بدترین بحران انسانی جهان بود، بدتر کرده است.
 
کاهش پرداختی‌ها به کمتر از نیمی از تعهدات و توقف کمک‌های بشردوستانه سبب کاهش یا لغو دستکم ۱۵ برنامه از ۴۱ برنامه اصلی سازمان ملل شده اند.
 
پیش بینی می‌شود برنامه‌های دیگری نیز در ماه‌های آینده لغو شوند.
 
گروه‌های امدادی در یمن، نگران اقدام‌های غیرقابل پیش بینی «دونالد ترامپ»، رییس جمهور آمریکا در روز‌های پایانی حضورش در کاخ سفید در منطقه هستند که می‌تواند بحران یمن را پیچیده‌تر کند.
اقدام احتمالی مذکور می‌تواند، مانع فعالیت بسیاری از سازمان‌های امدادی در یمن شود و تلاش برای کمک به میلیون‌ها یمنی را بیش از گذشته تضعیف کند.
 
براساس هشدار اخیر «آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل، در صورت عدم اقدام فوری، میلیون‌ها نفر در یمن جان خود را از دست خواهند داد.
 
رییس دفتر سازمان کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل در یمن نیز گفت «کمبود بودجه می‌تواند منجر به تعلیق کمک‌های غذایی اضطراری برای ۵ میلیون نفر و مراقبت‌های بهداشتی اساسی برای ۹ میلیون نفر از جمله بیش از نیم میلیون کودک دچار سوءتغذیه شود.»
 
ائتلاف سعودی به سرکردگی عربستان با همکاری چند کشور عربی و تحت حمایت آمریکا، از سال ۲۰۱۵ تاکنون یمن را به بهانه تلاش برای بازگرداندن دولت مستعفی این کشور به قدرت تحت محاصره و بمباران قرار داده است.
 
در حال حاضر جنگ در یمن اگرچه با شدت در برخی از مناطق در جریان است، اما در مجموع در بن بست نظامی قرار دارد.
 
در عین حال اقتصاد یمن سقوط کرده، هجوم ملخ‌ها و سیل ویرانگر از یک سو و شیوع کرونا از سوی دیگر مشکلات را افزایش داده اند.
 
براساس اعلام صندوق کودکان سازمان ملل «یونیسف»، امروز بیش از ۲۴ میلیون یمنی معادل تقریبا ۸۰ درصد مردم این کشور از جمله بیش از ۱۲ میلیون کودک یمنی به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.
 
براساس اعلام «آکسفام»، نیمی از امکانات پزشکی از بین رفته یا غیرعملیاتی شده اند. «وبا»، «تب دُنگی» و سایر بیماری ها، سیستم ایمنی میلیون‌ها یمنی را نابود کرده و آنها را در معرض ابتلا به کرونا قرار داده است.
 
دارو‌های اساسی برای بیماری‌های تنفسی، اسهال و سوءتغذیه دیگر پیدا نمی‌شوند؛ تعداد بیشماری از نوزادان به ویژه در مناطق دور افتاده فرصت زندگی پیدا نمی‌کنند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *