چرا نباید از آمریکا و انگلیس واکسن کرونا وارد کرد؟
بی اعتمادی به کشورهای غربی نظیر آمریکا، فرانسه و انگلیس از شواهد و تجربههای گذشته سرچشمه میگیرد. در کنار این موضوعات با توجه به اینکه هر روز خبرهایی از عدم موفقیت واکسن آمریکایی فایزر شنیده میشود باید به عدم کسب نمره کامل واکسنهای تولید شده این کشورها نیز توجه کرد.
_ روزنامه کیهان نوشت: با شیوع کرونا این ویروس ناشناخته و پر دردسر، تلاش برای ساخت واکسن مقابله با آن در قالب یک رقابت نانوشته در بین کشورهای دارای علم و تکنولوژی برتر آغاز شد. در این بین خبر ورود ایران به صف این کشورهای محدود هر چند در ابتدا از سوی بسیاری جدی گرفته نمیشد، اما با گذشت زمان و مجاهدت دانشمندان ایرانی رنگ واقعیت پیدا کرد به طوری که علاوه بر تلاش پردامنه چند پروژه ساخت واکسن در مسیرها و با روشهای مختلف، واکسن تولید شده توسط ستاد اجرایی فرمان امام در روزهای گذشته پس از موفقیت در تستهای آزمایشگاهی و حیوانی وارد مرحله تزریق انسانی شد و تاکنون روند مطالعه بالینی آن رضایتبخش بوده است و امید است تا بهار و خرداد آینده واکسن تولیدی ایران به مرحله تولید انبوه برسد.
در برخی کشورها از جمله آمریکا، انگلیس، روسیه، چین، هند و... نیز پروژه ساخت واکسن کرونا ادامه پیدا کرد و برخی از آنها به مرحله تست انسانی و سپس تزریق در بین مردم و گروههای پرخطر وارد شدند.
در این میان، اما ساخت واکسن در کشورهای دیگر به طرز عجیبی تبدیل به وسیلهای برای برخی بازیهای سیاسی و اهداف پشت پرده علیه کشورمان شد. یک روز هشتگ واکسن بخرید را به راه انداختند تا اینطور وانمود کنند که ایران با بیتوجهی نسبت به مردم خود و البته نخریدن واکسن آمریکایی از قافله واکسیناسیون عمومی کرونا عقب افتاده است و یک روز تن ندادن کشورمان به قوانین زورگویانه FATF را مانع خرید واکسن از سوی ایران و ظلم در حق مردم قلمداد کردند. حال آنکه اولاً بسیاری از واکسنهای موجود در دنیا بهویژه واکسنهای غربی هنوز بهطور واقعی امتحان خود را پس ندادهاند و هر روز خبرهایی از مرگ عدهای در غرب به علت تزریق واکسن آمریکایی فایزر منتشر میشود و یا اینکه اصلاً داروها مشمول FATF نیست بلکه تحریمهای ظالمانه مانع بسیاری از محدودیتهای دارویی است.
این در حالی است که بین برخی چهرههای پزشکی و کارشناسان نسبت به خطرات واردات بیحساب و کتاب واکسن کرونا و لزوم اعتماد به واکسنهای تولیدی کشورمان تأکید کرده بودند، اما برخی خبرها از برنامهریزی دولت برای واردات واکسن کرونا و حتی پیشخرید آنها منتشر شده بود آن هم در شرایطی که هنوز نمیتوان با اطمینان از ایمنی و بیخطر بودن این واکسنها سخن گفت.
جالب آنکه اخباری منتشر شد که برخی خیرین آمریکایی قصد اهدای ۱۵۰ هزار واکسن کرونای فایزر به ایران از طریق هلالاحمر را دارند! که همین موضوع نگرانیها از احتمال برنامهریزی برای آزمایش واکسن بر روی مردم کشورمان را تقویت میکرد موضوعی که در نامه اخیر زهره الهیان، پزشک متخصص و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیسجمهور نیز به آن اشاره شده بود.
تلاش برای آزمایش واکسن کرونا بر روی مردم ایران
نگرانی از برنامه خطرناک تست واکسن خارجی، اما ظاهرا بجا بوده است بهطوری که دیروز رئیسجمهور در جلسه ستاد مقابله با کرونا گفت: «پیشنهادهایی برای تهیه واکسن و استفاده از آن در جریان آزمایشهای انسانی به جمهوری اسلامی ایران نیز شد، اما وزارت بهداشت و درمان به حق این پیشنهادها را نپذیرفت و اجازه نداد که مردم برای مقاصد آزمایشی شرکتهای ساخت واکسن مورد استفاده قرار گیرند و این اطمینان را به مردم میدهیم که چنین اتفاقی نیفتاده و نخواهد افتاد و لازم است هرگونه خبر و اطلاعی در مورد واکسن را از منابع معتبر دریافت کنند.»
فصلالخطاب رهبری.
اما در حالی که خط فشار برای واردات واکسن از کشورهای غربی بهویژه آمریکا از سوی عدهای در داخل و رسانههای معاند خارجی دنبال میشد، رهبر انقلاب در سخنرانی روز جمعه خود با صراحت تکلیف این موضوع را روشن کردند.
ایشان با تشکر از وزارت بهداشت و دستاندرکاران تولید واکسن آزمایششده برای مقابله با کرونا، این واکسن را مایه افتخار و عزت کشور خواندند و با انتقاد از افرادی که هر کار بزرگ در کشور را انکار میکنند، به سوابقی از این انکارها در مقابل پیشرفتهای علمی اشاره و خاطرنشان کردند: سالها قبل وقتی جوانان کشور دستگاههای سانتریفیوژ را درست کرده بودند، عدهای نامه نوشتند که مبادا فریب این ادعاها را بخورید، همچنین پس از موفقیت مرحوم کاظمی و جوانان همکار او در سلولهای بنیادی پیغامهای مشابهی داده شد، اما آن پیشرفتها واقعاًً قابل باور بود و پس از آن نیز پیشرفتها ۱۰ برابر شد.
رهبر انقلاب در ادامه، ورود واکسن آمریکایی و انگلیسی به کشور را ممنوع اعلام کردند و گفتند: آمریکاییها اگر توانسته بودند واکسن تولید کنند این افتضاح کرونایی در کشورشان بهوجود نمیآمد که در یک روز حدود چهارهزار نفر تلفات داشته باشند. ضمن اینکه اساساًً به آنها اعتمادی نیست و گاهی این واکسنها برای آزمایش بر روی ملتها است. البته با سابقهای که فرانسویها در قضیه خونهای آلوده دارند، به آنها هم خوشبین نیستم، اما تهیه واکسن از کشورهای دیگر هیچ مشکلی ندارد.
نکته مهم در بیانات رهبری علیرغم برخی شیطنتهای کسانی که گویا نماینده حفاظت از منافع آمریکا هستند تا دلسوز مردم خود، برای وارونه نشان دادن نظر صریح و منطقی ایشان در نداشتن اعتماد به آمریکا و انگلیس و فرانسه در واردات واکسن، تأکید ایشان بر بلامانع بودن واردات واکسن مطمئن و تأیید شده تولید در کشورهای دیگر بود.
چرا باید به غربیها بیاعتماد بود؟
اما چرا این بیاعتمادی به غربیها از جمله آمریکا و انگلیس و فرانسه که رهبر انقلاب به آن اشاره فرمودند و پیش از این هم در بین بسیاری از مردم به چشم میخورد یک واقعیت غیرقابلتردید است؟
در کنار همه خباثتهای آمریکا و دشمنیهای واضح این کشورها علیه مردم ایران از جمله حمایت از فاسدترین نظام شاهنشاهی و مستبد، حمایت از رژیم بعثی عراق در جنگ تحمیلی علیه ایران با در اختیار گذاشتن انواع و اقسام سلاحهای متعارف و غیرمتعارف، حمله به هواپیمای مسافربری ایران و گرفتن جان ۲۹۰ زن و کودک و مسافر بیگناه توسط آمریکا، بهکارگیری انواع و اقسام تحریمها از ابتدای انقلاب تا کنون و حتی خودداری از در اختیار گذاشتن داروی بیماران صعبالعلاج و کودکان پروانهای و... به کارگیری انواع توطئهها از جمله ترور دانشمندان هستهای و سردار بزرگ کشورمان از سوی آمریکا با حمایت سایر دول غربی نشان از عمق کینه و دشمنی آنها با مردم و نظامی دارد که نمیخواهند زیر بار زورگویی و زیاده خواهی آنها بروند، حال چطور میتوان به دلسوزی آنها و دادن واکسن کرونا اعتماد کرد؟
از سوی دیگر نگاهی به لیست بلند بالای خباثتهای غیرانسانی کشوری مثل آمریکا در ظاهر خدمات درمانی و در واقع جنایتهای بیو تروریستی در قالب روشهای درمانی و برای تحقیق روی مردم کشورهای مختلف از جمله آزمایش سفلیس در گواتمالا (۱۹۴۶- ۱۹۴۸)، آزمایش سرخک بر روی ۱۵۰۰ نوزاد اسپانیایی و سیاهپوست (۱۹۹۰)، آزمایش مبتلا کردن به سرطان در پورتریکو (۱۹۳۱)، آزمایش ایدز در آفریقا (۱۹۵۹)، انتشار ویروس دنگو در افغانستان، پاکستان و باکو (۱۹۸۱- ۱۹۸۲)، ویروس ابولا در زئیر در آفریقا (۱۹۷۵)، تزریق عامل شیمیایی نارنجی به زندانیان در آمریکا و ویتنام (۱۹۶۵)، آزمایش گاز خردل با سربازان آمریکایی (۱۹۴۴)، جایگزینی بیماران به جای خوکچه آزمایشگاهی در بیماستانهای ارتش آمریکا (۱۹۴۶)، رها کردن پشههای ناقل تب زرد در ایالت فلوریدا (۱۹۵۶) و... اشاره کرد، حال میتوان به واکسن تولیدی این کشور اعتماد داشت؟
در کنار این، نتایج اخیر واکسن فایزر و مرگومیر چندین نفر پس از تزریق این واکسن در نروژ، پرتغال، ولز و... و برخی گزارشها از فلج بیش از سه هزارنفر پس از تزریق واکسن کرونا در آمریکا یا افزایش شدید موج کرونا در سرزمینهای اشغالی فلسطین علی رغم واکسیناسیون با سرعت بالا از طریق واکسن فایزر و برخی خبرهای دیگر بر اهمیت احتیاط در واردات چنین واکسنی تأکید میکند.
نکته مهم اینکه به گزارش خبرگزاریها، تزریق واکسن کرونای فایزر در آمریکا و انگلیس در حالی ادامه دارد که مواردی از مرگ و ابتلا پس از دریافت واکسن هر روز گزارش میشود.
در حالی که آمار ابتلا به بیماری کرونا، به رقم ۸۹ میلیون و ۴۵۶ هزار و ۳۴۸ نفر و شمار تلفات این بیماری به رقم یک میلیون و ۹۲۴ هزار و ۹۶ نفر رسیده، خبرها درباره تأثیر واکسنهای تولید شده در غرب ناامیدکننده است.
تازهترین گزارشها نشان میدهد که آمریکا در یک هفته گذشته بیشترین موارد ابتلا و مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ را در مقایسه با دیگر هفتهها داشته است.
به گزارش سی ان ان، اطلاعات دانشگاه جانزهاپکینز نشان میدهد که بیش از چهار هزار و ۸۰ مورد مرگ بر اثر ویروس کرونا در آمریکا تنها در روز پنجشنبه گذشته گزارش شده که این بیشترین آمار روزانه گزارش شده از زمان آغاز همهگیری کرونا در این کشور است و نخستین باری است که شمار روزانه جان باختگان به بیش از چهار هزار نفر رسیده است.
به عبارتی دیگر، با اینکه آمریکا در حال کار برای توزیع واکسنهای کووید-۱۹ است، اما هیچ نشانهای مبنی بر کاهش مبتلایان و جان باختگان در این کشور وجود ندارد و ویروس در برخی مناطق با سرعت نگرانکنندهای پیش میرود.
این آمار و ارقام از ابتلا و مرگ و میر در آمریکا در حالی است که بیش از ۶/۷ میلیون نفر در این کشور دوز اول واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *